Crypto nieuws

    NFT kunstenares Allen verbrandt Russisch paspoort voor Oekraïne

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Olive Allen is een Russisch staatsburger en NFT kunstenares. In een video verbrandt ze haar paspoort. De video wordt geveild als een NFT. Opbrengsten zijn voor Oekraïne. 

    Effectief gevaar

    Allen geeft aan dat ze door het publiekelijk verbranden van haar Russische paspoort effectief gevaar loopt. Hiermee protesteert ze tegen de huidige regering. 

    De NFT kunstenares van Russische afkomst woont al ruim 11 jaar in de Verenigde Staten. Ze verbrandt haar paspoort om bewustzijn te creëren met betrekking tot het militaire conflict in Oekraïne. 

    Fondsen werven als steun

    Ook wil Allen fondsen werven om het land te kunnen steunen. In een recent interview beschrijft Olive zich als een kind van het nieuwe Rusland. Ook geeft ze aan dat het land altijd een onderdeel van haar identiteit blijft.

    Toch wil ze de banden met Rusland verbreken om de recente acties in Oekraïne. In een video verbrandt Olive Allen haar paspoort voor het Consulaat van de Russische Federatie in New York.

    Veilen als NFT

    Ze wil de video veilen als een niet fungible token of NFT. De opbrengst gaat volledig naar de humanitaire inspanningen in Oekraïne. De in Amerika wonende kunstenares zegt:

    “Ik beschouw het Rusland van Poetin niet als mijn thuis. Ons land heeft een enorm potentieel. Toch heeft de regering de mensen voor eeuwig belazerd.”

    Olive Allen is sinds 2018 betrokken bij de crypto ruimte. Dit na de bull run van Bitcoin in december 2017. Ze onderneemt de actie omdat ze zichzelf onder dit leiderschap niet ziet terugkeren naar Rusland. 

    Russische burgers hebben geen keuze

    Ook benadrukt ze dat de Russische burgers niet voor de militaire acties in Oekraïne zijn. Ze zegt dat de mensen in het land gehersenspoeld zijn. Ze kunnen niet anders dan dit regime steunen. 

    Olive Allen laat in een recent interview ook weten:

    “Ik hou van mijn land. Toch geloof ik niet in het Rusland van Poetin. Ik zie mezelf daar niet wonen in deze situatie. Wat er nu gebeurt is gewoon hartverscheurend.”

    Save the Children

    De NFT veiling van haar brandende paspoort is vrijdag live van start gegaan. Allen zegt dat ze de opbrengst van de verkoop gebruikt om Ethereum te doneren aan Save the Children.

    Dit is een organisatie die gericht is op het helpen van kinderen over de hele wereld. Zij zijn bijvoorbeeld slachtoffer van mensenhandel, uithuwelijking, een gebrek aan educatie  of vluchten voor geweld. 

    Humanitaire hulp

    De NFT kunstenares zegt dat ze zich wil richten op het sturen van fondsen naar humanitaire inspanningen in plaats van het leger. Save the Children accepteert crypto donaties via Giving Block in Bitcoin en Ethereum.

    De donaties zijn bedoeld voor ruim 7,5 miljoen kinderen. Zij zitten gevangen in de oorlogssituatie in Oekraïne. Olive Allen zegt dat het publiekelijk verbranden van haar paspoort niet zonder gevaar is.

    Ze uit namelijk kritiek op de regering. Ze voegt eraan toe:

    “Ik zou nooit naar Rusland kunnen terugkeren onder dit regime. Ik zou gearresteerd worden. In Rusland gaan mensen voor minder de gevangenis in. Ik heb mijn kansen om terug te keren verspeelt.”

    Crypto speelt belangrijke rol

    Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp geworden in de Rusland en Oekraïne discussie. discussies. Het kan mogelijk bijdragen aan het omzeilen van sancties. 

    Deze sancties worden aan Rusland opgelegd door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Officiële Twitter accounts voor Oekraïne hebben adressen gepost.

    Dit om cryptocurrency donaties te vragen in Bitcoin, Ethereum, Tether, Polkadot en Dogecoin. Amerikaanse en Europese wetgevers dringen aan op regelgevende duidelijkheid op het gebied van cryptocurrencies. 

    Er is bezorgdheid dat Rusland digitale activa kan gebruiken om sancties te omzeilen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.