Crypto nieuws

Oud spelers Manchester United richten DAO op voor investeringen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Oud spelers van Manchester United willen een DAO oprichten. De gedecentraliseerde  autonome organisatie is bedoeld om sportinvesteringen te stimuleren. 

Neville en Scholes

De samenwerking bestaat naast Gary Neville en Paul Scholes ook uit de Singaporese zakenmannen Peter en Kiat Lim. Samen willen ze de CO 92 DAO oprichten. 

Het viertal wil de fans laten deelnemen in deze investeringen. De organisatie is dan ook vernoemd naar de Engelse voetbalclub. 

Deelnemers krijgen stemrecht

Dit project is verwant aan een VC fonds. Alleen in de automatisering en de decentralisatie verschillen ze. Het bestuursmodel is gedistribueerd. Het geeft deelnemers het stemrecht voor de uitvoering van het project. 

Kiat Lim vertelt dat ze op dit moment een reeks mogelijkheden bekijken voor professionele voetbalprojecten. De ontwikkelingen worden in de komende maanden aangekondigd. Hij voegt daar het volgende aan toe:

“Toegang krijgen tot deze industrie is niet eenvoudig of goedkoop. We voorzien het project van ervaring en hoogwaardige persoonlijke netwerken. Zo proberen we om er een zo groot mogelijk succes van te maken.”

Mogelijke nadelen

Er zijn ook mensen die kritiek hebben op dit bedrijfsmodel. Deze groep ziet het niet als een echt gedecentraliseerd project. Ze vinden het stemrecht gecentraliseerd. 

Desondanks voorspelt Mark Cuban dat een DAO mogelijk leidt tot zakelijke kansen. De cryptocurrency investeerder verklaart ook:

“Elke token eigenaar heeft een kans om de richting van het netwerk te bepalen. De gelijkwaardigheid is daarbij typerend. Dat is wat ik belangrijk vind bij investeringen.”

Grote groep mensen

In de toekomst worden er meer details verwacht van de CO 92 DAO. Het rapport onthult op dit moment niets over de eigendomsstructuur en het investeringsbedrag.

Een grote groep mensen maakt deel uit van het project. Waaronder Darius Sit van QCP Capital, Sherwin Lee van QCP Soteria Node en Gabriel Yang. Een voormalig ambtenaar van de Monetary Authority in Singapore.

Lim onthult dat er een openbare token verkoop komt. Zonder een minimum bedrag om deel te kunnen nemen. De verkoop moet nog worden aangekondigd.  

Sportsponsoring door het dak

Kapitaal bedrijven funderen in 2021 voor miljard in de cryptocurrency sector. Recent betaalt crypto.com ruim miljoen voor een deal van 20 jaar. 

De sponsoring doopt het Staples Center in Los Angeles omg tot de Crypto.com Arena. Voor deze Noord-Amerikaanse bedrijven kan de sportsponsoring in 2022 oplopen tot ruim miljoen.

Andere cryptocurrency bedrijven investeren ook miljoenen aan sponsorgeld. De sportsponsoring draait allemaal om de uitzending van de Super Bowl op 13 februari. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.