Crypto nieuws

PayPal wil mogelijk zijn eigen stablecoin lanceren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

PayPal is een wereldwijd platform voor online betalingen. Het platform is opgericht in 1998. Nu onderzoekt het de mogelijkheden voor het lanceren van zijn eigen stablecoin. 

PayPal en Venmo

Al vanaf 2020 kunnen gebruikers bitcoin en ethereum kopen of verkopen. PayPal heeft dit uitgebreid naar zijn dochteronderneming Venmo.  Er is een cryptocurrency betaalpagina voor zakelijke transacties.

Dat maakt PayPal een dominante concurrent. Het is een waardevolle toevoeging aan de wereld van cryptocurrency. PayPal heeft 377 miljoen actieve gebruikers. Het zet een grote stap binnen de crypto industrie.

Honger naar meer

PayPal onderzoekt de mogelijkheid tot het lanceren van een eigen stablecoin. Dat bevestigt de vice president van het platform. Jose Fernandez da Ponte zegt:

“We onderzoeken inderdaad een stablecoin. Als we ernaar streven om verder te gaan moeten we samenwerken met relevante regelgevers.”

Eerder al ontdekt een ontwikkelaar een PayPal Coin code in zijn iPhone app. Een woordvoerster van PayPal zegt dat code in de app afkomstig is van een interne hackathon.

Dit zegt niets over de definitieve versie. De naam, het logo en de functies kunnen nog veranderen in de publieke productvorm. De hierboven genoemde ontwikkeling komt echter niet helemaal als een verrassing.

Van 20 naar 160 miljard dollar

De vice president van PayPal zegt hetzelfde in een recente podcast. Het bedrijf heeft nog geen stablecoin die speciaal is ontwikkelt voor betalingen. Ze moeten de betalingen op schaal ondersteunen en beveiligen. 

Stablecoins hebben een opmars gemaakt. De waarde schiet omhoog van 20 naar 160 miljard dollar. Dit kan de zaken veranderen. PayPal wordt gewaardeerd op miljard. De combinatie kan een ravage aanrichten binnen de markt.

Niet de eerste

PayPal is niet de eerste die de lancering van een eigen munt onderzoekt. Meta Platforms werkt aan de ontwikkeling van een stablecoin.  IBM gaat een samenwerking aan met Stellar.

Dit betreft een blockchain bedrijf dat zijn technologie deelt met Ripple en Stronghold. Zij willen de USD Anchor lanceren. De toenemende populariteit brengt ook zorgen met zich mee.

Toezichthouders maken zich zorgen over de risico’s die stablecoins kunnen vormen voor het financiële systeem.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.