Crypto nieuws

  Oud spelers Manchester United richten DAO op voor investeringen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Oud spelers van Manchester United willen een DAO oprichten. De gedecentraliseerde  autonome organisatie is bedoeld om sportinvesteringen te stimuleren. 

  Neville en Scholes

  De samenwerking bestaat naast Gary Neville en Paul Scholes ook uit de Singaporese zakenmannen Peter en Kiat Lim. Samen willen ze de CO 92 DAO oprichten. 

  Het viertal wil de fans laten deelnemen in deze investeringen. De organisatie is dan ook vernoemd naar de Engelse voetbalclub. 

  Deelnemers krijgen stemrecht

  Dit project is verwant aan een VC fonds. Alleen in de automatisering en de decentralisatie verschillen ze. Het bestuursmodel is gedistribueerd. Het geeft deelnemers het stemrecht voor de uitvoering van het project. 

  Kiat Lim vertelt dat ze op dit moment een reeks mogelijkheden bekijken voor professionele voetbalprojecten. De ontwikkelingen worden in de komende maanden aangekondigd. Hij voegt daar het volgende aan toe:

  “Toegang krijgen tot deze industrie is niet eenvoudig of goedkoop. We voorzien het project van ervaring en hoogwaardige persoonlijke netwerken. Zo proberen we om er een zo groot mogelijk succes van te maken.”

  Mogelijke nadelen

  Er zijn ook mensen die kritiek hebben op dit bedrijfsmodel. Deze groep ziet het niet als een echt gedecentraliseerd project. Ze vinden het stemrecht gecentraliseerd. 

  Desondanks voorspelt Mark Cuban dat een DAO mogelijk leidt tot zakelijke kansen. De cryptocurrency investeerder verklaart ook:

  “Elke token eigenaar heeft een kans om de richting van het netwerk te bepalen. De gelijkwaardigheid is daarbij typerend. Dat is wat ik belangrijk vind bij investeringen.”

  Grote groep mensen

  In de toekomst worden er meer details verwacht van de CO 92 DAO. Het rapport onthult op dit moment niets over de eigendomsstructuur en het investeringsbedrag.

  Een grote groep mensen maakt deel uit van het project. Waaronder Darius Sit van QCP Capital, Sherwin Lee van QCP Soteria Node en Gabriel Yang. Een voormalig ambtenaar van de Monetary Authority in Singapore.

  Lim onthult dat er een openbare token verkoop komt. Zonder een minimum bedrag om deel te kunnen nemen. De verkoop moet nog worden aangekondigd.  

  Sportsponsoring door het dak

  Kapitaal bedrijven funderen in 2021 voor miljard in de cryptocurrency sector. Recent betaalt crypto.com ruim miljoen voor een deal van 20 jaar. 

  De sponsoring doopt het Staples Center in Los Angeles omg tot de Crypto.com Arena. Voor deze Noord-Amerikaanse bedrijven kan de sportsponsoring in 2022 oplopen tot ruim miljoen.

  Andere cryptocurrency bedrijven investeren ook miljoenen aan sponsorgeld. De sportsponsoring draait allemaal om de uitzending van de Super Bowl op 13 februari. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.