Crypto nieuws

New York wil juridisch kader voor strafbaar maken crypto fraude

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Senator Kevin Thomas wil aanklagers een duidelijk juridisch kader bieden tegen crypto misdrijven. Deze zijn in lijn met de blockchain en bestrijden tegelijkertijd fraude.

Rug pulls en fraude

Senator Kevin Thomas van de staat New York heeft een verzoek tot een nieuwe wetswijziging ingediend. Hij wil bepaalde strafbare feiten die te maken hebben met crypto vaststellen.

De feiten hebben betrekking op rug pulls en andere fraudes. Met name inzake de distributie van virtuele tokens, misbruik van sleutels en de verborgen belangen in crypto projecten.

Crypto investeerders duperen

Het wetsvoorstel roept op tot het definiëren, bestraffen en criminaliseren van fraude. Het voorstel is specifiek gericht op ontwikkelaars en projecten die de crypto investeerders willen duperen.

Het roept op tot een wetswijziging die een klacht zal impliceren voor ontwikkelaars. Deze verkopen ruim 10% van de tokens binnen 5 jaar na de laatste verkoop.

Private key fraude

Private key fraude is het openbaar maken of misbruiken van andermans sleutels. Zonder dat daar een voorafgaande bevestigende toestemming voor is verkregen. 

De senator wil ook de ontwikkelaars aanklagen voor het niet bekendmaken van hun belangen in virtuele tokens. Zij maken hun persoonlijke belangen niet openbaar op de primaire website.

Beoordeling

Het wetsvoorstel wacht nog op een beoordeling van de commissie. Deze moet bepalen of het in aanmerking komt voor de voorgestelde wetswijziging.

Twee leden van het Huis van Afgevaardigden introduceren recent ook een wetgeving. Dat zijn Norma Torres van Californië en Rick Crawford van Arkansas. 

Zij introduceren de wetgeving om de financiële risico’s te beperken die verbonden zijn aan El Salvador. Deze voert recent de Bitcoin in als wettig betaalmiddel. 

El Salvador

De voorgestelde wetgeving wil de risico's voor de cyberveiligheid, de economische stabiliteit en de democratisch bestuur in El Salvador analyseren. 

Torres laat in een reactie weten:

"El Salvador is een onafhankelijke democratie.  We respecteren zijn recht op zelfbestuur. Toch moet de Verenigde Staten een plan hebben om de financiële systemen te beschermen tegen de risico's van deze beslissing.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.