Crypto nieuws

OpenSea zwijgt nu gebruikers info verzamelen over misbruik

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Er is een kwetsbaarheid gerapporteerd op de NFT marktplaats van OpenSea. Een gebruiker heeft mogelijk enorme winsten geboekt met Ether. Wat is er precies aan de hand?

Front-end issue

PeckShield Alert deelt de details van een front-end issue op OpenSea. Door de issue heeft een exploitant minstens 332 Ether verdiend. Etherscan heeft het adres van de gebruiker inmiddels gemarkeerd.

De reden hiervoor is de waarneming van onnatuurlijke activiteiten. De exacte technische details van de exploit zijn nog onduidelijk. Toch menen sommige gebruikers dat dit gelinkt is aan geschrapte NFT. 

Geschrapte NFT

De geschrapte NFT wordt verplaatst van OpenSea naar Rarible. Mogelijk voor het vermijden van fees. Op de twee interfaces worden de prijzen op verschillende manieren behandeld.

Een exploitant koopt naar verluidt geschrapte NFT. Deze zijn niet volledig geannuleerd maar hebben een lage prijs. Vervolgens worden ze met enorme winsten verkocht. 

Gebruikers laten zich horen

Gebruikers delen hun ervaringen. Eén is geschokt omdat zijn NFT ver onder de marktwaarde wordt verkocht.  Volgens Etherscan geeft een andere gebruiker tips aan OpenSea handelaren.

Bijvoorbeeld hoe ze hun NFT veilig kunnen houden. Eén van de tips omvat het correct annuleren van NFT. In het geval wanneer ze tussen wallets worden verplaatst. 

OpenSea houdt zijn mond

De kwetsbaarheid is al in december 2021 besproken. Een Twitter gebruiker kaart de kwestie aan. Hij zegt dat OpenSea niet de moeite neemt om te reageren op de problemen. 

Recent lanceert OpenSea wel een nieuwe functie. Het waarschuwt gebruikers die NFT ver onder de marktprijs noteren. Tot nu toe houdt OpenSea zijn mond dicht. 

Cruciaal moment

De NFT marktplaats moet nog reageren op het vermeende misbruik. Voor het platform komen deze ontwikkeling op een cruciaal moment. OpenSea lanceert recent zijn API die de NFT profielfoto van Twitter ondersteunt.

De manier waarop het platform omgaat met deze kwestie is veelzeggend. Het kan de toon zetten voor hoe nieuwe gebruikers de diensten ervaren en zien. 

Maandvolume van 4 miljard

De voortgang van OpenSea wordt met spanning gevolgd. Zeker aangezien het volume van de maand januari ruim 4 miljard dollar bedraagt. Dit overtreft de statistieken van december met een enorme marge.

Ethereum kent een formidabele hoeveelheid NFT handelsactiviteit. Op het platform worden er in januari slechts 1.823.499 verkocht. Polygon staat op 2.013.233.

LooksRare versus OpenSea

LooksRare is de rivaal van OpenSea. Het nieuwe platform doet handelaren wereldwijd versteld staan met hoge dagelijkse volumes. Het is wel van belang om nota te nemen van een andere metriek.

Op dit moment bedraagt  het aantal LooksRare gebruikers 490. OpenSea heeft er 31.956.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.