Crypto nieuws

Pantera Capital: Crypto koppelt zich snel los van aandelenkoersen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De angst om de houding van de FED ten opzichte van de inflatie neemt toe. Ook de stijgende samenhang tussen aandelen en crypto prijzen zijn een reden tot bezorgdheid. 

Opslagplaats van rijkdom

Dan Morehead van Pantera Capital geloof dat crypto een efficiënte opslagplaats van rijkdom blijft. Zeker in het licht van de renteverhogingen die de aandelen doen kelderen. 

In een recent rapport zegt de CEO dat digitale activa de komende tijd de beste plek zijn om je fondsen te parkeren. Zeker nu de FED een nieuwe stap wil zetten. 

De correlatie daalt

De Federale Reserve wil de stijgende inflatie bestrijden. Dat laat veel beleggers op het puntje van hun stoel zitten. Morehead zegt dat de correlatie van crypto met obligaties, aandelen en vastgoed binnenkort daalt.

Dat komt mede door de forse beleidsverandering van de FED. Dan Morehead zegt:

“Onze markten zullen binnenkort ontkoppelen. Beleggers denken dat hun obligaties worden verpletterd. De FED veranderd van de enige koper op aarde in een verkoper. De stijgende rentes maken aandelen en vastgoed minder aantrekkelijk. Blockchain is een zeer legitieme plek om in die wereld te kunnen investeren.”

Blockchain

Morehead zegt dat de opslag van activa zoals goud en cryptocurrencies niet reageren op de renteverhogingen van de Fed. In ieder geval niet op de manier zoals obligaties dat doen.

“Blockchain is niet gericht op cashflow. Het is net als goud. Het gedraagt zich anders dan rente producten. Beleggers krijgen een keuze. Moeten ze investeren? En als de rente stijgt, is blockchain dan aantrekkelijk?”

Crypto gaat weer zelfstandig handelen

De CEO van Pantera Capital geeft toe dat cryptocurrencies een klap hebben gehad. Toch gelooft hij ook dat het grootste deel daarvan nu is ingeprijsd. 

De topman merkt ook op dat als de traditionele macro markten dalen. Cryptocurrencies hebben de neiging om daarmee gecorreleerd te zijn. In ieder geval voor circa 70 dagen.

Daarom is het volgens Morehead reëel dat crypto zich in de komende weken loskoppelt van de traditionele markten. Dit om vervolgens weer voor zichzelf te gaan handelen.

Kleine markt die snel groeit

Crypto is een relatief kleine markt die sneller groeit dan de traditionele aandelen. Het feit dat de federal funds rate op 1,25% versus 0% staat maakt geen enorm verschil.

De recent dalende koersen zijn ook toe te schrijven aan het einde van het Amerikaanse belastingjaar. De triljoenen aan crypto winsten leiden tot enorme belastinglasten. 

Handelaren hebben deze mogelijk afbetaald door hun activa te verkopen. Morehead is niet de enige die hierin gelooft. Ondanks de toenemende bezorgdheid van het IMF. 

Mike McGlone van Bloomberg Intelligence heeft een soortgelijke claim. Hij wijst naar de verhoogde inflatie en de geopolitieke spanningen als een stevige basis voor Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa in 2022.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.