Investeren

  PayPal staat cryptocurrencies toe

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  We wisten al dat PayPal van plan was om cryptocurrencies te ondersteunen als een vorm van betaling. Al sinds oktober 2020 zijn de makers van de app druk bezig met het ontwikkelen van een functie welke betalingen in cryptocurrencies mogelijk maakt. Aan het eind van 2020 hadden de makers een functie gemaakt binnen de populaire betalingsapp waarmee accounthouders populaire virtuele valuta konden opslaan, kopen en verkopen. Op deze manier werd PayPal een kleine cryptocurrency exchange. Recentelijk kondigden de makers van de online betalingsapp aan dat Amerikaanse klanten vanaf nu de mogelijkheid hebben om te betalen met de functie “Afrekenen met Crypto”, die op 30 maart is uitgerold.

  Mee gaan met de tijd

  De populaire betalingsapp PayPal bestaat nu al 22 jaar en wordt wereldwijd veel gebruikt. Van de ongeveer 346 miljoen actieve accounts op de app zijn er ongeveer 26 miljoen van mensen die handelen in cryptocurrencies. De CEO van PayPal heeft dan ook relatief veel vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrencies. “De verschuiving naar digitale vormen van valuta is onvermijdelijk, wat duidelijke voordelen met zich meebrengt op het gebied van financiële inclusie en toegang; efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem; en het vermogen voor overheden om snel geld uit te geven aan burgers”, zei PayPal CEO Dan Schulman in een verklaring. “Ons wereldwijde bereik, digitale betalingsexpertise, tweezijdig netwerk en strenge beveiligings- en nalevingscontroles bieden ons de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om het begrip, de terugbetaling en de interoperabiliteit van deze nieuwe uitwisselingsinstrumenten te vergemakkelijken.”

  Om deze redenen was het onvermijdelijk voor de makers van PayPal om niet een crypto-gerelateerde functie aan de app toe te voegen. Sinds november 2020 is het mogelijk om te handelen in cryptocurrencies via de populaire betalingsapp. Dit geldt in eerste instantie voor alle gebruikers in de VS. De app startte met het verhandelen van een aantal bekende cryptomunten zoals de Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Dankzij de toegevoegde functie van PayPal kregen deze cryptocurrencies een enorme boost wat betreft hun populariteit.

  Betalen met cryptocurrency

  Naast het handelen in cryptocurrency is het nu dus ook mogelijk om te betalen met behulp van cryptomunten in de PayPal app. De ontwikkeling betekent dat PayPal gebruikers die Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) in handen hebben in hun PayPal digitale portemonnees nu dit cryptobezit kunnen omzetten in fiat om aankopen te doen. Reuters meldde het nieuws voor het eerst.

  ‘’Dit is de eerste keer dat je cryptocurrencies naadloos kunt gebruiken op dezelfde manier als een creditcard of een debitkaart in je PayPal portemonnee’’ vertelde PayPal CEO en presidente Dan Schulman aan Reuters. “We denken dat het een overgangspunt is waar cryptocurrencies van voornamelijk een activaklasse die je koopt, houdt en of verkoopt, zich door ontwikkelen om een legitieme financieringsbron te worden om transacties in de echte wereld te doen bij miljoenen verkopers.”

  Niet de eerste betalingsapp

  PayPal is niet de eerste betalingsapp die ondersteuning biedt voor cryptocurrency. In 2018 lanceerde zijn concurrent Square ondersteuning voor Bitcoin op de Cash App. Maar de lancering van cryptocurrency als een vorm van betaling maakt PayPal zowel een grote digitale portemonnee als een cryptocurrency-uitwisseling. Deze combinatie kan het gebruik van cryptocurrency als een meer gebruikelijke betaalmethode kunnen stimuleren. Doordat PayPal, in tegenstelling tot Square, meerdere cryptocurrencies ondersteunt is het succes van PayPal waarschijnlijk groter dan bij Square. Echter, de enorme winstmarge van Square in 2018 na het toevoegen van de Bitcoin functie geeft al aan dat het toevoegen van Bitcoin al meer dan voldoende kan zijn. Door het toevoegen van de verschillende crypto-gerelateerde functies in de betalingsapps dragen beide bedrijven toe aan een toekomst waarin de cryptocurrencies meer geïmplementeerd worden in de samenleving.

  Plannen voor de toekomst

  PayPal onthulde vorig jaar oktober voor het eerst de crypto-bestedingsfunctie. In de komende maanden zal het bedrijf de functie uitbreiden voor niet-Amerikaanse gebruikers bij zijn 29 miljoen wereldwijde verkopers. PayPal brengt geen transactiekosten in rekening om met crypto te betalen en klanten kunnen slechts één type cryptovaluta gebruiken voor elke aankoop.

  De crypto-betaalservice komt naast het crypto aan- en verkoopaanbod van PayPal dat het bedrijf afgelopen oktober lanceerde. PayPal’s sociale betalingsplatform Venmo zal dit jaar ook de cryptohandelsfunctie bieden. Vorige maand onthulde Schulman dat PayPal “aanzienlijk investeert” in zijn crypto-eenheid om een inclusievere toekomst vorm te geven.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.