Crypto nieuws

  NYDIG kocht de recente Bitcoin-dip, wie volgt?

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Te midden van een historisch niveau van liquidatie voor de Bitcoin in het weekend, werkte NYDIG om meer Bitcoins te verwerven. NYDIG is een op de Bitcoin gerichte beleggingsmanager. Het nieuws over de activiteiten van NYDIG is afkomstig uit een recente e-mail die naar zijn abonnees werd gestuurd.

  Greg Cipolaro, Global Head of Research van NYDIG, legde in de e-mail uit hoe hij gelooft dat ‘’de oorzaak van de verkoop te maken had met beleggerspositionering in plaats van fundamenteel nieuws. Simpel gezegd, handelaren waren overbelast en lang gepositioneerd wat resulteerde in gedwongen liquidaties.’’ Deze beoordeling gaf NYDIG het gevoel dat de prijsdaling een kans was om de Bitcoin met korting te verwerven. Bovendien gaf de e-mail aan dat andere ‘’institutionele beleggers een ‘koop de dip’-mentaliteit hebben gehad tijdens deze risico-off-gebeurtenissen. Dit suggereert dat het gemak bij het omgaan met de volatiliteit van de Bitcoin toeneemt.’’

  In traditioneel beleggen is ‘’jouw verliezen korten en jouw winnaars laten lopen’’ één van de meest duurzame uitspraken. Het idee is om de mogelijke verliezen van jouw investeringen te beperken door ze te verkopen tegen de kleinste tekenen van neergang. Bitcoiners staan er echter om bekend dat ze een ‘koop de dip’-mentaliteit uitbeelden en evangeliseren. Deze mentaliteit dicteert dat een prijsdaling een kans is om meer BTC tegen goedkopere prijzen te verwerven, in plaats van een waarschuwingssignaal dat ze moeten uitbetalen.

  NYDIG en de Bitcoin

  NYDIG is één van de belangrijkste investeringsentiteiten van de Bitcoin ruimte. Het haalde onlangs $ 100 miljoen op om een door de Bitcoin aangedreven verzekeringsstrategie toe te passen. In een release van 8 april 2021 kondigde NYDIG, de op de Bitcoin gerichte investeringsdochter van Stone Ridge, een verhoging van het groeikapitaal van $ 100 miljoen aan.

  Onder de lijst van partners voor deze fondsenwerving voor de verzekeringsstrategie zijn Starr, Liberty Mutual Insurance en andere vastgoed- en slachtofferverzekeraars, die zich aansluiten bij NYDIG’s bestaande partnerschap met MassMutual in New York. Dit markeert een opmerkelijke investeringen in een op de Bitcoin gerichte groep door traditioneel conservatieve bedrijven.

  NYDIG kondigde ook aan dat Mike Sapnar, de CEO van grote herverzekeraar TransRE, zijn wereldwijde hoofd van verzekeringsoplossingen zou worden en toezicht zou houden op alle NYDIG-verzekeringsactiviteiten. Sapnar zal worden vergezeld door NYDIG U.S. Head of Insurance Solutions Matt Carey, die zich ‘zal richten op de Bitcoin aangedreven oplossingen voor in de VS gevestigde levensverzekerings- en lijfrenteaanbieders’, aldus de aankondiging.

  Volgens Robert Gutmann, medeoprichter en CEO van NYDIG, wordt er elk jaar meer dan biljoen uitbetaald via claims in de vastgoed- en slachtoffer industrie wereldwijd. Gutmann ziet een positieve toekomst voor de samenwerking met Starr en Liberty Mutual. Volgens hem is de samenwerking een goede uitbreiding naar nieuwe verzekeringsgebieden waarbij de Bitcoin betrokken is.

  NYDIG wil Bitcoin exchange-traded fonds aanbieden

  De op de Bitcoin gerichte financiële dienstverlener NYDIG (New York Digital Investment Group) heeft op 16 februari 2021 goedkeuring aangevraagd om een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aan te bieden bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

  Een EFT wordt gezien als één van de gemakkelijkste manieren om de Bitcoin-blootstelling aan de massa te brengen. Dit komt omdat het toegankelijk zal zijn via de aandelenmarkt en legacy brokerage-accounts. Zonder goedgekeurde ETF op de markt zijn Retail beleggers die verouderde brokerage-accounts gebruiken beperkt tot de Bitcoin trusts zoals Grayscale’s GBTC. Beleggen in op de Bitcoin gerichte bedrijven is ook een route naar indirecte Bitcoin blootstelling, maar een EFT zal directe blootstelling aan BTC aanbieden zonder dat trustpremies hoeven te worden betaald of in externe bedrijven hoeft te worden geïnvesteerd.

  Volgens de indiening hoopt NYDIG de EFT op de New York Stock Exchange te noteren. De Bitcoin die aan het product is gekoppeld zal worden gekoppeld aan de NYDIG Trust Company en de eerste geautoriseerde deelnemer (een organisatie met het recht om aandelen van een EFT te creëren en af te lossen) is beleggingsgigant Morgan Stanley. NYDIG Bitcoin Trust, zoals het product zou worden genoemd, zal NYDIG Asset Management een vergoeding van 0.5% per jaar betalen.

  De indiening bevatte ook informatie over de bitcoinmarkt, die een overzicht op hoog niveau bood van hoe het Bitcoin-protocol en -netwerk werken en de bewering deed dat de Bitcoin on-chain fungibel is. “Eenheden van Bitcoin worden behandeld als fungibel”, luidde het dossier. Dit is opmerkelijk, omdat het geval van Bitcoin-fungibility vele malen in twijfel is getrokken door critici van het open grootboek van Bitcoin.

  De indiening kwam kort nadat Purpose Investment de goedkeuring van zijn eigen Bitcoin ETF door Canadese toezichthouders aankondigde, waardoor NYDIG het eerste bedrijf was dat toestemming kreeg om een dergelijk product in Noord-Amerika aan te bieden. Veel bedrijven hebben geprobeerd goedkeuring te krijgen voor een Bitcoin ETF van de SEC en velen zijn afgewezen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.