Crypto nieuws

Groen licht: Fed pauze is goed nieuws voor crypto investeerders

Redactie

2023-12-14

Leestijd: 2 minuten

*

De Federal Reserve in de VS lijkt de rentevoeten in 2024 te gaan verlagen. De Fed last een pauze in wat goed nieuws is voor crypto investeerders.

Pauze is groen licht voor beleggers

De Fed heeft besloten om een pauze in te lassen. De Federal Reserve wil de rente in 2024 mogelijk verlagen. Dit is positief nieuws voor crypto investeerders.

Volgens Jeffrey Rosenberg van BlackRock is dit een "groen licht" voor beleggers. De S&P 500 schoot al 1.37% omhoog na deze beslissing.

Crypto aandelen schieten omhoog

Na de aankondiging van de Fed was er een significante stijging in crypto aandelen zichtbaar. De aandelen van Coinbase en MicroStrategy stegen met respectievelijk 7.8% en 5%.

Dat terwijl Bitcoin miner Marathon Digital zelfs met 12.6% omhoog ging. Dit laat zien hoe nauw de crypto wereld en traditionele financiële markten met elkaar verbonden zijn.

Inzichten van experts

Henrik Andersson van Apollo Crypto en James Butterfill van CoinShares delen een positief beeld voor crypto. De toekomst ziet er volgens de experts rooskleurig uit.

Zeker met record instromen in blockchain aandelen en een continue toename van investeringen in digitale activa producten. Ook Tina Teng van CMC Markets is positief.

Ze denkt dat deze wending de marktenthousiasme voor crypto producten zal verhogen.

ETF beslissing in januari

Begin januari 2024 wordt er een beslissing verwacht over spot Bitcoin exchange traded funds of ETF. Dit zou de trend van bullish sentiment kunnen versterken.

Zeker met de komende Bitcoin halvering in april 2024 als een belangrijke katalysator voor de groei van de crypto markt.

DeFi in de spotlight

Een interessant neveneffect van lagere rente kan zijn dat de focus verschuift naar de tokenisatie van echte activa en het aantrekkelijker maken van DeFi-rendementen.

Zeker in een omgeving met lage rente. Volgens Andersson kunnen we in DeFi meer dan 10% rendement genereren. Dat terwijl traditionele opbrengsten de andere kant op gaan.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.