Crypto nieuws

    NFT zijn hot! Meta test op Instagram terwijl Uniswap NFT marktplaats Genie overneemt

    Cheval de Vie

    2022-06-23

    Leestijd: 2 minuten

    *

    NFT zijn behoorlijk in het nieuws. Meta gaat ze testen op Instagram Stories. Uniswap maakt recent de overname van de NFT marktplaats Genie bekend. 

    Instagram Stories via Spark AR

    Meta laat recent weten dat het NFT gaat testen. Dat doet het techbedrijf via Instagram Stories. Daarvoor maakt Meta gebruik van zijn Spark AR platform. Zuckerberg vindt het belangrijk dat de NFT een plaats krijgt op Instagram.

    Zo kunnen ontwikkelaars aan de rest van de wereld laten zien wat ze gemaakt hebben. De CEO van Meta wil zowel de makers als de verzamelaars van NFT kansen bieden. Zij moeten hun objecten makkelijk kunnen delen.

    Nu Instagram later ook Facebook

     De functie is eerst beperkt beschikbaar voor Amerikaanse ontwikkelaars. Later kunnen de NFT ook worden weergegeven op andere social media platformen. Zoals Facebook. 

    Zuckerberg laat in een reactie het volgende weten:

    "We testen nu op Instagram maar deze functie is binnenkort ook beschikbaar op Facebook. Dat begint bij een selecte groep ontwikkelaars. Zo krijgen mensen de kans om te kunnen cross-posten op Instagram en Facebook.”

    NFT én een standaard voor de Metaverse

    In het voorjaar al brengt Meta een collectie digitale verzamelobjecten op de markt. Ze zijn volgens het techbedrijf een nieuwe manier om NFT te delen op Instagram. Dit zijn overigens niet de enige nieuwe plannen van Meta.

    Het maakt ook bekend dat het wil samenwerken om een standaard op te richten voor de Metaverse. Dat wil het moederbedrijf van Instagram en Facebook doen met andere techbedrijven.

    De inzet is het bouwen van een nieuwe webversie en een ethos voor Web3 en de Metaverse. Apple behoort niet tot de partners van Meta. Zowel Microsoft, Epic Games en Adobe hebben zich wel aangesloten bij dit initiatief.

    Twitter en eBay

    Ook Twitter onderzoekt de mogelijkheden van NFT. Het stelt zijn gebruikers al vanaf het begin van dit jaar in staat om Ethereum wallets te koppelen aan gebruikersaccounts. 

    Zo kan de NFT kunst worden geëxposeerd als een profielfoto. Ook eBay springt met de overname van KnownOrigin in de wereld van NFT en verkent Web3 daarmee verder. 

    Overname NFT marktplaats Genie door Uniswap

    Meta, Twitter en eBay zijn niet de enige die interesse tonen en testen uitvoeren. DeFi bedrijf Uniswap kondigt zelfs de overname van NFT marktplaats Genie aan. 

    Genie is de eerste NFT marktplaats waarmee NFT kunnen worden ontdekt, aangekocht en verkocht over verschillende marktplaatsen. Via Genie kun je NFT kopen op alle grote marktplaatsen in één enkele transactie.

    Unisocks

    Met de overname komt Uniswap dichter bij zijn doelen. Het platform wordt met de NFT functies nog functioneler. In 2019 brengt het Unisocks op de markt. Dit is een liquiditeitpool voor NFT die wordt ondersteunt door fysiek geld.

    Na de recente Genie overname wil Uniswap eerst de webapplicatie voorzien van NFT. Op een later tijdstip na de huidige overname worden ook API's met widgets toegevoegd voor ontwikkelaars.

    Uniswap is enthousiast over het bouwen van DeFi producten die vervolgens naar NFT worden gebracht. Het bedrijf ziet NFT als een belangrijke toegangspoort tot web3. Volgens Uniswap is het geen apart ecosysteem van ERC20. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.