Crypto nieuws

  Nic Carter gelooft dat Bitcoin het geesteskind is van de NSA

  Redactie

  2023-09-22

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De theorie die beweert dat de Amerikaanse National Security Agency Bitcoin heeft gecreëerd, wint opnieuw aan populariteit. Fervent Bitcoin voorstander Nic Carter verdubbeld zijn steun voor deze 10 jaar oude speculatie.

  10 jaar oude theorie herleeft

  Recent zorgde een bericht van Iris Energy voor een opleving van deze theorie. Mede-oprichter Daniel Roberts deelde screenshots van een document uit 1996 getiteld "How to Make a Mint: The Cryptography of Anonymous Electronic Cash".

  Dit document besprak als één van de eerste een systeem dat vergelijkbaar is met Bitcoin. Hierbij wordt gebruik gemaakt van openbare sleutel cryptografie. Dit is een techniek om anonieme betalingen mogelijk te maken zonder identiteit te onthullen.

  Het onderzoek was "voorbereid door medewerkers van de NSA."

  "Bitcoin lab leak hypothesis"

  Op 21 september uitte Nic Carter van Castle Island Ventures opnieuw zijn overtuiging over deze theorie.

  "Ik geloof hier daadwerkelijk in. Ik noem het de Bitcoin lab leak hypothesis. Het zou kunnen dat dit een intern R&D project was dat te waardevol werd bevonden om onbenut te blijven. Een onderzoeker zou het dan stiekem kunnen hebben vrijgegeven."

  Bitcoin als monetair biowapen

  Het is niet de eerste keer dat Carter deze theorie oppert. Al in 2020 speculeerde hij of Bitcoin mogelijk door NSA cryptografen was geschreven als een soort monetair biowapen.

  Maar Carter schept ook duidelijkheid. Hij zegt dat zelfs als de NSA betrokken was, dat niet betekent dat ze een achterdeur in de Bitcoin code hebben ingebouwd.

  Tatsuaki Okamoto of Satoshi Nakamoto?

  Sommige lezers van het document zagen een mogelijke link tussen één van de cryptografie experts die werd genoemd in het document uit 1996. Tatsuaki Okamoto en zijn pseudoniem Satoshi Nakamoto. De mysterieuze bedenker van Bitcoin.

  Carter reageerde daarop:

  "Misschien is de naam als inspiratie gebruikt voor Satoshi. Het is niet echt een cruciaal onderdeel van de theorie."

  Andere theorieën

  Matthew Pines is directeur inlichtingen bij cybersecurity bedrijf Krebs Stamos. Hij gelooft meer in een samenwerking tussen NSA experts en zogenaamde cypherpunk nerds.

  Voormalig executive bij Goldman Sachs Raoul Pal deelde eerder dit jaar zijn eigen theorie. Hij suggereert dat de regeringen van de VS en het VK achter Bitcoin zouden zitten. Of deze theorieën waar zijn of niet, ze blijven fascineren.

  Voormalig NSA crypt0 analist Jeff Man merkte op dat zelfs als ze het deden, we waarschijnlijk nooit het echte verhaal achter Bitcoin zullen kennen. Tenminste niet tot op het moment dat het er niet meer toe doet.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.