Crypto nieuws

Naast SQUID haalt ook meme token Tsuzuki Inu miljoenenfraude uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency industrie wordt voortdurend geplaagd door fraude en oplichting. Naast SQUID heeft nu ook cryptocurrency protocol Tsuzuki Inu een miljoenenfraude uitgehaald.

Crypto met meme thema

Deze oplichting is een factor die zwaar blijft wegen op de legitimiteit van de digitale valuta. Zelfs nu de waakzaamheid en veiligheidsmaatregelen zijn verhoogd.

Dit keer is Tsuzuki Inu erin geslaagd om er vandoor te gaan met miljoenen dollars aan fondsen van beleggers. Dit benadrukt de problemen van crypto’s met een meme thema.

Waarde daalt met 97%

Twitter gebruikers merkten eerder vandaag op dat de ontwikkelaars van Tsuzuki Inu alle liquiditeit van zijn beleggers heeft weggetrokken.

De transactiegeschiedenis op Etherscan laat zien dat ze de ERC-20 tokens hebben omgezet in 265 verpakte Ethereum en vervolgens in USDC van ruim $ 1.157.125.

Tegelijkertijd daalde de waarde van de digitale activa op CoinMarketCap met bijna 97%. Deze wordt op dit moment verhandeld op /bin/sh,0000000000018.

Meme- en gaming valuta

De token is sinds maart van dit jaar in omloop. Het heeft zichzelf aangeprezen als meme- en gaming valuta. Later wilde Tsuzuki Inu ook play-to-earn functies toe gaan voegen.

Dit in combinatie met een DEX wallet waarvoor het recent een gratis weggeef actie heeft uitgevoerd. Mogelijk om de legitimiteit van het token en zijn prijs te kunnen verhogen.

Telegram screenshots

Tsuzuki Inu had een totale voorraad van 1 quintiljoen met vergrendelde liquiditeit. Toch waren de ontwikkelaars in staat om de functie te omzeilen.

Dit deden ze door beleggers te vragen om hun Tsuzuki Inu tokens te ruilen met Tsuzuki Inu V2 tokens. De beleggers werden vervolgens doorgestuurd naar een swap account.

Dit werd duidelijk aan de hand van Telegram screenshots die vervolgens op Twitter zijn gepost. Twitter heeft de functies voor Tsuzuki Inu inmiddels uitgeschakeld. Telegram wil niet reageren.

Woede en onzekerheid

Investeerders zitten op dit moment met de handen in het haar. Velen wenden zich tot Twitter met het verzoek tot het instellen van een onderzoek. Andere investeerders richten hun woede op personen.

Een crypto influencer die zijn gezicht heeft verleent aan het protocol heeft zelfs doodsbedreigingen ontvangen. Hij heeft verklaard dat hij geen deel uitmaakt van het team maar zelf ook slachtoffer is.

Ook BitMart ligt onder vuur

Sommige beleggers zetten ook vraagtekens bij legitieme beurzen. Zoals BitMart die de token heeft genoteerd. Beleggers vinden dat het bedrijf de verloren investeringen moet terugbetalen. Nu blijkt dat BitMart op verzoek van Tsuzuki Inu alle stortingen en opnames al heeft stopgezet.

We leven in een tijd waarin même tokens een razendsnelle opmars meemaken. Ook play-to-earn games zoals Axie Infinity kennen succes. Toch zijn ook frauduleuze tokens aan de orde van de dag. De Tsuzuki Inu fraude doet veel denken aan de Squid Game token waar de markt onlangs het slachtoffer van werd.

Het digitale token is geïnspireerd op de gelijknamige Netflix hitserie. SQUID crashte enkele dagen nadat de waardering met duizenden procenten was verhoogd. Ontwikkelaars gingen er met $ 3,38 miljoen vandoor.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.