Crypto nieuws

Ondanks meerdere bugs ondersteunt Alchemy Solana Web3 applicaties

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De blockchain van Alchemy is dit jaar al meerdere malen stil komen te liggen. Toch begint het ontwikkelingsplatform met de ondersteuning van Solana Web3 applicaties. 

Netwerkfout

De bekendmaking volgt 24 uur na de laatste bug binnen het Solana netwerk. De infrastructuur provider maakt bekend dat de veelbesproken blockchain ondersteunt.

Het netwerk gaat op 1 juni tijdelijk offline. Alchemy geeft aan dat dit te maken heeft met een netwerkfout. Dit is echter niet de eerste keer dat de Solana blockchain dienst weigert.

5e keer op non-actief

Door de storing is het voor gebruikers niet mogelijk om het consensus mechanisme van de blockchain te gebruiken. In totaal is het netwerk voor circa 4,5 uur onbereikbaar. 

Alchemy begint voor de 5e keer dit jaar aan het comprimeren van het systeem. Het platform lijkt zich echter niet heel druk te maken om de ontstane bugs en fouten. 

Alchemy Supernode en Build

De infrastructuur provider voor ontwikkelaars heeft een geschatte waarde van ruim 10 miljard dollar. Mede door het bouwen en ontwikkelen van de Alchemy Supernode en Build. 

Supernode is Web3 API. Alchemy Build betreft software dat gebruikt wordt voor debugging, schaling en monitoring. Ook OpenSea en Aave maken hier succesvol gebruik van.

Partners OpenSea en Aave

De NFT token marktplaats OpenSea is een partner van Alchemy. Evenals het liquiditeit protocol Aave. Ook Phantom kan de Solana ondersteuning van Alchemy waarderen. 

In een reactie laat mede-oprichter Francesco Agosti het volgende weten:

"De infrastructuur en het product hebben een succesvolle track record voor prestatie voordelen. Dit gaat heel veel veranderen in de markt. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor andere ontwikkelaars die Alchemy gebruiken voor Solana Web3 applicaties.”

Het vertrouwen blijft

De token van Solana daalt ruim 80% ten opzichte van de ATH. Ook de laatste storing staan de integratie van de applicaties niet in de weg. 

Dat betekent dat ontwikkelaars nog steeds vertrouwen hebben in de blockchain. Alchemy blijft dus een goede basis voor het ontwikkelen van Web3 applicaties. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.