Crypto nieuws

Genesis GBTC sell-off zal volgens Coinbase uitbalanceren in crypto markt

Femke Wassink

2024-02-18

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase voorspelt dat de opbrengsten van de Genesis GBTC verkoop "binnen het crypto-ecosysteem zullen blijven." Dit ondanks zorgen over de impact op de prijs van Bitcoin.

Neutrale impact

Crypto exchange Coinbase is van mening dat de goedkeuring voor het failliete Genesis om zijn aandelen in Grayscale Bitcoin Trust te verkopen, de crypto markt niet zal verstoren.

Het argumenteert dat het merendeel van de fondsen terug zal vloeien naar het crypto ecosysteem. Dit zal volgens Coinbase resulteren in een neutrale impact op de markt.

Liquidatie $1,3 miljard aan GBTC

Genesis kreeg op 14 februari goedkeuring van een faillissementsrechter om $1,3 miljard aan GBTC te liquideren. Dit als onderdeel van zijn inspanningen om crediteuren terug te betalen.

Na de goedkeuring voor Grayscale Investments om GBTC om te zetten in een spot Bitcoin ETF op 10 januari, heeft GBTC uitstroom ervaren van meer dan $5 miljard.

Zorgen om neerwaartse druk

Er zijn zorgen binnen de crypto industrie dat de recente goedkeuring voor Genesis om ook GBTC aandelen te verkopen, kan leiden tot extra neerwaartse druk op de prijs van Bitcoin.

Coinbase betoogde in zijn wekelijks rapport dat het onduidelijk is waar de extra GBTC uitstroom naartoe gaat. Het kan gaan om andere ETF's of Bitcoin om crediteuren te betalen.

Coinbase gelooft wel dat de fondsen waarschijnlijk binnen het crypto ecosysteem blijven.

"Onze visie is dat veel van deze fondsen waarschijnlijk binnen het crypto ecosysteem zullen blijven. Dit draagt bij aan een neutraal algeheel effect op de markt."

Bevestiging hoorzitting 26 februari

Coinbase zegt dat het faillissementsplan Genesis toestaan om aandelen van de GBTC om te zetten in het Bitcoin activum namens crediteuren.

Het kan de aandelen ook direct verkopen. Het geld wordt dan verdeeld onder de debiteuren. De bevestiging hoorzitting staat gepland voor 26 februari.

Genesis houdt 35,9 miljard aandelen van GBTC. Samen met 8,7 miljoen Grayscale Ethereum Trust en 3 miljoen Grayscale Ethereum Classic Trust.

Onzekerheid aantal crediteuren

Ondertussen benadrukte het verder dat de netto instroom voor Bitcoin ETF's in de eerste 30 dagen die van State Street's SPDR Gold Shares ETF (GLD) in zijn eerste maand overtrof.

Senior analist Sam Callaghan deelde op X dat er enige "netting" zal zijn op de crypto markt. Dit als gevolg van de GBTC verkopen van Genesis. Ook is er sprake van enige onzekerheid.

De onzekerheid gaat over het aantal crediteuren dat hun Bitcoin bezittingen zal verkopen.

Jag Kooner van MeanBitfinex zegt dat de significante "korting" die aan GBTC investeerders werd geboden, een primaire drijfveer was voor het hoge volume aan aandelenverkoop.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.