Crypto nieuws

  Ontslag Sam Altman OpenAI: Emmett Shear nieuwe CEO

  Redactie

  2023-11-20

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op 17 november maakte OpenAI bekend dat CEO Sam Altman onverwacht ontslagen was. Twee dagen later op 19 november, werd dit nog eens bevestigd met de aanstelling van Twitch mede-oprichter Emmett Shear als nieuwe CEO.

  Ontslag Sam Altman: wat is er gebeurd?

  In de dagen tussen 17 en 19 november was de tech-wereld in rep en roer. Collega's staan aan de zijde van Sam Altman. Na de aankondiging van het onverwachte vertrek van Altman, neemt ook Greg Brockman ontslag. Hij is de mede-oprichter en president van OpenAI.

  Het bestuur van OpenAI overwoog om Sam Altman weer aan te stellen. Dit door de hevige publieke reacties van de aandeelhouders.

  Donderdag 16 november

  Op 16 november stuurde Ilya Sutskever een bericht naar Sam Altman. Hij is hoofdwetenschapper bij OpenAI. In het bericht aan Altman gaf Sutskever aan dat hij een vergadering wilde plannen voor de volgende dag. CTO Mira Murati wist toen al dat Altman ontslagen zou worden.

  Vrijdag 17 november

  Brockman werd geïnformeerd over Altmans ontslag. OpenAI publiceerde vervolgens een blogpost waarin stond dat Altman ontslagen was omdat hij "niet consistent open was in zijn communicatie met het bestuur". Murati nam tijdelijk de rol van CEO op zich.

  Microsoft is de grootste investeerder en partner van OpenAI. Het bedrijf gaf een verklaring uit over Altmans vertrek. CEO Satya Nadella probeerde de markt gerust te stellen door te zeggen dat dit geen grote impact zou hebben op hun partnerschap.

  Vervolgens heeft Brockman op 17 november zijn eigen ontslag aangekondigd.

  Zaterdag 18 november

  Brad Lightcap zei dat het ontslag van Altman een verrassing kwam voor het management. Lightcap is operationeel directeur bij OpenAI. Media zeggen dat Altman al gesprekken had met investeerders over een nieuw AI-project, met de verwachting dat Brockman ook mee zou doen.

  Zondag19 november

  Nieuwberichten meldde dat Microsoft een bestuurszetel zocht bij OpenAI. Dat terwijl intern druk werd uitgeoefend om Sam Altman terug te brengen als CEO. Uiteindelijk werd Emmett Shear aangesteld als de nieuwe CEO.

  Dat terwijl Murati plannen had om zowel Sam Altman als Greg Brockman in hun respectievelijke rollen te herstellen.

  Altman's Worldcoin schommelt

  Het token van Sam Altman’s eye-scanning-ID project schommelt na het nieuws over zijn ontslag bij OpenAI. WLD piekte op 16 november met een waarde van $2,48. Op 17 november begon een snelle daling naar bijna $1,84.

  Worldcoin herstelde zich snel en zag een stijging van 12% in de afgelopen 24 uur. Het beleefde een tussentijdse piek van $2,54 tijdens de Aziatische handelsuren op maandagochtend. Het zakte naar $2,30 toen bekend werd dat Emmett Shear Altman zou vervangen als CEO.

  Worldcoin staat los van OpenAI

  Het interessante is dat Worldcoin van Altman losstaat van OpenAI. Toch kwam de initiële rebound van WLD nadat bericht werd dat een groep leidinggevenden en investeerders van OpenAI probeerden om Altman terug te krijgen als CEO.

  Worldcoin profileert zich als een digitaal identiteitsplatform. Het heeft de ambitie om een World-ID en financieel systeem op te zetten. Dit met behulp van retina-scan technologie om mensen te authenticeren. Dit wordt steeds relevanter in de tijd van opkomende AI-technologie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.