Crypto nieuws

Nieuwste Bitcoin upgrade Taproot is nu live

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Bitcoin netwerk domineert het nieuws vandaag. De nieuwste upgrade Taproot is namelijk zojuist geactiveerd. Eén van de meest belangrijke updates sinds 2017. 

Scripting en privacy mogelijkheden

Segregated Witness of “SegWit” staat bekend als de laatste upgrade. Deze werd geïntegreerd om het schaling probleem van Bitcoin aan te kunnen pakken.

Taproot zal de scripting mogelijkheden en privacy voor het Bitcoin netwerk verbeteren. Ook maakt de upgrade Merkelized Abstract Syntax Tree of MAST mogelijk. 

“MAST kan helpen om slimme contracten efficiënter en meer privé te maken. Dat kan door bij de uitgave alleen de relevante delen van het contract vrij te geven.”

De update zal ook Schnorr handtekeningen toevoegen. Deze mogelijkheid maakt transacties met meerdere handtekeningen onleesbaar. Aldus Bitcoin miner Alejandro De La Torre.

3 belangrijke verbeteringen

De vorige SegWit upgrade was vooral gericht op het oplossen van transactie vervalsing. Dat terwijl de schaalbaarheid van het Bitcoin netwerk werd verbeterd.

Taproot richt zich op 3 belangrijke verbeteringen. Namelijk optimalisatie, privacy en slimme contracten. Qua optimalisatie maakt Key and Signature Aggregation het mogelijk om publieke sleutels en sig’s te aggregeren. 

Een voorbeeld. Als een beurs 100 transacties naar 100 mensen stuurt, kunnen ze allemaal publieke sleutels in één sleutel comprimeren. Dat geldt ook voor de handtekeningen.

Uitrol van de upgrade in november

De nieuwe upgrade werd pas in gang gezet nadat op 12 juni een consensus van 90% was bereikt onder de Bitcoin mining knooppunten. De uitrol vind echter pas in november plaats.

Dat terwijl de gebruikers al instemde met de vergrendeling. Het uitstel was bedoeld als testperiode. Verwacht werd dat dit de kans op fouten tijdens de upgrade zou verkleinen.

Verbetering kost wat tijd

Het Bitcoin netwerk heeft diverse soft en hard forks ondergaan. Aangestuurd door de gebruikers. De huidige update zal de mogelijkheden en privacy van het netwerk echter niet in één dag verbeteren.

Het kost wat tijd maar van de voordelen kan jarenlang worden geprofiteerd. Bitcoin programmeur en technisch expert Jimmy Song beaamde dit tijdens een interview.

Cryptocurrency fanaat Anthony Pompliano liet in een tweet weten:

“De Taproot upgrade voor Bitcoin is officieel geactiveerd. Mijn felicitaties en dank gaan uit naar elke ontwikkelaar, miner en Bitcoin gebruiker die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.