Crypto nieuws

    Na Ripple komen ook NFT makers op de radar van de SEC

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De laatste nieuwsfeiten rond NFT geven een signaal af. Mogelijk ontstaan er brede problemen voor cryptocurrencies en op blockchain gebaseerde activa. 

    Ongekende stijging in 2021

    Een NFT maakt de aankoop en de eigendom van een eenmalige digitale activa mogelijk. De stijging en de populariteit van NFT was in 2021 ongekend hoog.

    Verschillende toezichthouders uiten vaak hun bezorgdheid. Zeker over de immense opkomst van deze activa klasse. Dat heeft onderzoeken, dagvaardingen en rode vlaggen als gevolg.

    SEC start een onderzoek

    In een recente ontwikkeling heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission haar bezorgdheid geuit. De SEC uit zijn zorgen over NFT makers en marktplaatsen. Dit vanwege de overtredingen op de regelgeving.

    Volgens een recent rapport is de SEC een onderzoek gestart. De commissie wil uitzoeken of NFT wordt gebruikt om geld in te zamelen zoals dat gebeurd met traditionele effecten.

    Flink wat dagvaardingen

    SEC advocaten verzenden in de afgelopen maanden flink wat dagvaardingen. Zij eisen informatie over mogelijk illegale token aanbiedingen. Het richt zich vooral op fractionele NFT.

    Deze stellen meerdere mensen in staat om een aandeel van een actief te kunnen houden en verhandelen. Deze hardhandige aanpak is in lijn met de visie van voorzitter Gary Gensler.

    Howey Test?

    De aanpak moet ervoor zorgen dat de crypto markt zich aan de regelgeving houdt. NFT wordt als effect beschouwd als ze de Howey Test doorstaan. Dit is een standaard die door de SEC wordt gebruikt.

    Mede om te bepalen of een transactie voorzien is van een investeringscontract. Commissaris Hester Pierce zegt dat sommige NFT onder de bevoegdheid van de SEC kunnen vallen.

    Pierce wordt ook wel de Crypto Mom genoemd. Ze staat bekend om haar industrie vriendelijke standpunten. In een interview laat Hester Pierce weten:

    “Gezien de breedte van het NFT landschap  kunnen bepaalde stukken binnen onze jurisdictie vallen. Mensen moeten nadenken over mogelijke plaatsen waar NFT in botsing komen met het effect regime.”

    Recordboete voor BlockFi

    BlockFi is een populaire beurs voor virtuele valuta. De SEC heeft hen het vuur aan de schenen gelegd. In februari leggen de SEC en de deelstaten een boete op van 100 miljoen. 

    Meer beurzen kunnen een soortgelijk lot beschoren zijn. Zeker omdat het toezicht toeneemt. Onder leiding van Gary Gensler pakt de SEC andere cryptocurrency projecten net zo hard aan.

    NFT als effect

    De industrie van digitale activa gaat ook de strijd aan met de CFTC voor regulerend toezicht. Een juridische vraag is of digitale activa als NFT effecten zijn. In dat geval zijn ze onderworpen aan dezelfde regels als aandelen. 

    In dit opzicht heeft Ripple Labs behoorlijk geleden. Het bedrijf is verbonden aan de creatie en distributie van XRP. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.