Crypto nieuws

PayPal introduceert PYUSD stablecoin voor betalingen

Redactie

2023-08-08

Leestijd: 2 minuten

*

Het lijkt wel alsof het gisteren was dat betalingsverwerking gigant PayPal in 2020 zijn deuren opende voor crypto betalingen. Op 7 augustus kwam het Amerikaanse fintech bedrijf opnieuw in het nieuws door de lancering van hun eigen stablecoin.

PayPal USD of PYUSD

Een stablecoin van PayPal? Een stablecoin is een type cryptocurrency die zijn waarde koppelt aan een stabiele valuta. Zoals de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld. PYUSD is gekoppeld aan de USD en wordt uitgegeven door Paxos Trust Co.

De stablecoin is volledig ondersteund door Amerikaanse dollar deposito's, korte-termijn schatkistbiljetten en vergelijkbare liquide middelen. Het draait op Ethereum en is speciaal ontwikkeld voor digitale betalingen en het Web3-ecosysteem.

Shoppen met PYUSD

Gebruikers in de VS zullen de munt binnenkort kunnen gebruiken. PYUSD kan altijd worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars en andere crypto munten op PayPal. Het kan zelfs worden overgedragen tussen PayPal en Venmo.

PayPal heeft met meer dan 350 miljoen actieve gebruikers al een voet aan de grond in de crypto-wereld. Ze hebben al gebruikers in de VS en het Verenigd Koninkrijk die Bitcoin kopen, verkopen en vasthouden.

Onderdeel betalingslandschap

Met de komst van PYUSD wil PayPal CEO Dan Schulman dat hun stablecoin een integraal onderdeel wordt van het betalingslandschap. Hoewel PayPal niet de eerste is met een stablecoin, is het wel een speciale.

Het is de eerste stablecoin die wordt gelanceerd door een belangrijke betalingsverwerker. Charles Cascarilla is de CEO van Paxos. In een reactie liet hij het onderstaande weten:

"Met de lancering van de eerste stablecoin door een toonaangevende financiële instelling bewijzen PayPal en Paxos de echte waarde van blockchain-technologie in de praktijk."

Regelgeving wordt duidelijker

Interessant is dat de Amerikaanse regelgeving rondom stablecoins duidelijker begint te worden. Dit zorgt voor een groeiende vraag naar alternatieve stablecoins. Dit zijn andere stablecoins dan wat momenteel op de markt beschikbaar is.

De crypto stablecoin markt heeft momenteel een circulatie van $126 miljard en wordt gedomineerd door Tether's USDT met een marktkapitalisatie van $26 miljard. Recente regelgeving problemen zorgen wel voor turbulentie in het stablecoin landschap.

Of PYUSD de crypto wereld op zijn kop zetten is nog niet duidelijk. Maar, het lijkt er wel op dat PayPal zijn stempel wil drukken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.