Crypto nieuws

Pantera Capital: Crypto koppelt zich snel los van aandelenkoersen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De angst om de houding van de FED ten opzichte van de inflatie neemt toe. Ook de stijgende samenhang tussen aandelen en crypto prijzen zijn een reden tot bezorgdheid. 

Opslagplaats van rijkdom

Dan Morehead van Pantera Capital geloof dat crypto een efficiënte opslagplaats van rijkdom blijft. Zeker in het licht van de renteverhogingen die de aandelen doen kelderen. 

In een recent rapport zegt de CEO dat digitale activa de komende tijd de beste plek zijn om je fondsen te parkeren. Zeker nu de FED een nieuwe stap wil zetten. 

De correlatie daalt

De Federale Reserve wil de stijgende inflatie bestrijden. Dat laat veel beleggers op het puntje van hun stoel zitten. Morehead zegt dat de correlatie van crypto met obligaties, aandelen en vastgoed binnenkort daalt.

Dat komt mede door de forse beleidsverandering van de FED. Dan Morehead zegt:

“Onze markten zullen binnenkort ontkoppelen. Beleggers denken dat hun obligaties worden verpletterd. De FED veranderd van de enige koper op aarde in een verkoper. De stijgende rentes maken aandelen en vastgoed minder aantrekkelijk. Blockchain is een zeer legitieme plek om in die wereld te kunnen investeren.”

Blockchain

Morehead zegt dat de opslag van activa zoals goud en cryptocurrencies niet reageren op de renteverhogingen van de Fed. In ieder geval niet op de manier zoals obligaties dat doen.

“Blockchain is niet gericht op cashflow. Het is net als goud. Het gedraagt zich anders dan rente producten. Beleggers krijgen een keuze. Moeten ze investeren? En als de rente stijgt, is blockchain dan aantrekkelijk?”

Crypto gaat weer zelfstandig handelen

De CEO van Pantera Capital geeft toe dat cryptocurrencies een klap hebben gehad. Toch gelooft hij ook dat het grootste deel daarvan nu is ingeprijsd. 

De topman merkt ook op dat als de traditionele macro markten dalen. Cryptocurrencies hebben de neiging om daarmee gecorreleerd te zijn. In ieder geval voor circa 70 dagen.

Daarom is het volgens Morehead reëel dat crypto zich in de komende weken loskoppelt van de traditionele markten. Dit om vervolgens weer voor zichzelf te gaan handelen.

Kleine markt die snel groeit

Crypto is een relatief kleine markt die sneller groeit dan de traditionele aandelen. Het feit dat de federal funds rate op 1,25% versus 0% staat maakt geen enorm verschil.

De recent dalende koersen zijn ook toe te schrijven aan het einde van het Amerikaanse belastingjaar. De triljoenen aan crypto winsten leiden tot enorme belastinglasten. 

Handelaren hebben deze mogelijk afbetaald door hun activa te verkopen. Morehead is niet de enige die hierin gelooft. Ondanks de toenemende bezorgdheid van het IMF. 

Mike McGlone van Bloomberg Intelligence heeft een soortgelijke claim. Hij wijst naar de verhoogde inflatie en de geopolitieke spanningen als een stevige basis voor Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa in 2022.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.