Crypto nieuws

  Nep Ledger Live App berooft Bitcoin gebruikers van €588K

  Redactie

  2023-11-05

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een nep programma met de naam 'Ledger Live' heeft zijn weg gevonden naar de Microsoft app store. Daar heeft het al bijna 600.000 dollar aan Bitcoin ontvreemd van nietsvermoedende gebruikers.

  Ledger Live Web3 applicatie

  ZachXBT bracht het schrijnende nieuws aan het licht. Een fake Ledger Live Web3 app misleidde mensen op 5 november. Dat deed de app door zich voor te doen als "the real deal."

  "Ledger Live" is de authentieke interface voor de hardware wallets van Ledger. Daarmee kunnen gebruikers hun cryptocurrency offline kunt bewaren.

  16.8 BTC via wallet adres "bc1q….y64q"

  In totaal hebben blockchain onderzoekers 38 transacties gevolgd. Eén enkele transactie bedroeg $81,200. De oplichter achter de Ledger Live Web3 app in totaal 16.8 BTC ontvangen. Dat komt omgerekend neer op circa 588.000 dollar.

  Dat gebeurde via wallet adres "bc1q….y64q". Tot nu toe is er al $115,200 gestolen via slechts 2 transacties. Dat betekent dat de cybercriminelen nu $ 473,800 of 13.5 BTC in bezit hebben.

  Fake app bestaat al vanaf 19 oktober

  De eerste diefstal vond plaats op 24 oktober. Hoewel het daarna stil bleef, barste de storm weer los op 2 november. Uit onderzoek blijkt dat de fake app in de Microsoft app store al sinds 19 oktober bestaat.

  Microsoft heeft app inmiddels verwijderd

  Crypto onderzoeker ZachXBT zegt dat Microsoft de fake app wellicht heeft verwijderd na hun blootlegging van het oplichting. Het leed was inmiddels al geschied. Op 4 november deden slachtoffers hun beklag.

  Ze suggereerden zelfs dat Microsoft aansprakelijk gesteld zou moeten worden voor deze misstap.

  Niet de eerste keer

  Dit is niet de eerste keer dat een nep 'Ledger Live' app het licht zag in de Microsoft app store. Ledger zelf waarschuwde hun gebruikers al 2 keer over de oplichting. Dat deden ze in december en maart via hun ondersteuningsaccount op X.

  Ledger heeft nog met geen woord gerept over deze recente oplichting. Toch melden ze hun gebruikers wel dat de echte 'Ledger Live' applicatie alleen via hun officiële website, ledger.com, te downloaden is.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.