Crypto nieuws

PayPal koopt crypto-beveiligingsbedrijf Curv

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

PayPal is een online dienst welke mensen gemakkelijk kunnen gebruiken om geld over te maken en om geld te ontvangen. De betalingsdienst werkt ook internationaal zodat er transacties over de hele wereld uitgevoerd kunnen worden. Het hoofdkantoor van de betalingsgigant PayPal kondigde onlangs aan dat Curv zal gaan helpen om ‘’zijn initiatieven te versnellen, zijn initiatieven uit te breiden en om cryptocurrencies en digitale activa te ondersteunen." Curv is een cryptocurrency-startup die zich bezighoudt met de beveiliging rondom cryptocurrencies. Het bedrijf is van oorsprong gevestigd in Tel Aviv in Israël.  

 

De diensten van Curv 

Curv is een cryptocurrency-beveiligingsbedrijf dat mensen helpt om hun crypto-activa veilig op te slaan. Het bedrijf exploiteert een Cloud-gebaseerde service waarmee mensen toegang hebben tot hun eigen crypto-portemonnees zonder het gebruik van een hardware-apparaat zoals bijvoorbeeld een USB-stick of harde schijf. Met Curv kun je ook een geavanceerd beleid instellen. Met dit beleid kunnen er geen cryptomunten worden gekocht of verkocht zonder een soort goedkeuringsteken. Op deze manier zijn de cryptocurrencies bij Curv extra goed beveiligd. Aan de andere kant zijn er binnen Curv ook opties beschikbaar om reguliere transacties juist te vergemakkelijken. Overbodige beveiligingsstappen worden dan uitgeschakeld binnen het beleid en de transacties kunnen snel en eenvoudig worden uitgevoerd.  

 

Curv is geen cryptocurrency-portemonnee voor eindgebruikers. Het bedrijf biedt zijn diensten aan beurzen, makelaars en over-the counter desks. Als je een fonds runt en je bent van plan om een grote hoeveelheid cryptocurrencies te kopen, dan staat Curv voor jou klaar. Als laatste kunnen ook financiële instellingen terecht bij Curv op het moment dat zij een oplossing zoeken voor de opslag van digitale activa. Zij kunnen samenwerken met Curv om hun balans te diversifiëren.  

 

De overname 

PayPal zei op maandag 8 maart 2021 dat zij heeft ingestemd met de overname van het in Israël gevestigde Curv. De financiële voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt, maar de betalingsgigant zei dat het van plan is zijn nieuwe aankoop te gebruiken om "zijn initiatieven te versnellen, zijn initiatieven uit te breiden en om cryptocurrencies en digitale activa te ondersteunen." 

 

"De overname van Curv maakt deel uit van onze inspanningen om te investeren in het talent en de technologie om onze visie op een inclusiever financieel systeem te realiseren", zegt Jose Fernandez da Ponte, PayPal vicepresident en algemeen directeur van blockchain, crypto en digitale valuta. "Tijdens onze gesprekken met het team van Curv zijn we onder de indruk van hun technisch talent, ondernemersgeest en het denken achter de technologie die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. We zijn verheugd om het Curv-team te verwelkomen in PayPal", zei hij. 

 

Itay Malinger, medeoprichter en CEO van Curv, sprak: "nu de adoptie van digitale activa versnelt, voelen we dat er geen beter huis is dan PayPal om onze reis van innovatie voort te zetten." PayPal zei dat zij verwachten dat de overnamedeal in de eerste helft van dit jaar zal worden afgerond. Zoals al eerder genoemd zijn de voorwaarden van de deal niet bekendgemaakt. Calcalist meldde dat PayPal tussen de $ 200 miljoen en $ 300 miljoen betaalde voor de overname. Een persoon dicht bij het bedrijf PayPal zegt dat de transactie minder dan $ 200 miljoen was. Naar verwachting zullen we er op het moment van de volgende winstvrijgave achter komen hoeveel de deal precies heeft gekost.  

 

Betalen met cryptocurrencies via PayPal 

PayPal zegt dat het Curv-team zich binnen PayPal bij de cryptocurrency-groep zal voegen. De betalingsgigant heeft geleidelijk cryptocurrency-producten uitgerold. Het werkt samen met Paxos, zodat gebruikers in de Verenigde Staten cryptocurrencies kunnen kopen, vasthouden en verkopen vanaf hun PayPal-account. 

 

In de nabije toekomst is PayPal ook van plan om mensen items te laten kopen en verkopen met behulp van cryptocurrencies. Tijdens de meest recente winstrelease zei het bedrijf ook dat het van plan is cryptocurrency-producten te lanceren in andere landen en in Venmo, de consumenten VinTech-superapp die eigendom is van PayPal. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.