Crypto nieuws

  Pantera Capital: Crypto koppelt zich snel los van aandelenkoersen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De angst om de houding van de FED ten opzichte van de inflatie neemt toe. Ook de stijgende samenhang tussen aandelen en crypto prijzen zijn een reden tot bezorgdheid. 

  Opslagplaats van rijkdom

  Dan Morehead van Pantera Capital geloof dat crypto een efficiënte opslagplaats van rijkdom blijft. Zeker in het licht van de renteverhogingen die de aandelen doen kelderen. 

  In een recent rapport zegt de CEO dat digitale activa de komende tijd de beste plek zijn om je fondsen te parkeren. Zeker nu de FED een nieuwe stap wil zetten. 

  De correlatie daalt

  De Federale Reserve wil de stijgende inflatie bestrijden. Dat laat veel beleggers op het puntje van hun stoel zitten. Morehead zegt dat de correlatie van crypto met obligaties, aandelen en vastgoed binnenkort daalt.

  Dat komt mede door de forse beleidsverandering van de FED. Dan Morehead zegt:

  “Onze markten zullen binnenkort ontkoppelen. Beleggers denken dat hun obligaties worden verpletterd. De FED veranderd van de enige koper op aarde in een verkoper. De stijgende rentes maken aandelen en vastgoed minder aantrekkelijk. Blockchain is een zeer legitieme plek om in die wereld te kunnen investeren.”

  Blockchain

  Morehead zegt dat de opslag van activa zoals goud en cryptocurrencies niet reageren op de renteverhogingen van de Fed. In ieder geval niet op de manier zoals obligaties dat doen.

  “Blockchain is niet gericht op cashflow. Het is net als goud. Het gedraagt zich anders dan rente producten. Beleggers krijgen een keuze. Moeten ze investeren? En als de rente stijgt, is blockchain dan aantrekkelijk?”

  Crypto gaat weer zelfstandig handelen

  De CEO van Pantera Capital geeft toe dat cryptocurrencies een klap hebben gehad. Toch gelooft hij ook dat het grootste deel daarvan nu is ingeprijsd. 

  De topman merkt ook op dat als de traditionele macro markten dalen. Cryptocurrencies hebben de neiging om daarmee gecorreleerd te zijn. In ieder geval voor circa 70 dagen.

  Daarom is het volgens Morehead reëel dat crypto zich in de komende weken loskoppelt van de traditionele markten. Dit om vervolgens weer voor zichzelf te gaan handelen.

  Kleine markt die snel groeit

  Crypto is een relatief kleine markt die sneller groeit dan de traditionele aandelen. Het feit dat de federal funds rate op 1,25% versus 0% staat maakt geen enorm verschil.

  De recent dalende koersen zijn ook toe te schrijven aan het einde van het Amerikaanse belastingjaar. De triljoenen aan crypto winsten leiden tot enorme belastinglasten. 

  Handelaren hebben deze mogelijk afbetaald door hun activa te verkopen. Morehead is niet de enige die hierin gelooft. Ondanks de toenemende bezorgdheid van het IMF. 

  Mike McGlone van Bloomberg Intelligence heeft een soortgelijke claim. Hij wijst naar de verhoogde inflatie en de geopolitieke spanningen als een stevige basis voor Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa in 2022.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.