Crypto nieuws

NBA aangeklaagd om marketingverbindingen met Voyager Digital

Redactie

2024-02-08

Leestijd: 2 minuten

*

Een groep ontevreden investeerders van Voyager Digital heeft de voornaamste basketbalcompetitie van Noord-Amerika de NBA, aangeklaagd.

NBA medeverantwoordelijk voor verlies

De investeerders beweren dat de NBA medeverantwoordelijk en aansprakelijk is voor hun verliezen op het gefaalde platform van Voyager Digital.

De National Basketball Association NBA wordt geconfronteerd met een voorgestelde class-action rechtszaak over zijn marketingovereenkomsten met het ingestorte crypto bedrijf.

Gebruikers van het platform beweren dat dit heeft geleid tot verliezen van ruim $4,2 miljard.

"Grof nalatig als poortwachter"

De NBA was "grof nalatig" toen het de promotieovereenkomst van Voyager met de Dallas Mavericks goedkeurde. Dat zegt de ruim 100 pagina's tellende aanklacht.

De aanklacht werd op 6 februari ingediend bij een rechtbank in Miami. Deze gaat in op de marketing van de 2 bedrijven. De NBA zou fungeren als de "poortwachter". Eisers zeggen:

"Deze rechtszaak is bedoeld om de NBA aansprakelijk te stellen. De promotie van Voyager's niet-geregistreerde effecten door de NBA maakt het aansprakelijk voor de schade."

Miljarden aan promotiecompensatie

De eisers beweren ook dat de NBA "bewust besloot de risico's te omarmen" van het werken met crypto exchanges zoals Voyager Digital, Coinbase en FTX.

Ze accepteerde "miljarden aan promotiecompensatie" terwijl het te maken had met "lege arena's en het verlies van miljarden aan televisie-inkomsten door COVID-19.

"Juridische" mening van McCarter & English

Voyager's advocatenkantoor McCarter & English werd ook in de rechtszaak genoemd. Het kantoor zou zijn geloofwaardigheid gebruiken om een "nep 'juridische mening'" uit te geven.

McCarter & English beweerde dat Voyagers token geen niet-geregistreerde zekerheid was. Daarbij suste ze "de zorgen van potentiële investeerders en partners."

Dit door te zeggen dat de aanbiedingen van Voyager Digital "volledig legitiem" waren.

Mark Cuban Dallas Mavericks al eerder aangeklaagd

In 2022 klaagde dezelfde groep investeerders de voormalige eigenaar van de Dallas Mavericks aan. Mark Cuban promootte Voyager en stelde verkeerd voor hoe veilig het was.

Mark Cuban ontkent dit. Deze rechtszaak maakte het duidelijk dat de groep eisers zijn rechtszaak moest uitbreiden naar de NBA en advocatenkantoor McCarter & English.

Voyagers faillissement in 2022

Voyager pauzeerde uitbetalingen in begin juli 2022. In dezelfde maand vroeg het bedrijf faillissement aan. Dit door blootstelling aan het failliete crypto bedrijf Three Arrows Capital. 

Meerdere rechtszaken zijn aangespannen tegen beroemdheden, sportsterren en sportorganisaties die samenwerkten met crypto bedrijven nadat FTX eind 2022 instortte.

Het Mercedes F1 Team, Major League Baseball, voetbalster Tom Brady, NBA-ster Steph Curry, basketbal commentator Shaquille O’Neal, komiek Larry David en vele anderen.

Zij stonden aan de ontvangende kant van rechtszaken voor de samenwerking met FTX.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.