Crypto nieuws

ORIGYN houdt WatchBox horloges in de gaten met NFT authenticatie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Zwitserse ORIGYN gebruikt kunstmatige intelligentie om waardevolle objecten te identificeren en te authenticeren. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met horloge marktplaats WatchBox.

Luxe horloges

WatchBox is een marktplaats voor luxe horloges. Samen met ORIGYN produceert het echtheidscertificaten in de vorm van NFT. Daarmee kan een klant het digitale eigendom van een horloge verhandelen. 

ORIGYN maakt gebruik van de blockchain en biometrische technologie. Op deze manier wil het bedrijf het probleem van de nagemaakte horloges grondig aanpakken.

Certificeren en authenticeren

ORIGYN is het grootste project op het Internet Computer Protocol. Deze is ontwikkeld door The DFINITY Foundation blockchain. 

ORIGYN certificeert en authenticeert het horloge dankzij zijn biometrische technologie. Dat gebeurt als particulieren een waardevol horloge kopen via de WatchBox marktplaats.

Vingerafdruk en NFT

Elk horloge krijgt een unieke biometrische vingerafdruk. Er wordt een NFT geslagen die al deze informatie bewaart. Ze bieden een verzekering, de herkomst en de toegang tot exclusieve ervaringen.

Gebruikers kunnen hun telefoon en de bijbehorende applicatie gebruiken. Daarmee kan het serienummer van het horloge worden gescand en geverifieerd. De mogelijkheid is deze zomer beschikbaar op WatchBox.

Snelle en veilige handel

Daniel Haudenschild is chief executive officer van ORIGYN Enterprise. Hij zegt dat de authenticatie van NFT de handel op de secundaire markt sneller en veiliger zal maken. 

Dat geldt voor zowel de kopers als de verkopers. Haudenschild zegt ook dat de markt in luxe horloges in 2025 naar verwachting zal oplopen tot 32 miljard dollar.

"We willen de luxe horloges authenticeren en hun onvervalsbare traceerbaarheid garanderen tijdens het hele gebruik. Dat doen we met blockchain en unieke biometrische technologieën. Het gebruik loopt van verkoop tot aan tweedehands aankopen. Onze klanten moeten in alle veiligheid een luxe aankoop kunnen doen."

Omega in James Bond

Volgens Haudenschild is het traceren van de herkomst één van de oudste use cases voor de blockchain. Het gebruik van de NFT authenticatie zorgt voor een directe route naar de consument. 

Dat gebeurt op een manier die horlogemerken en fabrikanten nog niet eerder hebben ervaren. De ORIGYN executive neemt horlogemaker Omega als voorbeeld. Het merk kan een rol spelen in de nieuwe James Bond.

Zeker als ze een database hebben van alle eigenaren en alle verkochte horloges. Ook van de consumenten die hun horloge via de secundaire markt hebben aangekocht.

2 miljard verlies aan fake horloges

Volgens ORIGYN verliest de Zwitserse horloge industrie 2 miljard dollar per jaar aan vervalsingen. Jaarlijks worden er 40 miljoen luxe namaak horloges geproduceerd en verkocht. 

Ruim 37% van de luxe eindconsumenten in Frankrijk heeft wel eens een namaakproduct gekocht. Zonder daarvan zelf op de hoogte te zijn. 

Bang voor oplichting

Haudenschild zegt dat veel kopers bang zijn om te worden opgelicht. Ze zijn huiverig voor de tweedehandsmarkt. Dit leidt tot een illiquide markt, minder klantvertrouwen en een dalende merkwaarde.

Recent gaat ORIGYN een samenwerking aan met de UEFA en de Foundation for Children. Dit om een NFT for Good initiatief van historische verzamelobjecten mogelijk te maken. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.