Crypto nieuws

NFT zijn hot! Meta test op Instagram terwijl Uniswap NFT marktplaats Genie overneemt

Cheval de Vie

2022-06-23

Leestijd: 2 minuten

*

NFT zijn behoorlijk in het nieuws. Meta gaat ze testen op Instagram Stories. Uniswap maakt recent de overname van de NFT marktplaats Genie bekend. 

Instagram Stories via Spark AR

Meta laat recent weten dat het NFT gaat testen. Dat doet het techbedrijf via Instagram Stories. Daarvoor maakt Meta gebruik van zijn Spark AR platform. Zuckerberg vindt het belangrijk dat de NFT een plaats krijgt op Instagram.

Zo kunnen ontwikkelaars aan de rest van de wereld laten zien wat ze gemaakt hebben. De CEO van Meta wil zowel de makers als de verzamelaars van NFT kansen bieden. Zij moeten hun objecten makkelijk kunnen delen.

Nu Instagram later ook Facebook

 De functie is eerst beperkt beschikbaar voor Amerikaanse ontwikkelaars. Later kunnen de NFT ook worden weergegeven op andere social media platformen. Zoals Facebook. 

Zuckerberg laat in een reactie het volgende weten:

"We testen nu op Instagram maar deze functie is binnenkort ook beschikbaar op Facebook. Dat begint bij een selecte groep ontwikkelaars. Zo krijgen mensen de kans om te kunnen cross-posten op Instagram en Facebook.”

NFT én een standaard voor de Metaverse

In het voorjaar al brengt Meta een collectie digitale verzamelobjecten op de markt. Ze zijn volgens het techbedrijf een nieuwe manier om NFT te delen op Instagram. Dit zijn overigens niet de enige nieuwe plannen van Meta.

Het maakt ook bekend dat het wil samenwerken om een standaard op te richten voor de Metaverse. Dat wil het moederbedrijf van Instagram en Facebook doen met andere techbedrijven.

De inzet is het bouwen van een nieuwe webversie en een ethos voor Web3 en de Metaverse. Apple behoort niet tot de partners van Meta. Zowel Microsoft, Epic Games en Adobe hebben zich wel aangesloten bij dit initiatief.

Twitter en eBay

Ook Twitter onderzoekt de mogelijkheden van NFT. Het stelt zijn gebruikers al vanaf het begin van dit jaar in staat om Ethereum wallets te koppelen aan gebruikersaccounts. 

Zo kan de NFT kunst worden geëxposeerd als een profielfoto. Ook eBay springt met de overname van KnownOrigin in de wereld van NFT en verkent Web3 daarmee verder. 

Overname NFT marktplaats Genie door Uniswap

Meta, Twitter en eBay zijn niet de enige die interesse tonen en testen uitvoeren. DeFi bedrijf Uniswap kondigt zelfs de overname van NFT marktplaats Genie aan. 

Genie is de eerste NFT marktplaats waarmee NFT kunnen worden ontdekt, aangekocht en verkocht over verschillende marktplaatsen. Via Genie kun je NFT kopen op alle grote marktplaatsen in één enkele transactie.

Unisocks

Met de overname komt Uniswap dichter bij zijn doelen. Het platform wordt met de NFT functies nog functioneler. In 2019 brengt het Unisocks op de markt. Dit is een liquiditeitpool voor NFT die wordt ondersteunt door fysiek geld.

Na de recente Genie overname wil Uniswap eerst de webapplicatie voorzien van NFT. Op een later tijdstip na de huidige overname worden ook API's met widgets toegevoegd voor ontwikkelaars.

Uniswap is enthousiast over het bouwen van DeFi producten die vervolgens naar NFT worden gebracht. Het bedrijf ziet NFT als een belangrijke toegangspoort tot web3. Volgens Uniswap is het geen apart ecosysteem van ERC20. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.