Crypto nieuws

NFT kunstenares Allen verbrandt Russisch paspoort voor Oekraïne

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Olive Allen is een Russisch staatsburger en NFT kunstenares. In een video verbrandt ze haar paspoort. De video wordt geveild als een NFT. Opbrengsten zijn voor Oekraïne. 

Effectief gevaar

Allen geeft aan dat ze door het publiekelijk verbranden van haar Russische paspoort effectief gevaar loopt. Hiermee protesteert ze tegen de huidige regering. 

De NFT kunstenares van Russische afkomst woont al ruim 11 jaar in de Verenigde Staten. Ze verbrandt haar paspoort om bewustzijn te creëren met betrekking tot het militaire conflict in Oekraïne. 

Fondsen werven als steun

Ook wil Allen fondsen werven om het land te kunnen steunen. In een recent interview beschrijft Olive zich als een kind van het nieuwe Rusland. Ook geeft ze aan dat het land altijd een onderdeel van haar identiteit blijft.

Toch wil ze de banden met Rusland verbreken om de recente acties in Oekraïne. In een video verbrandt Olive Allen haar paspoort voor het Consulaat van de Russische Federatie in New York.

Veilen als NFT

Ze wil de video veilen als een niet fungible token of NFT. De opbrengst gaat volledig naar de humanitaire inspanningen in Oekraïne. De in Amerika wonende kunstenares zegt:

“Ik beschouw het Rusland van Poetin niet als mijn thuis. Ons land heeft een enorm potentieel. Toch heeft de regering de mensen voor eeuwig belazerd.”

Olive Allen is sinds 2018 betrokken bij de crypto ruimte. Dit na de bull run van Bitcoin in december 2017. Ze onderneemt de actie omdat ze zichzelf onder dit leiderschap niet ziet terugkeren naar Rusland. 

Russische burgers hebben geen keuze

Ook benadrukt ze dat de Russische burgers niet voor de militaire acties in Oekraïne zijn. Ze zegt dat de mensen in het land gehersenspoeld zijn. Ze kunnen niet anders dan dit regime steunen. 

Olive Allen laat in een recent interview ook weten:

“Ik hou van mijn land. Toch geloof ik niet in het Rusland van Poetin. Ik zie mezelf daar niet wonen in deze situatie. Wat er nu gebeurt is gewoon hartverscheurend.”

Save the Children

De NFT veiling van haar brandende paspoort is vrijdag live van start gegaan. Allen zegt dat ze de opbrengst van de verkoop gebruikt om Ethereum te doneren aan Save the Children.

Dit is een organisatie die gericht is op het helpen van kinderen over de hele wereld. Zij zijn bijvoorbeeld slachtoffer van mensenhandel, uithuwelijking, een gebrek aan educatie  of vluchten voor geweld. 

Humanitaire hulp

De NFT kunstenares zegt dat ze zich wil richten op het sturen van fondsen naar humanitaire inspanningen in plaats van het leger. Save the Children accepteert crypto donaties via Giving Block in Bitcoin en Ethereum.

De donaties zijn bedoeld voor ruim 7,5 miljoen kinderen. Zij zitten gevangen in de oorlogssituatie in Oekraïne. Olive Allen zegt dat het publiekelijk verbranden van haar paspoort niet zonder gevaar is.

Ze uit namelijk kritiek op de regering. Ze voegt eraan toe:

“Ik zou nooit naar Rusland kunnen terugkeren onder dit regime. Ik zou gearresteerd worden. In Rusland gaan mensen voor minder de gevangenis in. Ik heb mijn kansen om terug te keren verspeelt.”

Crypto speelt belangrijke rol

Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp geworden in de Rusland en Oekraïne discussie. discussies. Het kan mogelijk bijdragen aan het omzeilen van sancties. 

Deze sancties worden aan Rusland opgelegd door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Officiële Twitter accounts voor Oekraïne hebben adressen gepost.

Dit om cryptocurrency donaties te vragen in Bitcoin, Ethereum, Tether, Polkadot en Dogecoin. Amerikaanse en Europese wetgevers dringen aan op regelgevende duidelijkheid op het gebied van cryptocurrencies. 

Er is bezorgdheid dat Rusland digitale activa kan gebruiken om sancties te omzeilen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.