Crypto nieuws

Nog 15 uur! Ogen gericht op het 100K kerstcadeau van PlanB

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers die het stock-to-flow model van PlanB in de gaten houden moeten nog 15 uur wachten op hun kerstcadeau. Komt de 100K voorspelling voor Bitcoin uit?

Kerstwonder

Nog een kleine 15 uur voordat 25 december officieel aanbreekt. Op dit moment worstelen beleggers met de vraag hoe ze het S2F-model moeten behandelen.

PlanB heeft al toegegeven dat Bitcoin een klein kerstwonder nodig heeft. Volgens de analist zou Bitcoin de .000 aanraken op eerste kerstdag. Toch geeft PlanB de S2F nog niet op.

Deze uitspraak staat haaks tegenover PlanB’s uitspraken van afgelopen zomer. De anonymous zou S2F ongeldig verklaren wanneer Bitcoin de 100K niet voor de kerst of uiterlijk 31 december zou bereiken.

PlanB is niet dé autoriteit

Naar aanleiding van deze verschuiving in de analyse werd PlanB behoorlijk vergruist. In de tussentijd vroegen experts zich af wat wel de juiste aanpak zou zijn.

Zo heeft Willy Woo laten weten dat PlanB niet de autoriteit is die beslist wanneer S2F ongeldig wordt verklaard. Ook al is hij degene die het model heeft gecreëerd.

Eerste scheurtjes

Adam Back merkt op dat een model slechts zo goed is als zijn inputs. Volgens de medeoprichter van Blockstream liggen fouten in de lijn der verwachting. Zelfs als het model uiteindelijk wel waar zou zijn.

De voorspellingen van PlanB vertonen in november al de eerste scheuren. Bitcoin slaagde er niet in om zijn doel van 98.000 dollar te bereiken. 

Dit zou in verband staan met het vloermodel van PlanB. Veel beleggers voelden de bui al hangen. Toch bevestigde PlanB dat S2F nog steeds actief was. De anonieme analist heeft laten weten:

“Ik zie dit als een uitschieter. Daarna volgt een V-vormig herstel. Anders kunnen we het vloermodel afschrijven. Zeker als we ook december missen. Een model is niet gelijk onbruikbaar na één misser.”

Nog een misser in 3..2..1..?

De crash van december volgde in rap tempo. Het is nu een kwestie van afwachten of het vloermodel ook de doelstellingen van deze maand mist.

Op dit moment heeft Bitcoin een waarde van .342,04. De Bitcoin Fear and Greed Index flitste op een waarde van 34. Een voorbode om toch wat angstig te worden. 

Duizenden beleggers houden het doel van PlanB in de gaten. Dat geldt ook voor PlanB zelf. Ondanks de meningen en opinies van de analisten.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.