Crypto nieuws

PeckShield Alert waarschuwt voor fundraising fonds Assange DAO

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een groep crypto liefhebbers zamelt geld in voor de juridische verdediging van Julian Assange. Gulle gevers krijgen tevens een DAO, een NFT en een nieuw token. 

Beveiligingswaarschuwing

PeckShield Alert waarschuwt contribuanten dat ze ook voorzichtig moeten zijn. Gevers moeten niet alles voor lief nemen wat ze zien.

Het bedrijf bekend het uitgeven van beveiligingswaarschuwingen in de cryptocurrency sector. De Assange DAO versie op de Binance Smart Chain blijkt een zeef te zijn. 

Smart contract

Het cryptocurrency smart contract lijkt gemakkelijk uit te voeren. In plaats daarvan wil het de fondsen van de gebruiker leegtrekken. 

De Assange DAO die PeckShield Alert meldt is een zwendel. Daar komt bij dat de originele DAO van de Wikileaks oprichter is gebaseerd op Ethereum.

Bankman-Fried vindt het “cool”

De meningen over de originele Assange DAO lopen uiteen. Sommigen vinden het idee geniaal. Anderen vinden het onnodig om hier een NFT aan toe te voegen. 

Eén belanghebbende die zijn mening geeft is Samuel Bankman-Fried. De mede oprichter van FXT zegt dat de manier van fundraising hem in het begin wel “cool” leek. Hij zegt:

“Ik denk dat het feitelijk gezien een impact certificaat is. Het laat je ondernemend zijn op het gebied van filantropie”

Stimulering

Bankman-Fried stelt ook voor dat een dergelijke aanpak spelers kan stimuleren. Bijvoorbeeld om andere zinvolle ondernemingen te financieren. Mede omdat contribuanten een bewijs krijgen van hun bijdrage.

Dit bewijs kan worden verhandeld en misschien ook in waarde stijgen. Op dit moment staat de fundraising teller voor Assange DAO op circa 17.422 ETH. Dat komt neer op .500.068,66.

Buterin doneert ook

Het is interessant om te vermelden dat één van de gevers Vitalik Buterin is. De Ethereum oprichter doneert 10 ETH met een waarde van ruim .000.

Buterin betaalde iets meer dan aan transactiekosten. Dit roept vragen op. Hoeveel meer geld had het fonds kunnen innen als er een andere blockchain was gebruikt?

Just for JUSTICE?

Op dit moment wordt de Assange DAO token JUSTICE verhandeld op /bin/sh.002368. In de afgelopen 24 uur is deze al met 25,61% gedaald.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.