Crypto nieuws

    Opera Crypto Browser beschikbaar voor iOS besturingssystemen

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Opera Crypto Browser applicatie is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Android gebruikers hebben al enkele maanden toegang tot de applicatie. 

    Na Android nu ook iOS

    Ruim 1 miljard Apple gebruikers kunnen de applicatie nu downloaden via de App Store. Opera lanceert vrijdag een bètaversie van zijn Web3 browser.

    De app heeft een ingebouwde crypto wallet voor iOS apparaten. Zoals iPhones of iPads. De applicatie is sinds januari beschikbaar voor Mac en Windows desktop gebruikers.

    Web3 initiatief

    Ook mobiele Android gebruikers hebben al enige tijd toegang. De mobiele release is de laatste stap in het Crypto Browser Project. 

    Het initiatief is gericht op Web3. Dit vergemakkelijkt de navigatie voor gedecentraliseerde applicaties, games en metaverse platformen. 

    Belangrijkste functies

    De applicatie heeft een aantal belangrijke functies. Dit zijn de Opera Wallet met ondersteuning voor de Ethereum en de Polygon en Celo ecosystemen. Hiermee kun je tokens kopen, verkopen en overdragen. 

    Gebruikers kunnen ook elke EVM compatibel wallet herstellen met de native Opera Wallet. Op deze manier kunnen gebruikers hun bestaande activa en tegoeden integreren.

    NFT verkopen en nieuws

    Op de startpagina van de browser kunnen gebruikers de laatste top NFT verkopen zien. In de Crypto Corner krijgen gebruikers live updates over prijzen van crypto activa en fees.

    Op de nieuwspagina zijn ook de airdrops en de voorgestelde educatieve middelen te zien.

    Beveiligingsfuncties

    Opera verklaart dat de browser wordt geleverd met een crypto mining bescherming. Deze blokkeert crypto jacking scripts die de prestaties van een iOS apparaat in gevaar brengen. 

    Andere beveiligingsfuncties zijn onder andere een native ad en tracker blocker. De browser is ook voorzien van een pop-up blocker en een intuïtieve Cookie Dialogue Blocker.

    Web3 moet eenvoudig zijn

    Volgens Jorgen Arnesen van Opera richt de Crypto Browser zich op de groeiende interesse in Web3. Of dat nu gaat om ervaren crypto gebruikers of nieuwkomers. Hij laat weten:

    "Het project is gebouwd om de Web3 gebruikerservaring makkelijk te maken. Deze is vaak onduidelijk voor gebruikers. Web3 moet eenvoudig te gebruiken zijn. Alleen zo kunnen we een massale adoptie bereiken."

    8 blockchain ecosystemen

    Opera voegt tevens een ondersteuning toe voor 8 belangrijke blockchain ecosystemen. Dit zijn Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network en IXO. 

    Opera zegt dat het in de toekomst meer Proof-of-Stake ketens wil integreren. 

    Opera en Yat

    Recent gaat Opera een samenwerking aan met Yat. Dit is een platform dat het mogelijk maakt om emoji gebaseerde webadressen of een URL te maken. 

    Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers over het platform surfen door het invoeren van gecertificeerde Yats of emoji's. Dit in plaats van het gebruik van letters en woorden.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.