Crypto nieuws

  Palau en blockchain bedrijf Ripple slaan de handen ineen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Palau is het nieuwste land dat een samenwerking met Ripple aankondigt. De samenwerking heeft als doel het onderzoeken van Palau’s strategie voor een nationale digitale valuta.

  Allereerste digitale valuta

  Het West-Pacifische land en Ripple kijken nu naar de allereerste digitale valuta die door de overheid wordt ondersteund. Samen met strategieën voor betalingen over de grens. President Surangel Whipps zegt:

  “De eerste fase richt zich op een strategie voor betalingen over de grens. Ook opties voor het creëren van een digitale valuta worden onderzocht. Inwoners van Palau krijgen een betere financiële toegang.”

  Unieke samenwerking

  Volgens blockchain bedrijf Ripple is deze samenwerking uniek. In de eerste plaats omdat het gaat om de implementatie van ‘s werelds eerste door de overheid gesteunde stablecoin.

  Ten tweede omdat eRipple technische, zakelijke, ontwerp- en beleidsondersteuning zal bieden aan het op CBDC gebaseerde experiment.

  Levensvatbaar alternatief

  Een brief van Ripple onthult dat de use cases een levensvatbaar alternatief zijn voor digitale valuta’s van banken. De vicepresident van Central Bank Engagements bij Ripple heeft een verklaring afgegeven.

  Dit in het kader van het bereiken van financiële en klimaat gerelateerde doelen. James Walles verklaart:

  “We hebben een prachtige kans om onze technologie en ervaring samen te brengen. Met de unieke kenmerken van Palau kunnen we een economische en sociale impact creëren voor het land.”

  Ervaring van Ripple

  De XRPL heeft in het verleden dergelijke diensten geleverd aan verschillende financiële instellingen en overheidsinstanties. Zoals aan het Verenigd Koninkrijk, Bhutan, Thailand en de VAE.

  Ripple kondigde recent aan zich aan te sluiten bij de Digital Pound Foundation. Dit voor de ontwikkeling en implementatie van een digitale munt in het Verenigd Koninkrijk.

  Het blockchain bedrijf sloot zich eerder ook al aan bij de Royal Monetary Authority van Bhutan. Mede voor het testen van CBDC betalingssystemen voor een digitale Ngultrum.

  Nieuwe partnerschappen

  Volgens Ripple heeft het netwerk meer dan 5.400 munteenheden uitgegeven en verhandeld. In een recent interview wees Monica Long ook op nieuwe aankomende partnerschappen.

  De General Manager van Ripple voegde daaraan toe dat er al diverse gesprekken hebben plaatsgevonden met centrale banken van over de hele wereld.

  .

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.