Crypto nieuws

Na verbod staat Iran hervatting Bitcoin mining activiteiten toe

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Iran is altijd “the place to be” geweest voor Bitcoin miners van over de hele wereld. De geografische omstandigheden van de Islamitische Republiek hebben daar zeker een rol bij gespeeld.

Toch is dat Bitcoin mining in Iran niet altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Enige tijd geleden was mining namelijk verboden in Iran. Het verbod werd destijds opgelegd door voormalig president Hassan Rouhani.

Per oktober 2021 komt daar verandering in. De opheffing van het verbod op mining moet deze miljardenindustrie weer op gang brengen.

Zullen mining activiteiten in Iran weer hoogtij vieren?

Volgens de lokaal nieuwszenders in Iran wel. Zij geven aan dat de Islamitische Republiek toestaat dat gecertificeerde cryptocurrency mining machines hun activiteiten weer kunnen hervatten.

Dit op aanbeveling van voormalig president Hassan Rouhani. De aanbeveling en hervatting komt na een lange stilte van drie maanden. In eerst instantie was het verbod ingesteld om de zorg over het elektriciteitsnetwerk.

Het  instabiele netwerk in Iran wordt beschouwd als onbetrouwbaar. Iran heeft vaak te kampen met extreme weersomstandigheden. Temperaturen van 51 graden zijn geen uitzondering.

Crypto mining goed voor “slechts 300 megawatt aan energie?

Wanneer de temperatuur stijgt, neemt ook het gebruik van airconditioners toe. Dit heeft ernstige elektriciteit-tekorten als gevolg. Zoals dit in juni van dit haar het geval was.

Dat is de reden waarom cryptocurrency mining voor drie maanden werd verboden. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de tienduizenden illegale computers wél bleven werken.

Er is iets opvallends en opmerkelijks aan dit verhaal. Volgens sommige ambtenaren in de Islamitische Republiek, verbruikt crypto mining slechts 300 megawatt aan energie.

Iraanse Bitcoin productie is goed voor 1 miljard dollar aan inkomsten per jaar

Velen zien cryptocurrencies als dé manier om internationale sancties te kunnen omzeilen. Veel Iraniërs delen dit gevoel. Zeker omdat het te maken heeft met een Embargo door de Verenigde Staten.

Cijfers tonen aan dat de Iraanse Bitcoin productie neerkomt op inkomsten van 1 miljard dollar per jaar. De hervatting van de crypto mining activiteiten zal dus zeker roering brengen in het wereldwijde beeld.

Circa 7% van wereldwijde crypto mining vindt naar schatting plaats in Iran

En dat wordt mede mogelijk gemaakt door zeer krachtige computers. Dit is te danken aan het feit dat het land enkele van de goedkoopste elektriciteitstarieven ter wereld biedt.

Een aanmoediging voor lucratieve bedrijven. De belangen mogen dus niet licht worden opgevat. Bovendien vertoont de metriek, de netwerk-moeilijkheden en het hash-percentage de laatste tijd tekenen van herstel.

Cryptocurrency mining is dus niet langer illegaal?

Ongeveer 85% van alle cryptocurrency mining activiteiten wordt nog steeds illegaal uitgevoerd. Onlangs nog werden tientallen ASIC’s ontdekt in de kelder van Iran’s grootste effectenbeurs in Teheran. De directeur diende kort daarna zijn ontslag in. Illegale cryptocurrency mining kan binnenkort echter tot het verleden behoren.

Zeker gezien de autoriteiten dit ter harte nemen en er maatregelen zullen worden genomen. Onlangs riep de Iraanse belastingdienst op tot een wettelijk kader voor crypto trading activiteiten in het land.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.