Crypto nieuws

  PayPal introduceert PYUSD stablecoin voor betalingen

  Redactie

  2023-08-08

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het lijkt wel alsof het gisteren was dat betalingsverwerking gigant PayPal in 2020 zijn deuren opende voor crypto betalingen. Op 7 augustus kwam het Amerikaanse fintech bedrijf opnieuw in het nieuws door de lancering van hun eigen stablecoin.

  PayPal USD of PYUSD

  Een stablecoin van PayPal? Een stablecoin is een type cryptocurrency die zijn waarde koppelt aan een stabiele valuta. Zoals de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld. PYUSD is gekoppeld aan de USD en wordt uitgegeven door Paxos Trust Co.

  De stablecoin is volledig ondersteund door Amerikaanse dollar deposito's, korte-termijn schatkistbiljetten en vergelijkbare liquide middelen. Het draait op Ethereum en is speciaal ontwikkeld voor digitale betalingen en het Web3-ecosysteem.

  Shoppen met PYUSD

  Gebruikers in de VS zullen de munt binnenkort kunnen gebruiken. PYUSD kan altijd worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars en andere crypto munten op PayPal. Het kan zelfs worden overgedragen tussen PayPal en Venmo.

  PayPal heeft met meer dan 350 miljoen actieve gebruikers al een voet aan de grond in de crypto-wereld. Ze hebben al gebruikers in de VS en het Verenigd Koninkrijk die Bitcoin kopen, verkopen en vasthouden.

  Onderdeel betalingslandschap

  Met de komst van PYUSD wil PayPal CEO Dan Schulman dat hun stablecoin een integraal onderdeel wordt van het betalingslandschap. Hoewel PayPal niet de eerste is met een stablecoin, is het wel een speciale.

  Het is de eerste stablecoin die wordt gelanceerd door een belangrijke betalingsverwerker. Charles Cascarilla is de CEO van Paxos. In een reactie liet hij het onderstaande weten:

  "Met de lancering van de eerste stablecoin door een toonaangevende financiële instelling bewijzen PayPal en Paxos de echte waarde van blockchain-technologie in de praktijk."

  Regelgeving wordt duidelijker

  Interessant is dat de Amerikaanse regelgeving rondom stablecoins duidelijker begint te worden. Dit zorgt voor een groeiende vraag naar alternatieve stablecoins. Dit zijn andere stablecoins dan wat momenteel op de markt beschikbaar is.

  De crypto stablecoin markt heeft momenteel een circulatie van $126 miljard en wordt gedomineerd door Tether's USDT met een marktkapitalisatie van $26 miljard. Recente regelgeving problemen zorgen wel voor turbulentie in het stablecoin landschap.

  Of PYUSD de crypto wereld op zijn kop zetten is nog niet duidelijk. Maar, het lijkt er wel op dat PayPal zijn stempel wil drukken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.