Crypto nieuws

  NFT zijn hot! Meta test op Instagram terwijl Uniswap NFT marktplaats Genie overneemt

  Cheval de Vie

  2022-06-23

  Leestijd: 2 minuten

  *

  NFT zijn behoorlijk in het nieuws. Meta gaat ze testen op Instagram Stories. Uniswap maakt recent de overname van de NFT marktplaats Genie bekend. 

  Instagram Stories via Spark AR

  Meta laat recent weten dat het NFT gaat testen. Dat doet het techbedrijf via Instagram Stories. Daarvoor maakt Meta gebruik van zijn Spark AR platform. Zuckerberg vindt het belangrijk dat de NFT een plaats krijgt op Instagram.

  Zo kunnen ontwikkelaars aan de rest van de wereld laten zien wat ze gemaakt hebben. De CEO van Meta wil zowel de makers als de verzamelaars van NFT kansen bieden. Zij moeten hun objecten makkelijk kunnen delen.

  Nu Instagram later ook Facebook

   De functie is eerst beperkt beschikbaar voor Amerikaanse ontwikkelaars. Later kunnen de NFT ook worden weergegeven op andere social media platformen. Zoals Facebook. 

  Zuckerberg laat in een reactie het volgende weten:

  "We testen nu op Instagram maar deze functie is binnenkort ook beschikbaar op Facebook. Dat begint bij een selecte groep ontwikkelaars. Zo krijgen mensen de kans om te kunnen cross-posten op Instagram en Facebook.”

  NFT én een standaard voor de Metaverse

  In het voorjaar al brengt Meta een collectie digitale verzamelobjecten op de markt. Ze zijn volgens het techbedrijf een nieuwe manier om NFT te delen op Instagram. Dit zijn overigens niet de enige nieuwe plannen van Meta.

  Het maakt ook bekend dat het wil samenwerken om een standaard op te richten voor de Metaverse. Dat wil het moederbedrijf van Instagram en Facebook doen met andere techbedrijven.

  De inzet is het bouwen van een nieuwe webversie en een ethos voor Web3 en de Metaverse. Apple behoort niet tot de partners van Meta. Zowel Microsoft, Epic Games en Adobe hebben zich wel aangesloten bij dit initiatief.

  Twitter en eBay

  Ook Twitter onderzoekt de mogelijkheden van NFT. Het stelt zijn gebruikers al vanaf het begin van dit jaar in staat om Ethereum wallets te koppelen aan gebruikersaccounts. 

  Zo kan de NFT kunst worden geëxposeerd als een profielfoto. Ook eBay springt met de overname van KnownOrigin in de wereld van NFT en verkent Web3 daarmee verder. 

  Overname NFT marktplaats Genie door Uniswap

  Meta, Twitter en eBay zijn niet de enige die interesse tonen en testen uitvoeren. DeFi bedrijf Uniswap kondigt zelfs de overname van NFT marktplaats Genie aan. 

  Genie is de eerste NFT marktplaats waarmee NFT kunnen worden ontdekt, aangekocht en verkocht over verschillende marktplaatsen. Via Genie kun je NFT kopen op alle grote marktplaatsen in één enkele transactie.

  Unisocks

  Met de overname komt Uniswap dichter bij zijn doelen. Het platform wordt met de NFT functies nog functioneler. In 2019 brengt het Unisocks op de markt. Dit is een liquiditeitpool voor NFT die wordt ondersteunt door fysiek geld.

  Na de recente Genie overname wil Uniswap eerst de webapplicatie voorzien van NFT. Op een later tijdstip na de huidige overname worden ook API's met widgets toegevoegd voor ontwikkelaars.

  Uniswap is enthousiast over het bouwen van DeFi producten die vervolgens naar NFT worden gebracht. Het bedrijf ziet NFT als een belangrijke toegangspoort tot web3. Volgens Uniswap is het geen apart ecosysteem van ERC20. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.