Crypto nieuws

Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

Femke Wassink

2024-02-28

Leestijd: 2 minuten

*

Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

Nieuw all-time high voor ecosysteem

De interesse in Bitcoin en aanverwante beleggingsproducten bereikt ongekende hoogtes in de Verenigde Staten. Zoals bijvoorbeeld Exchange Traded Funds of ETF's.

Spot Bitcoin ETF's noteren een indrukwekkende dagelijkse instroom van $676,8 miljoen. Dat betekent een nieuw all-time high voor het ecosysteem.

Grootste bijdrage van 5 funds

Op 28 februari wisten spot Bitcoin ETF's bijna $680 miljoen aan investeringen aan te trekken. Van de 10 goedgekeurde spelers kwam de grootste bijdrage van 5 funds.

Dit zijn iShares Bitcoin Trust met $612,1 miljoen. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund met $245,2, Bitwise Bitcoin ETF met $9,9 en ARK 21Shares Bitcoin ETF met $23,8 miljoen.

WisdomTree Bitcoin ETF wist voor $2,2 miljoen aan investeringen aan te trekken.

Ondanks deze positieve instroom zag Grayscale Bitcoin Trust een uitstroom van $216,4 miljoen. Daardoor daalde de totale netto instroom van $893,2 naar $676,8 miljoen.

Instroom en uitstroom

Sinds 12 februari heeft de spot Bitcoin ETF markt in de VS een cumulatieve instroom van $7.406,9 miljoen geregistreerd. In tegenstelling heeft de markt $7.807,3 miljoen verloren.

Dat werd veroorzaakt door grote uitstroom gebeurtenissen van Grayscale. De bijdrage van iShares blijft in de VS het hoogst met $7.152,4 miljoen per 28 februari.

De totale instroom in spot Bitcoin ETF's tot op heden heeft de $7.399 miljoen bereikt.

Bullish crypto gebeurtenissen

Bullish crypto gebeurtenissen in één regio hebben vaak een wereldwijde weerklank. Een enquête toont aan dat de Australische detailhandelsinteresse in Bitcoin is toegenomen.

Dit gebeurde na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's in de VS in januari van dit jaar.

Het sentiment rond Bitcoin in Australië is een maatstaf die het huidige beleggers sentiment bepaalt. Dit op basis van handelsgebeurtenissen en marktomstandigheden.

Deze steeg met 25% na de goedkeuring van spot BTC ETF's. Dat terwijl ook de adoptie percentages in 2024 enigszins zijn toegenomen.

"Fase van hernieuwd optimisme en groei"

Adrian Przelozny is CEO van Independent Reserve. Hij sprak over de stijging van het positieve beleggers sentiment en zei daar het onderstaande over:

"Het sentiment is verschoven. We gaan een fase van hernieuwd optimisme en groei in."

Een derde van de ondervraagden toonde interesse in Bitcoin op de lange termijn. Ze zijn wel verdeeld over de vraag of ze Bitcoin zouden benaderen via een exchange of ETF.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.