Crypto nieuws

Nieuwe CFO van OpenSea onder vuur na onjuiste IPO berichtgeving

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Misverstanden en rapportage fouten hebben reële gevolgen binnen de wereld van cryptocurrency. NFT marktplaats OpenSea  maakte begin december een behoorlijke misstap. 

Valse start voor nieuwe CFO

OpenSea bevond zich in aan het begin van deze maand midden in de vuurlinie. Mede omdat lezers de boodschap van een artikel in Bloomberg heel anders interpreteerde. 

Brian Roberts is recent aangesteld als CFO van OpenSea. Tijd om dit te vieren was er echter niet. Zijn eerste taak lag in het blussen van een PR brand op social media.

De ophef ontstond nadat crypto watchers een artikel lazen in Bloomberg. Het artikel over high-profile aanwerving ging ervan uit dat OpenSea een Initial Public Offering zou krijgen. 

Verklaring

Deze geruchten zorgden voor nog meer speculaties. Roberts moest daartoe wel met een verklaring en verduidelijking komen. De nieuwe CFO van OpenSea liet weten:

“Er is een onnauwkeurige berichtgeving geweest over de plannen van OpenSea. Dit vraagt om een correctie. Er is een verschil tussen denken over hoe een IPO er uit zou kunnen uitzien en er actief één plannen. We plannen geen beursgang. Als we dat ooit zouden doen dan wordt de gemeenschap daarbij betrokken.”

Om verschillende redenen zijn gebruikers van OpenSea tegen een beursgang. Eén daarvan is de angst voor centralisatie. Ook zijn ze bang dat hun stemmen naar de zijkant zullen worden geschoven.

Referenties wakkeren vrees aan

Hoe heeft één artikel in Bloomberg een collage van FUD kunnen creëren? Verschillende Twitteraars wezen op een passage waarin Roberts de IPO plannen voor OpenSea besprak.

Die vonk was genoeg om de gehele gemeenschap in vuur en vlam te zetten. Roberts heeft nu duidelijk gemaakt dat hij nadacht over een beursgang en dat hij die niet van plan was.

De referenties van de nieuwe CFO hebben de vrees voor een beursgang echter wel aangewakkerd. Mede oprichter en CEO van OpenSea Devin Finzer schreef:

“Brian heeft een legendarische carrière. Met name als de eerste CFO van Lyft in 2014. Hij hielp het bedrijf te schalen en te beheren via een ongekende groei. Ook loodste hij Lyft door de beursgang van miljarden dollars.

Als men ziet hoeveel er voor OpenSea op het spel staat, worden de emoties van de leden beter begrepen. Zij werden overrompeld door de IPO geruchten. Deze incidenten kunnen gebruikers raken tot in het hart. 

Zeker nu Coinbase zich klaarmaakt om zijn eigen NFT marktplaats te lanceren. Dat werd vermeld in het 2021 NFT marktrapport van Coinbase: 

“OpenSea is de meest populaire marktplaats met een ruime marge. Tot nu toe hebben zijn in 2021 meer dan miljard aan cryptocurrency ontvangen.”

Op dit moment is OpenSea ook de grootste verbruiker op het gebied van Ethereum. In de afgelopen 24 uur werd .515.453,69 of 579,64 Ethereum verbruikt. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.