Crypto nieuws

Mogelijk geen tweede rechtszaak tegen Bankman-Fried: hevige discussies

Redactie

2023-12-31

Leestijd: 2 minuten

*

Binnen de crypto gemeenschap woedt een hevige discussie. Deze kwam op gang na de aankondiging dat Sam Bankman-Fried mogelijk geen tweede rechtszaak zal ondergaan.

Opschudding en discussies

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft besloten om geen tweede rechtszaak tegen hem na te streven, wat aanzienlijke opschudding heeft veroorzaakt.

Deze beslissing betekent dat SBF niet zal worden aangeklaagd voor aanvullende aanklachten over het samenzweren om onwettige campagnebijdragen te leveren.

Paul Grewal van Coinbase bestempelt dit als een "miskraam van rechtvaardigheid."

Politieke campagnes in geding

Ook volgens andere critici wegen de belangen van openbare aanklachten, vooral rond campagnefinanciering, zwaar en verdienen deze kwesties transparante antwoorden.

Simon Dixon van BnkToTheFuture.com uit ook zijn bezorgdheid. Hij zegt dat deze beslissing de onderzoeken naar de rol van Amerikaanse politici in campagnebijdragen en terugvorderingen tijdens de verkiezingsperiode van 2024 in de weg staat.

Donaties van meer dan $100 miljoen

Bankman-Fried zelf erkende een "significante donor" te zijn geweest voor politieke campagnes aan beide zijden voor de tussentijdse verkiezingen van 2022.

Hij deed donaties van meer dan $100 miljoen. Deze donaties, zo zei hij tijdens zijn rechtszaak in oktober, waren afkomstig van leningen van Alameda Research.

Alameda Research is het zusterbedrijf van FTX. De donaties werden gedaan in een poging om de regelgeving van de Amerikaanse overheid over cryptocurrencies te beïnvloeden.

Vrijspraak ondanks vele aanklachten

Naast politieke donaties is Bankman-Fried ook vrijgesproken van beschuldigingen van samenzwering om Chinese ambtenaren om te kopen.

Ondanks de vele aanklachten, waaronder draadfraude en witwassen, zal een 2e rechtszaak zijn strafbereik volgens de Amerikaanse Richtlijnen voor Straffen niet beïnvloeden.

Bankman-Fried, die schuldig is bevonden aan alle 7 fraudeaanklachten, staat gepland om op 28 maart 2024 veroordeeld te worden. De maximale gevangenisstraf is 115 jaar.

Deze beslissing en de reacties daarop roepen cruciale vragen op over rechtvaardigheid, transparantie en de rol van geld in de politiek binnen de wereld van cryptocurrency.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.