Crypto nieuws

PeckShield Alert waarschuwt voor fundraising fonds Assange DAO

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een groep crypto liefhebbers zamelt geld in voor de juridische verdediging van Julian Assange. Gulle gevers krijgen tevens een DAO, een NFT en een nieuw token. 

Beveiligingswaarschuwing

PeckShield Alert waarschuwt contribuanten dat ze ook voorzichtig moeten zijn. Gevers moeten niet alles voor lief nemen wat ze zien.

Het bedrijf bekend het uitgeven van beveiligingswaarschuwingen in de cryptocurrency sector. De Assange DAO versie op de Binance Smart Chain blijkt een zeef te zijn. 

Smart contract

Het cryptocurrency smart contract lijkt gemakkelijk uit te voeren. In plaats daarvan wil het de fondsen van de gebruiker leegtrekken. 

De Assange DAO die PeckShield Alert meldt is een zwendel. Daar komt bij dat de originele DAO van de Wikileaks oprichter is gebaseerd op Ethereum.

Bankman-Fried vindt het “cool”

De meningen over de originele Assange DAO lopen uiteen. Sommigen vinden het idee geniaal. Anderen vinden het onnodig om hier een NFT aan toe te voegen. 

Eén belanghebbende die zijn mening geeft is Samuel Bankman-Fried. De mede oprichter van FXT zegt dat de manier van fundraising hem in het begin wel “cool” leek. Hij zegt:

“Ik denk dat het feitelijk gezien een impact certificaat is. Het laat je ondernemend zijn op het gebied van filantropie”

Stimulering

Bankman-Fried stelt ook voor dat een dergelijke aanpak spelers kan stimuleren. Bijvoorbeeld om andere zinvolle ondernemingen te financieren. Mede omdat contribuanten een bewijs krijgen van hun bijdrage.

Dit bewijs kan worden verhandeld en misschien ook in waarde stijgen. Op dit moment staat de fundraising teller voor Assange DAO op circa 17.422 ETH. Dat komt neer op .500.068,66.

Buterin doneert ook

Het is interessant om te vermelden dat één van de gevers Vitalik Buterin is. De Ethereum oprichter doneert 10 ETH met een waarde van ruim .000.

Buterin betaalde iets meer dan aan transactiekosten. Dit roept vragen op. Hoeveel meer geld had het fonds kunnen innen als er een andere blockchain was gebruikt?

Just for JUSTICE?

Op dit moment wordt de Assange DAO token JUSTICE verhandeld op /bin/sh.002368. In de afgelopen 24 uur is deze al met 25,61% gedaald.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.