Crypto nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  2024-02-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  Nieuw all-time high voor ecosysteem

  De interesse in Bitcoin en aanverwante beleggingsproducten bereikt ongekende hoogtes in de Verenigde Staten. Zoals bijvoorbeeld Exchange Traded Funds of ETF's.

  Spot Bitcoin ETF's noteren een indrukwekkende dagelijkse instroom van $676,8 miljoen. Dat betekent een nieuw all-time high voor het ecosysteem.

  Grootste bijdrage van 5 funds

  Op 28 februari wisten spot Bitcoin ETF's bijna $680 miljoen aan investeringen aan te trekken. Van de 10 goedgekeurde spelers kwam de grootste bijdrage van 5 funds.

  Dit zijn iShares Bitcoin Trust met $612,1 miljoen. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund met $245,2, Bitwise Bitcoin ETF met $9,9 en ARK 21Shares Bitcoin ETF met $23,8 miljoen.

  WisdomTree Bitcoin ETF wist voor $2,2 miljoen aan investeringen aan te trekken.

  Ondanks deze positieve instroom zag Grayscale Bitcoin Trust een uitstroom van $216,4 miljoen. Daardoor daalde de totale netto instroom van $893,2 naar $676,8 miljoen.

  Instroom en uitstroom

  Sinds 12 februari heeft de spot Bitcoin ETF markt in de VS een cumulatieve instroom van $7.406,9 miljoen geregistreerd. In tegenstelling heeft de markt $7.807,3 miljoen verloren.

  Dat werd veroorzaakt door grote uitstroom gebeurtenissen van Grayscale. De bijdrage van iShares blijft in de VS het hoogst met $7.152,4 miljoen per 28 februari.

  De totale instroom in spot Bitcoin ETF's tot op heden heeft de $7.399 miljoen bereikt.

  Bullish crypto gebeurtenissen

  Bullish crypto gebeurtenissen in één regio hebben vaak een wereldwijde weerklank. Een enquête toont aan dat de Australische detailhandelsinteresse in Bitcoin is toegenomen.

  Dit gebeurde na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's in de VS in januari van dit jaar.

  Het sentiment rond Bitcoin in Australië is een maatstaf die het huidige beleggers sentiment bepaalt. Dit op basis van handelsgebeurtenissen en marktomstandigheden.

  Deze steeg met 25% na de goedkeuring van spot BTC ETF's. Dat terwijl ook de adoptie percentages in 2024 enigszins zijn toegenomen.

  "Fase van hernieuwd optimisme en groei"

  Adrian Przelozny is CEO van Independent Reserve. Hij sprak over de stijging van het positieve beleggers sentiment en zei daar het onderstaande over:

  "Het sentiment is verschoven. We gaan een fase van hernieuwd optimisme en groei in."

  Een derde van de ondervraagden toonde interesse in Bitcoin op de lange termijn. Ze zijn wel verdeeld over de vraag of ze Bitcoin zouden benaderen via een exchange of ETF.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.