Crypto nieuws

    PayPal wil mogelijk zijn eigen stablecoin lanceren

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    PayPal is een wereldwijd platform voor online betalingen. Het platform is opgericht in 1998. Nu onderzoekt het de mogelijkheden voor het lanceren van zijn eigen stablecoin. 

    PayPal en Venmo

    Al vanaf 2020 kunnen gebruikers bitcoin en ethereum kopen of verkopen. PayPal heeft dit uitgebreid naar zijn dochteronderneming Venmo.  Er is een cryptocurrency betaalpagina voor zakelijke transacties.

    Dat maakt PayPal een dominante concurrent. Het is een waardevolle toevoeging aan de wereld van cryptocurrency. PayPal heeft 377 miljoen actieve gebruikers. Het zet een grote stap binnen de crypto industrie.

    Honger naar meer

    PayPal onderzoekt de mogelijkheid tot het lanceren van een eigen stablecoin. Dat bevestigt de vice president van het platform. Jose Fernandez da Ponte zegt:

    “We onderzoeken inderdaad een stablecoin. Als we ernaar streven om verder te gaan moeten we samenwerken met relevante regelgevers.”

    Eerder al ontdekt een ontwikkelaar een PayPal Coin code in zijn iPhone app. Een woordvoerster van PayPal zegt dat code in de app afkomstig is van een interne hackathon.

    Dit zegt niets over de definitieve versie. De naam, het logo en de functies kunnen nog veranderen in de publieke productvorm. De hierboven genoemde ontwikkeling komt echter niet helemaal als een verrassing.

    Van 20 naar 160 miljard dollar

    De vice president van PayPal zegt hetzelfde in een recente podcast. Het bedrijf heeft nog geen stablecoin die speciaal is ontwikkelt voor betalingen. Ze moeten de betalingen op schaal ondersteunen en beveiligen. 

    Stablecoins hebben een opmars gemaakt. De waarde schiet omhoog van 20 naar 160 miljard dollar. Dit kan de zaken veranderen. PayPal wordt gewaardeerd op miljard. De combinatie kan een ravage aanrichten binnen de markt.

    Niet de eerste

    PayPal is niet de eerste die de lancering van een eigen munt onderzoekt. Meta Platforms werkt aan de ontwikkeling van een stablecoin.  IBM gaat een samenwerking aan met Stellar.

    Dit betreft een blockchain bedrijf dat zijn technologie deelt met Ripple en Stronghold. Zij willen de USD Anchor lanceren. De toenemende populariteit brengt ook zorgen met zich mee.

    Toezichthouders maken zich zorgen over de risico’s die stablecoins kunnen vormen voor het financiële systeem.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.