Crypto nieuws

  Ondanks meerdere bugs ondersteunt Alchemy Solana Web3 applicaties

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De blockchain van Alchemy is dit jaar al meerdere malen stil komen te liggen. Toch begint het ontwikkelingsplatform met de ondersteuning van Solana Web3 applicaties. 

  Netwerkfout

  De bekendmaking volgt 24 uur na de laatste bug binnen het Solana netwerk. De infrastructuur provider maakt bekend dat de veelbesproken blockchain ondersteunt.

  Het netwerk gaat op 1 juni tijdelijk offline. Alchemy geeft aan dat dit te maken heeft met een netwerkfout. Dit is echter niet de eerste keer dat de Solana blockchain dienst weigert.

  5e keer op non-actief

  Door de storing is het voor gebruikers niet mogelijk om het consensus mechanisme van de blockchain te gebruiken. In totaal is het netwerk voor circa 4,5 uur onbereikbaar. 

  Alchemy begint voor de 5e keer dit jaar aan het comprimeren van het systeem. Het platform lijkt zich echter niet heel druk te maken om de ontstane bugs en fouten. 

  Alchemy Supernode en Build

  De infrastructuur provider voor ontwikkelaars heeft een geschatte waarde van ruim 10 miljard dollar. Mede door het bouwen en ontwikkelen van de Alchemy Supernode en Build. 

  Supernode is Web3 API. Alchemy Build betreft software dat gebruikt wordt voor debugging, schaling en monitoring. Ook OpenSea en Aave maken hier succesvol gebruik van.

  Partners OpenSea en Aave

  De NFT token marktplaats OpenSea is een partner van Alchemy. Evenals het liquiditeit protocol Aave. Ook Phantom kan de Solana ondersteuning van Alchemy waarderen. 

  In een reactie laat mede-oprichter Francesco Agosti het volgende weten:

  "De infrastructuur en het product hebben een succesvolle track record voor prestatie voordelen. Dit gaat heel veel veranderen in de markt. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor andere ontwikkelaars die Alchemy gebruiken voor Solana Web3 applicaties.”

  Het vertrouwen blijft

  De token van Solana daalt ruim 80% ten opzichte van de ATH. Ook de laatste storing staan de integratie van de applicaties niet in de weg. 

  Dat betekent dat ontwikkelaars nog steeds vertrouwen hebben in de blockchain. Alchemy blijft dus een goede basis voor het ontwikkelen van Web3 applicaties. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.