Crypto nieuws

Oud spelers Manchester United richten DAO op voor investeringen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Oud spelers van Manchester United willen een DAO oprichten. De gedecentraliseerde  autonome organisatie is bedoeld om sportinvesteringen te stimuleren. 

Neville en Scholes

De samenwerking bestaat naast Gary Neville en Paul Scholes ook uit de Singaporese zakenmannen Peter en Kiat Lim. Samen willen ze de CO 92 DAO oprichten. 

Het viertal wil de fans laten deelnemen in deze investeringen. De organisatie is dan ook vernoemd naar de Engelse voetbalclub. 

Deelnemers krijgen stemrecht

Dit project is verwant aan een VC fonds. Alleen in de automatisering en de decentralisatie verschillen ze. Het bestuursmodel is gedistribueerd. Het geeft deelnemers het stemrecht voor de uitvoering van het project. 

Kiat Lim vertelt dat ze op dit moment een reeks mogelijkheden bekijken voor professionele voetbalprojecten. De ontwikkelingen worden in de komende maanden aangekondigd. Hij voegt daar het volgende aan toe:

“Toegang krijgen tot deze industrie is niet eenvoudig of goedkoop. We voorzien het project van ervaring en hoogwaardige persoonlijke netwerken. Zo proberen we om er een zo groot mogelijk succes van te maken.”

Mogelijke nadelen

Er zijn ook mensen die kritiek hebben op dit bedrijfsmodel. Deze groep ziet het niet als een echt gedecentraliseerd project. Ze vinden het stemrecht gecentraliseerd. 

Desondanks voorspelt Mark Cuban dat een DAO mogelijk leidt tot zakelijke kansen. De cryptocurrency investeerder verklaart ook:

“Elke token eigenaar heeft een kans om de richting van het netwerk te bepalen. De gelijkwaardigheid is daarbij typerend. Dat is wat ik belangrijk vind bij investeringen.”

Grote groep mensen

In de toekomst worden er meer details verwacht van de CO 92 DAO. Het rapport onthult op dit moment niets over de eigendomsstructuur en het investeringsbedrag.

Een grote groep mensen maakt deel uit van het project. Waaronder Darius Sit van QCP Capital, Sherwin Lee van QCP Soteria Node en Gabriel Yang. Een voormalig ambtenaar van de Monetary Authority in Singapore.

Lim onthult dat er een openbare token verkoop komt. Zonder een minimum bedrag om deel te kunnen nemen. De verkoop moet nog worden aangekondigd.  

Sportsponsoring door het dak

Kapitaal bedrijven funderen in 2021 voor miljard in de cryptocurrency sector. Recent betaalt crypto.com ruim miljoen voor een deal van 20 jaar. 

De sponsoring doopt het Staples Center in Los Angeles omg tot de Crypto.com Arena. Voor deze Noord-Amerikaanse bedrijven kan de sportsponsoring in 2022 oplopen tot ruim miljoen.

Andere cryptocurrency bedrijven investeren ook miljoenen aan sponsorgeld. De sportsponsoring draait allemaal om de uitzending van de Super Bowl op 13 februari. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.