Crypto nieuws

    Ondanks meerdere bugs ondersteunt Alchemy Solana Web3 applicaties

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De blockchain van Alchemy is dit jaar al meerdere malen stil komen te liggen. Toch begint het ontwikkelingsplatform met de ondersteuning van Solana Web3 applicaties. 

    Netwerkfout

    De bekendmaking volgt 24 uur na de laatste bug binnen het Solana netwerk. De infrastructuur provider maakt bekend dat de veelbesproken blockchain ondersteunt.

    Het netwerk gaat op 1 juni tijdelijk offline. Alchemy geeft aan dat dit te maken heeft met een netwerkfout. Dit is echter niet de eerste keer dat de Solana blockchain dienst weigert.

    5e keer op non-actief

    Door de storing is het voor gebruikers niet mogelijk om het consensus mechanisme van de blockchain te gebruiken. In totaal is het netwerk voor circa 4,5 uur onbereikbaar. 

    Alchemy begint voor de 5e keer dit jaar aan het comprimeren van het systeem. Het platform lijkt zich echter niet heel druk te maken om de ontstane bugs en fouten. 

    Alchemy Supernode en Build

    De infrastructuur provider voor ontwikkelaars heeft een geschatte waarde van ruim 10 miljard dollar. Mede door het bouwen en ontwikkelen van de Alchemy Supernode en Build. 

    Supernode is Web3 API. Alchemy Build betreft software dat gebruikt wordt voor debugging, schaling en monitoring. Ook OpenSea en Aave maken hier succesvol gebruik van.

    Partners OpenSea en Aave

    De NFT token marktplaats OpenSea is een partner van Alchemy. Evenals het liquiditeit protocol Aave. Ook Phantom kan de Solana ondersteuning van Alchemy waarderen. 

    In een reactie laat mede-oprichter Francesco Agosti het volgende weten:

    "De infrastructuur en het product hebben een succesvolle track record voor prestatie voordelen. Dit gaat heel veel veranderen in de markt. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor andere ontwikkelaars die Alchemy gebruiken voor Solana Web3 applicaties.”

    Het vertrouwen blijft

    De token van Solana daalt ruim 80% ten opzichte van de ATH. Ook de laatste storing staan de integratie van de applicaties niet in de weg. 

    Dat betekent dat ontwikkelaars nog steeds vertrouwen hebben in de blockchain. Alchemy blijft dus een goede basis voor het ontwikkelen van Web3 applicaties. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.