Crypto nieuws

  OpenSea wist niet van betrokkenheid medewerker bij $60M AnubisDAO affaire

  Femke Wassink

  2023-10-09

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een voormalig werknemer van OpenSea wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de beruchte AnubisDAO 'rug pull' van 2021. Het NFT platform ontkent hiervan op de hoogte te zijn geweest.

  AnubisDAO affaire

  OpenSea is een populair NFT platform. Recent heeft het via social media beschuldigingen onder ogen gekregen. Hierin wordt beweerd dat een voormalig medewerker betrokken zou zijn bij de inmiddels beruchte AnubisDAO affaire van 2021.

  Op 6 oktober ontvouwde anonieme gebruiker "NFT Ethics" op X een reeks tweets. Deze waren gericht aan OpenSea. Hierin werd het platform geconfronteerd met claims. Voormalig hoofd ventures Kevin Pawlak zou in verband worden gebracht met de pseudoniem “0xSisyphus”.

  Deze figuur zou betrokken zijn bij meerdere twijfelachtige zakelijke transacties.

  Witwassen via PEPE memecoin

  NFT Ethics en blockchain analyse account Lookonchain beweerden beiden dat 0xSisyphus of Pawlak een cruciale rol speelde in het promoten van het AnubisDAO project. Dat gebeurde kort voordat het ingezamelde geld naar verschillende externe wallets werd verstuurd.

  Pawlak zou volgens NFT Ethics vooropgezet meegewerkt hebben aan de AnubisDAO 'rug pull'. De opbrengsten zouden zijn witgewassen via de memecoin PEPE.

  "Geen weet van zijn betrokkenheid"

  "Kevin verliet ons bedrijf in juni 2023. Bij OpenSea had hij een beperkte rol en bekleedde hij geen managementpositie. Wij hebben geen weet van zijn betrokkenheid bij de genoemde projecten."

  Dit liet OpenSea via een woordvoerder weten. Ook benadrukte de vertegenwoordiger dat deze gebeurtenissen plaatsvonden vóórdat Pawlak bij OpenSea in dienst trad. In oktober 2021 haalde AnubisDAO 13,556 Ether op.

  Deze hadden op dat moment een waarde van $60 miljoen. Slechts 20 uur later werden de fondsen naar meerdere wallets gestuurd, waardoor beleggers direct hun investering verloren.

  Aannames en geen feiten?

  Een bekende blockchain onderzoeker zette echter vraagtekens bij deze beschuldigingen. Hij benadrukte dat de beweringen vooral gebaseerd leken te zijn op aannames zonder concrete feiten.

  Interessant genoeg zou 0xSisyphus ooit een beloning van 1,000 ETH hebben uitgeloofd voor wie het wallet adres kon achterhalen dat verantwoordelijk was voor het leeghalen van de fondsen. Dit roept natuurlijk vragen op over de legitimiteit van de nieuwe beschuldigingen.

  De blockchain onderzoeker laat weten:

  "Is Sisyphus nalatig geweest door te liegen over het Anubis team multisig? Absoluut 100%. Er is waarschijnlijk een civiele zaak mogelijk voor slachtoffers."

  Afsluitend benadrukte hij dat er een groot verschil is tussen nalatigheid en het stelen van geld uit je eigen project. Naar zijn weten was Sisyphus het enige teamlid dat communiceerde met het Department of Homeland Security.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.