Crypto nieuws

    OpenSea zwijgt nu gebruikers info verzamelen over misbruik

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Er is een kwetsbaarheid gerapporteerd op de NFT marktplaats van OpenSea. Een gebruiker heeft mogelijk enorme winsten geboekt met Ether. Wat is er precies aan de hand?

    Front-end issue

    PeckShield Alert deelt de details van een front-end issue op OpenSea. Door de issue heeft een exploitant minstens 332 Ether verdiend. Etherscan heeft het adres van de gebruiker inmiddels gemarkeerd.

    De reden hiervoor is de waarneming van onnatuurlijke activiteiten. De exacte technische details van de exploit zijn nog onduidelijk. Toch menen sommige gebruikers dat dit gelinkt is aan geschrapte NFT. 

    Geschrapte NFT

    De geschrapte NFT wordt verplaatst van OpenSea naar Rarible. Mogelijk voor het vermijden van fees. Op de twee interfaces worden de prijzen op verschillende manieren behandeld.

    Een exploitant koopt naar verluidt geschrapte NFT. Deze zijn niet volledig geannuleerd maar hebben een lage prijs. Vervolgens worden ze met enorme winsten verkocht. 

    Gebruikers laten zich horen

    Gebruikers delen hun ervaringen. Eén is geschokt omdat zijn NFT ver onder de marktwaarde wordt verkocht.  Volgens Etherscan geeft een andere gebruiker tips aan OpenSea handelaren.

    Bijvoorbeeld hoe ze hun NFT veilig kunnen houden. Eén van de tips omvat het correct annuleren van NFT. In het geval wanneer ze tussen wallets worden verplaatst. 

    OpenSea houdt zijn mond

    De kwetsbaarheid is al in december 2021 besproken. Een Twitter gebruiker kaart de kwestie aan. Hij zegt dat OpenSea niet de moeite neemt om te reageren op de problemen. 

    Recent lanceert OpenSea wel een nieuwe functie. Het waarschuwt gebruikers die NFT ver onder de marktprijs noteren. Tot nu toe houdt OpenSea zijn mond dicht. 

    Cruciaal moment

    De NFT marktplaats moet nog reageren op het vermeende misbruik. Voor het platform komen deze ontwikkeling op een cruciaal moment. OpenSea lanceert recent zijn API die de NFT profielfoto van Twitter ondersteunt.

    De manier waarop het platform omgaat met deze kwestie is veelzeggend. Het kan de toon zetten voor hoe nieuwe gebruikers de diensten ervaren en zien. 

    Maandvolume van 4 miljard

    De voortgang van OpenSea wordt met spanning gevolgd. Zeker aangezien het volume van de maand januari ruim 4 miljard dollar bedraagt. Dit overtreft de statistieken van december met een enorme marge.

    Ethereum kent een formidabele hoeveelheid NFT handelsactiviteit. Op het platform worden er in januari slechts 1.823.499 verkocht. Polygon staat op 2.013.233.

    LooksRare versus OpenSea

    LooksRare is de rivaal van OpenSea. Het nieuwe platform doet handelaren wereldwijd versteld staan met hoge dagelijkse volumes. Het is wel van belang om nota te nemen van een andere metriek.

    Op dit moment bedraagt  het aantal LooksRare gebruikers 490. OpenSea heeft er 31.956.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.