Crypto nieuws

Palau en blockchain bedrijf Ripple slaan de handen ineen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Palau is het nieuwste land dat een samenwerking met Ripple aankondigt. De samenwerking heeft als doel het onderzoeken van Palau’s strategie voor een nationale digitale valuta.

Allereerste digitale valuta

Het West-Pacifische land en Ripple kijken nu naar de allereerste digitale valuta die door de overheid wordt ondersteund. Samen met strategieën voor betalingen over de grens. President Surangel Whipps zegt:

“De eerste fase richt zich op een strategie voor betalingen over de grens. Ook opties voor het creëren van een digitale valuta worden onderzocht. Inwoners van Palau krijgen een betere financiële toegang.”

Unieke samenwerking

Volgens blockchain bedrijf Ripple is deze samenwerking uniek. In de eerste plaats omdat het gaat om de implementatie van ‘s werelds eerste door de overheid gesteunde stablecoin.

Ten tweede omdat eRipple technische, zakelijke, ontwerp- en beleidsondersteuning zal bieden aan het op CBDC gebaseerde experiment.

Levensvatbaar alternatief

Een brief van Ripple onthult dat de use cases een levensvatbaar alternatief zijn voor digitale valuta’s van banken. De vicepresident van Central Bank Engagements bij Ripple heeft een verklaring afgegeven.

Dit in het kader van het bereiken van financiële en klimaat gerelateerde doelen. James Walles verklaart:

“We hebben een prachtige kans om onze technologie en ervaring samen te brengen. Met de unieke kenmerken van Palau kunnen we een economische en sociale impact creëren voor het land.”

Ervaring van Ripple

De XRPL heeft in het verleden dergelijke diensten geleverd aan verschillende financiële instellingen en overheidsinstanties. Zoals aan het Verenigd Koninkrijk, Bhutan, Thailand en de VAE.

Ripple kondigde recent aan zich aan te sluiten bij de Digital Pound Foundation. Dit voor de ontwikkeling en implementatie van een digitale munt in het Verenigd Koninkrijk.

Het blockchain bedrijf sloot zich eerder ook al aan bij de Royal Monetary Authority van Bhutan. Mede voor het testen van CBDC betalingssystemen voor een digitale Ngultrum.

Nieuwe partnerschappen

Volgens Ripple heeft het netwerk meer dan 5.400 munteenheden uitgegeven en verhandeld. In een recent interview wees Monica Long ook op nieuwe aankomende partnerschappen.

De General Manager van Ripple voegde daaraan toe dat er al diverse gesprekken hebben plaatsgevonden met centrale banken van over de hele wereld.

.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.