Crypto nieuws

Opera Crypto Browser beschikbaar voor iOS besturingssystemen

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Opera Crypto Browser applicatie is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Android gebruikers hebben al enkele maanden toegang tot de applicatie. 

Na Android nu ook iOS

Ruim 1 miljard Apple gebruikers kunnen de applicatie nu downloaden via de App Store. Opera lanceert vrijdag een bètaversie van zijn Web3 browser.

De app heeft een ingebouwde crypto wallet voor iOS apparaten. Zoals iPhones of iPads. De applicatie is sinds januari beschikbaar voor Mac en Windows desktop gebruikers.

Web3 initiatief

Ook mobiele Android gebruikers hebben al enige tijd toegang. De mobiele release is de laatste stap in het Crypto Browser Project. 

Het initiatief is gericht op Web3. Dit vergemakkelijkt de navigatie voor gedecentraliseerde applicaties, games en metaverse platformen. 

Belangrijkste functies

De applicatie heeft een aantal belangrijke functies. Dit zijn de Opera Wallet met ondersteuning voor de Ethereum en de Polygon en Celo ecosystemen. Hiermee kun je tokens kopen, verkopen en overdragen. 

Gebruikers kunnen ook elke EVM compatibel wallet herstellen met de native Opera Wallet. Op deze manier kunnen gebruikers hun bestaande activa en tegoeden integreren.

NFT verkopen en nieuws

Op de startpagina van de browser kunnen gebruikers de laatste top NFT verkopen zien. In de Crypto Corner krijgen gebruikers live updates over prijzen van crypto activa en fees.

Op de nieuwspagina zijn ook de airdrops en de voorgestelde educatieve middelen te zien.

Beveiligingsfuncties

Opera verklaart dat de browser wordt geleverd met een crypto mining bescherming. Deze blokkeert crypto jacking scripts die de prestaties van een iOS apparaat in gevaar brengen. 

Andere beveiligingsfuncties zijn onder andere een native ad en tracker blocker. De browser is ook voorzien van een pop-up blocker en een intuïtieve Cookie Dialogue Blocker.

Web3 moet eenvoudig zijn

Volgens Jorgen Arnesen van Opera richt de Crypto Browser zich op de groeiende interesse in Web3. Of dat nu gaat om ervaren crypto gebruikers of nieuwkomers. Hij laat weten:

"Het project is gebouwd om de Web3 gebruikerservaring makkelijk te maken. Deze is vaak onduidelijk voor gebruikers. Web3 moet eenvoudig te gebruiken zijn. Alleen zo kunnen we een massale adoptie bereiken."

8 blockchain ecosystemen

Opera voegt tevens een ondersteuning toe voor 8 belangrijke blockchain ecosystemen. Dit zijn Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network en IXO. 

Opera zegt dat het in de toekomst meer Proof-of-Stake ketens wil integreren. 

Opera en Yat

Recent gaat Opera een samenwerking aan met Yat. Dit is een platform dat het mogelijk maakt om emoji gebaseerde webadressen of een URL te maken. 

Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers over het platform surfen door het invoeren van gecertificeerde Yats of emoji's. Dit in plaats van het gebruik van letters en woorden.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.