Crypto nieuws

Openbaarmakingsverklaring BlockFi voorwaardelijk goedgekeurd

Femke Wassink

2023-08-03

Leestijd: 2 minuten

*

BlockFi Inc. en sommige van haar filialen hebben vandaag bekendgemaakt dat hun Openbaarmakingsverklaring voorwaardelijk is goedgekeurd door de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het District New Jersey.

Plan maximaliseert terugvordering

Het plan maximaliseert de terugvordering voor klanten en zorgt voor de snelst mogelijke uitkeringen aan klanten. Zowel BlockFi als het officiële comité van schuldeisers, adviseren alle partijen om vóór 11 september 2023 te stemmen voor het plan.

Het plan zal deze chapter 11 zaken tot een eerlijke en waarde-verhogende conclusie brengen. Daarbij worden klanten gelden zo snel mogelijk teruggegeven. Chief restructuring officer Mark Renzi van BlockFi laat het volgende weten:

"Het doel van BlockFi in dit proces is om de terugvorderingen voor onze schuldeisers te maximaliseren. De voorwaardelijke goedkeuring van onze Openbaarmakingsverklaring brengt ons een stap dichter bij het bereiken van dat doel. We zijn ervan overtuigd dat ons plan de beste route biedt om crypto zo snel mogelijk terug te geven aan onze klanten. We raden de klanten van BlockFi ten zeerste aan om hiervoor te stemmen."

Derde-partij vrijstelling

BlockFi werkt hard om digitale activa, die worden bewaard in BlockFi wallet accounts, terug te geven aan klanten. Het wil via haar plan veilig "niet-wallet" activa teruggeven aan haar schuldeisers, gevolgd door de afwikkeling van de zaken van BlockFi.

Het plan biedt vrijstellingen aan klanten die niet kiezen voor een derde-partij vrijstelling van alle claims die BlockFi tegen hen kan hebben. Behalve van klanten wiens opnames van rente of privé rekeningen op en na 2 november 2022 ruim $250.000 was.

Geen terugvordering < $250.000

Volgens het plan zou BlockFi geen bedragen terugvorderen onder de $250.000 die klanten op een correcte manier hebben overgebracht van BIA of BPC naar We wallet of hebben opgenomen voor de platform pauze op 10 november 2022.

Klanten met claims onder de $3.000 of klanten die ervoor kiezen om hun claim te verminderen tot $3.000, zullen worden opgenomen in een specifieke categorie en zullen een eenmalige contante uitkering ontvangen van de BlockFi Estate.

Schuldeisers in deze categorie zullen een eenmalige uitkering van 50% van hun claim in contanten ontvangen.

Claims najagen

Als het plan wordt bevestigd, zal het bedrijf zich concentreren op het najagen van claims en rechtsvorderingen in de rechtszaak tegen Alameda, FTX, 3AC, Emergent, Marex en Core Scientific om terugvorderingen te maximaliseren en zich te verdedigen.

De claims dreigen het aantal klanten te verdunnen. Succes of falen maakt het verschil voor de terugvorderingen van de klanten van ruim $1 miljard. Dit is 10 x groter dan elk ander probleem waarmee BlockFi en haar klanten worden geconfronteerd.

Alle schuldeisers van BlockFi zullen een verzoekpakket ontvangen van de claims, notificatie, en agent van het bedrijf. De in aanmerking komende schuldeisers van BlockFi hebben de mogelijkheid om voor het plan te stemmen .

Zij zullen de openbaarmakingsverklaring en het plan ontvangen, gedetailleerde steminstructies en aanvullende belangrijke informatie. Schuldeisers die niet in aanmerking komen om te stemmen ontvangen informatie over hun niet-stemstatus.

Stemmen voor 11 september

Om ervoor te zorgen dat een stem wordt geteld, moet deze daadwerkelijk worden ontvangen door Kroll vóór 11 september 2023 16:00 uur. BlockFi moedigt alle klanten aan om de openbaarmakingsverklaring en andere materialen in hun verzoekpakket volledig te lezen om meer te weten te komen over het plan en indien nodig juridisch advies te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.