Crypto nieuws

    New York wil juridisch kader voor strafbaar maken crypto fraude

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Senator Kevin Thomas wil aanklagers een duidelijk juridisch kader bieden tegen crypto misdrijven. Deze zijn in lijn met de blockchain en bestrijden tegelijkertijd fraude.

    Rug pulls en fraude

    Senator Kevin Thomas van de staat New York heeft een verzoek tot een nieuwe wetswijziging ingediend. Hij wil bepaalde strafbare feiten die te maken hebben met crypto vaststellen.

    De feiten hebben betrekking op rug pulls en andere fraudes. Met name inzake de distributie van virtuele tokens, misbruik van sleutels en de verborgen belangen in crypto projecten.

    Crypto investeerders duperen

    Het wetsvoorstel roept op tot het definiëren, bestraffen en criminaliseren van fraude. Het voorstel is specifiek gericht op ontwikkelaars en projecten die de crypto investeerders willen duperen.

    Het roept op tot een wetswijziging die een klacht zal impliceren voor ontwikkelaars. Deze verkopen ruim 10% van de tokens binnen 5 jaar na de laatste verkoop.

    Private key fraude

    Private key fraude is het openbaar maken of misbruiken van andermans sleutels. Zonder dat daar een voorafgaande bevestigende toestemming voor is verkregen. 

    De senator wil ook de ontwikkelaars aanklagen voor het niet bekendmaken van hun belangen in virtuele tokens. Zij maken hun persoonlijke belangen niet openbaar op de primaire website.

    Beoordeling

    Het wetsvoorstel wacht nog op een beoordeling van de commissie. Deze moet bepalen of het in aanmerking komt voor de voorgestelde wetswijziging.

    Twee leden van het Huis van Afgevaardigden introduceren recent ook een wetgeving. Dat zijn Norma Torres van Californië en Rick Crawford van Arkansas. 

    Zij introduceren de wetgeving om de financiële risico’s te beperken die verbonden zijn aan El Salvador. Deze voert recent de Bitcoin in als wettig betaalmiddel. 

    El Salvador

    De voorgestelde wetgeving wil de risico's voor de cyberveiligheid, de economische stabiliteit en de democratisch bestuur in El Salvador analyseren. 

    Torres laat in een reactie weten:

    "El Salvador is een onafhankelijke democratie.  We respecteren zijn recht op zelfbestuur. Toch moet de Verenigde Staten een plan hebben om de financiële systemen te beschermen tegen de risico's van deze beslissing.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.