Crypto nieuws

Rechter beslist: Changpeng Zhao van Binance moet in VS blijven tot veroordeling

Redactie

2023-12-08

Leestijd: 2 minuten

*

Voormalig Binance CEO Changpeng Zhao moet in de Verenigde Staten blijven tot zijn veroordeling in februari. Dat heeft de rechter op 7 december besloten.

Niet naar de Verenigde Arabische Emiraten

Het besluit van de rechtbank werpt een schaduw over de toekomst van één van de grootste namen in de crypto wereld. De rechter heeft afgelopen donderdag een uitspraak gedaan.

Op 7 december beval de federale rechter Richard Jones in Seattle dat Zhao niet mag terugkeren naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft ee belangrijke reden.

Buiten bereik Amerikaanse justitie

Changpeng Zhao mag niet naar de VAE omdat hij daar mogelijk buiten het bereik van de Amerikaanse justitie blijft. Zhao kan tot 18 maanden gevangenisstraf krijgen.

Dit vanwege het witwassen van geld. CZ heeft al toegezegd geen beroep aan te zullen tekenen tegen een mogelijke gevangenisstraf van deze duur.

"Verdachte heeft geen banden met de VS"

"De verdachte beschikt over enorm veel rijkdom en eigendommen in het buitenland. Daarbij heeft hij geen banden met de Verenigde Staten". Dat verklaart rechter Richard Jones.

Deze beslissing onderstreept de ernst van de aanklachten tegen Zhao en de impact die het kan hebben op de crypto industrie.

CZ heeft bevoorrechte status in VAE

Volgens rechter Jones heeft Zhao een bevoorrechte status in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook zijn familie is hier namelijk woonachtig.

Deze factoren maken het waarschijnlijker dat Changpeng Zhao zou kunnen vluchten als hij terugkeert naar de VAE. Zhao zit momenteel op een borgtocht van $175 miljoen.

Inperking van vrijheid

De voormalige CEO van Binance mag vrij reizen binnen de VS en zijn familie mag hem bezoeken. Dit lijkt geen grote beperking, maar is wel een grote inperking van vrijheid.

Zeker voor iemand met zijn status en connecties. In november trof Binance een schikking met de Amerikaanse regelgevers voor $4,3 miljard.

Binance gaf toe een ongelicenseerde geldtransactie onderneming te hebben gerund en de Bank Secrecy Act te hebben geschonden. Changpeng Zhao trad daartoe af als CEO.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.