Crypto nieuws

Nep Ledger Live App berooft Bitcoin gebruikers van €588K

Redactie

2023-11-05

Leestijd: 2 minuten

*

Een nep programma met de naam 'Ledger Live' heeft zijn weg gevonden naar de Microsoft app store. Daar heeft het al bijna 600.000 dollar aan Bitcoin ontvreemd van nietsvermoedende gebruikers.

Ledger Live Web3 applicatie

ZachXBT bracht het schrijnende nieuws aan het licht. Een fake Ledger Live Web3 app misleidde mensen op 5 november. Dat deed de app door zich voor te doen als "the real deal."

"Ledger Live" is de authentieke interface voor de hardware wallets van Ledger. Daarmee kunnen gebruikers hun cryptocurrency offline kunt bewaren.

16.8 BTC via wallet adres "bc1q….y64q"

In totaal hebben blockchain onderzoekers 38 transacties gevolgd. Eén enkele transactie bedroeg $81,200. De oplichter achter de Ledger Live Web3 app in totaal 16.8 BTC ontvangen. Dat komt omgerekend neer op circa 588.000 dollar.

Dat gebeurde via wallet adres "bc1q….y64q". Tot nu toe is er al $115,200 gestolen via slechts 2 transacties. Dat betekent dat de cybercriminelen nu $ 473,800 of 13.5 BTC in bezit hebben.

Fake app bestaat al vanaf 19 oktober

De eerste diefstal vond plaats op 24 oktober. Hoewel het daarna stil bleef, barste de storm weer los op 2 november. Uit onderzoek blijkt dat de fake app in de Microsoft app store al sinds 19 oktober bestaat.

Microsoft heeft app inmiddels verwijderd

Crypto onderzoeker ZachXBT zegt dat Microsoft de fake app wellicht heeft verwijderd na hun blootlegging van het oplichting. Het leed was inmiddels al geschied. Op 4 november deden slachtoffers hun beklag.

Ze suggereerden zelfs dat Microsoft aansprakelijk gesteld zou moeten worden voor deze misstap.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat een nep 'Ledger Live' app het licht zag in de Microsoft app store. Ledger zelf waarschuwde hun gebruikers al 2 keer over de oplichting. Dat deden ze in december en maart via hun ondersteuningsaccount op X.

Ledger heeft nog met geen woord gerept over deze recente oplichting. Toch melden ze hun gebruikers wel dat de echte 'Ledger Live' applicatie alleen via hun officiële website, ledger.com, te downloaden is.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.