Crypto nieuws

NFT kunstenares Allen verbrandt Russisch paspoort voor Oekraïne

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Olive Allen is een Russisch staatsburger en NFT kunstenares. In een video verbrandt ze haar paspoort. De video wordt geveild als een NFT. Opbrengsten zijn voor Oekraïne. 

Effectief gevaar

Allen geeft aan dat ze door het publiekelijk verbranden van haar Russische paspoort effectief gevaar loopt. Hiermee protesteert ze tegen de huidige regering. 

De NFT kunstenares van Russische afkomst woont al ruim 11 jaar in de Verenigde Staten. Ze verbrandt haar paspoort om bewustzijn te creëren met betrekking tot het militaire conflict in Oekraïne. 

Fondsen werven als steun

Ook wil Allen fondsen werven om het land te kunnen steunen. In een recent interview beschrijft Olive zich als een kind van het nieuwe Rusland. Ook geeft ze aan dat het land altijd een onderdeel van haar identiteit blijft.

Toch wil ze de banden met Rusland verbreken om de recente acties in Oekraïne. In een video verbrandt Olive Allen haar paspoort voor het Consulaat van de Russische Federatie in New York.

Veilen als NFT

Ze wil de video veilen als een niet fungible token of NFT. De opbrengst gaat volledig naar de humanitaire inspanningen in Oekraïne. De in Amerika wonende kunstenares zegt:

“Ik beschouw het Rusland van Poetin niet als mijn thuis. Ons land heeft een enorm potentieel. Toch heeft de regering de mensen voor eeuwig belazerd.”

Olive Allen is sinds 2018 betrokken bij de crypto ruimte. Dit na de bull run van Bitcoin in december 2017. Ze onderneemt de actie omdat ze zichzelf onder dit leiderschap niet ziet terugkeren naar Rusland. 

Russische burgers hebben geen keuze

Ook benadrukt ze dat de Russische burgers niet voor de militaire acties in Oekraïne zijn. Ze zegt dat de mensen in het land gehersenspoeld zijn. Ze kunnen niet anders dan dit regime steunen. 

Olive Allen laat in een recent interview ook weten:

“Ik hou van mijn land. Toch geloof ik niet in het Rusland van Poetin. Ik zie mezelf daar niet wonen in deze situatie. Wat er nu gebeurt is gewoon hartverscheurend.”

Save the Children

De NFT veiling van haar brandende paspoort is vrijdag live van start gegaan. Allen zegt dat ze de opbrengst van de verkoop gebruikt om Ethereum te doneren aan Save the Children.

Dit is een organisatie die gericht is op het helpen van kinderen over de hele wereld. Zij zijn bijvoorbeeld slachtoffer van mensenhandel, uithuwelijking, een gebrek aan educatie  of vluchten voor geweld. 

Humanitaire hulp

De NFT kunstenares zegt dat ze zich wil richten op het sturen van fondsen naar humanitaire inspanningen in plaats van het leger. Save the Children accepteert crypto donaties via Giving Block in Bitcoin en Ethereum.

De donaties zijn bedoeld voor ruim 7,5 miljoen kinderen. Zij zitten gevangen in de oorlogssituatie in Oekraïne. Olive Allen zegt dat het publiekelijk verbranden van haar paspoort niet zonder gevaar is.

Ze uit namelijk kritiek op de regering. Ze voegt eraan toe:

“Ik zou nooit naar Rusland kunnen terugkeren onder dit regime. Ik zou gearresteerd worden. In Rusland gaan mensen voor minder de gevangenis in. Ik heb mijn kansen om terug te keren verspeelt.”

Crypto speelt belangrijke rol

Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp geworden in de Rusland en Oekraïne discussie. discussies. Het kan mogelijk bijdragen aan het omzeilen van sancties. 

Deze sancties worden aan Rusland opgelegd door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Officiële Twitter accounts voor Oekraïne hebben adressen gepost.

Dit om cryptocurrency donaties te vragen in Bitcoin, Ethereum, Tether, Polkadot en Dogecoin. Amerikaanse en Europese wetgevers dringen aan op regelgevende duidelijkheid op het gebied van cryptocurrencies. 

Er is bezorgdheid dat Rusland digitale activa kan gebruiken om sancties te omzeilen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.