Crypto nieuws

  Nieuwste Bitcoin upgrade Taproot is nu live

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het Bitcoin netwerk domineert het nieuws vandaag. De nieuwste upgrade Taproot is namelijk zojuist geactiveerd. Eén van de meest belangrijke updates sinds 2017. 

  Scripting en privacy mogelijkheden

  Segregated Witness of “SegWit” staat bekend als de laatste upgrade. Deze werd geïntegreerd om het schaling probleem van Bitcoin aan te kunnen pakken.

  Taproot zal de scripting mogelijkheden en privacy voor het Bitcoin netwerk verbeteren. Ook maakt de upgrade Merkelized Abstract Syntax Tree of MAST mogelijk. 

  “MAST kan helpen om slimme contracten efficiënter en meer privé te maken. Dat kan door bij de uitgave alleen de relevante delen van het contract vrij te geven.”

  De update zal ook Schnorr handtekeningen toevoegen. Deze mogelijkheid maakt transacties met meerdere handtekeningen onleesbaar. Aldus Bitcoin miner Alejandro De La Torre.

  3 belangrijke verbeteringen

  De vorige SegWit upgrade was vooral gericht op het oplossen van transactie vervalsing. Dat terwijl de schaalbaarheid van het Bitcoin netwerk werd verbeterd.

  Taproot richt zich op 3 belangrijke verbeteringen. Namelijk optimalisatie, privacy en slimme contracten. Qua optimalisatie maakt Key and Signature Aggregation het mogelijk om publieke sleutels en sig’s te aggregeren. 

  Een voorbeeld. Als een beurs 100 transacties naar 100 mensen stuurt, kunnen ze allemaal publieke sleutels in één sleutel comprimeren. Dat geldt ook voor de handtekeningen.

  Uitrol van de upgrade in november

  De nieuwe upgrade werd pas in gang gezet nadat op 12 juni een consensus van 90% was bereikt onder de Bitcoin mining knooppunten. De uitrol vind echter pas in november plaats.

  Dat terwijl de gebruikers al instemde met de vergrendeling. Het uitstel was bedoeld als testperiode. Verwacht werd dat dit de kans op fouten tijdens de upgrade zou verkleinen.

  Verbetering kost wat tijd

  Het Bitcoin netwerk heeft diverse soft en hard forks ondergaan. Aangestuurd door de gebruikers. De huidige update zal de mogelijkheden en privacy van het netwerk echter niet in één dag verbeteren.

  Het kost wat tijd maar van de voordelen kan jarenlang worden geprofiteerd. Bitcoin programmeur en technisch expert Jimmy Song beaamde dit tijdens een interview.

  Cryptocurrency fanaat Anthony Pompliano liet in een tweet weten:

  “De Taproot upgrade voor Bitcoin is officieel geactiveerd. Mijn felicitaties en dank gaan uit naar elke ontwikkelaar, miner en Bitcoin gebruiker die dit mogelijk heeft gemaakt.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.