Crypto nieuws

Nieuwe CFO van OpenSea onder vuur na onjuiste IPO berichtgeving

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Misverstanden en rapportage fouten hebben reële gevolgen binnen de wereld van cryptocurrency. NFT marktplaats OpenSea  maakte begin december een behoorlijke misstap. 

Valse start voor nieuwe CFO

OpenSea bevond zich in aan het begin van deze maand midden in de vuurlinie. Mede omdat lezers de boodschap van een artikel in Bloomberg heel anders interpreteerde. 

Brian Roberts is recent aangesteld als CFO van OpenSea. Tijd om dit te vieren was er echter niet. Zijn eerste taak lag in het blussen van een PR brand op social media.

De ophef ontstond nadat crypto watchers een artikel lazen in Bloomberg. Het artikel over high-profile aanwerving ging ervan uit dat OpenSea een Initial Public Offering zou krijgen. 

Verklaring

Deze geruchten zorgden voor nog meer speculaties. Roberts moest daartoe wel met een verklaring en verduidelijking komen. De nieuwe CFO van OpenSea liet weten:

“Er is een onnauwkeurige berichtgeving geweest over de plannen van OpenSea. Dit vraagt om een correctie. Er is een verschil tussen denken over hoe een IPO er uit zou kunnen uitzien en er actief één plannen. We plannen geen beursgang. Als we dat ooit zouden doen dan wordt de gemeenschap daarbij betrokken.”

Om verschillende redenen zijn gebruikers van OpenSea tegen een beursgang. Eén daarvan is de angst voor centralisatie. Ook zijn ze bang dat hun stemmen naar de zijkant zullen worden geschoven.

Referenties wakkeren vrees aan

Hoe heeft één artikel in Bloomberg een collage van FUD kunnen creëren? Verschillende Twitteraars wezen op een passage waarin Roberts de IPO plannen voor OpenSea besprak.

Die vonk was genoeg om de gehele gemeenschap in vuur en vlam te zetten. Roberts heeft nu duidelijk gemaakt dat hij nadacht over een beursgang en dat hij die niet van plan was.

De referenties van de nieuwe CFO hebben de vrees voor een beursgang echter wel aangewakkerd. Mede oprichter en CEO van OpenSea Devin Finzer schreef:

“Brian heeft een legendarische carrière. Met name als de eerste CFO van Lyft in 2014. Hij hielp het bedrijf te schalen en te beheren via een ongekende groei. Ook loodste hij Lyft door de beursgang van miljarden dollars.

Als men ziet hoeveel er voor OpenSea op het spel staat, worden de emoties van de leden beter begrepen. Zij werden overrompeld door de IPO geruchten. Deze incidenten kunnen gebruikers raken tot in het hart. 

Zeker nu Coinbase zich klaarmaakt om zijn eigen NFT marktplaats te lanceren. Dat werd vermeld in het 2021 NFT marktrapport van Coinbase: 

“OpenSea is de meest populaire marktplaats met een ruime marge. Tot nu toe hebben zijn in 2021 meer dan miljard aan cryptocurrency ontvangen.”

Op dit moment is OpenSea ook de grootste verbruiker op het gebied van Ethereum. In de afgelopen 24 uur werd .515.453,69 of 579,64 Ethereum verbruikt. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.