Crypto nieuws

  PeckShield Alert waarschuwt voor fundraising fonds Assange DAO

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een groep crypto liefhebbers zamelt geld in voor de juridische verdediging van Julian Assange. Gulle gevers krijgen tevens een DAO, een NFT en een nieuw token. 

  Beveiligingswaarschuwing

  PeckShield Alert waarschuwt contribuanten dat ze ook voorzichtig moeten zijn. Gevers moeten niet alles voor lief nemen wat ze zien.

  Het bedrijf bekend het uitgeven van beveiligingswaarschuwingen in de cryptocurrency sector. De Assange DAO versie op de Binance Smart Chain blijkt een zeef te zijn. 

  Smart contract

  Het cryptocurrency smart contract lijkt gemakkelijk uit te voeren. In plaats daarvan wil het de fondsen van de gebruiker leegtrekken. 

  De Assange DAO die PeckShield Alert meldt is een zwendel. Daar komt bij dat de originele DAO van de Wikileaks oprichter is gebaseerd op Ethereum.

  Bankman-Fried vindt het “cool”

  De meningen over de originele Assange DAO lopen uiteen. Sommigen vinden het idee geniaal. Anderen vinden het onnodig om hier een NFT aan toe te voegen. 

  Eén belanghebbende die zijn mening geeft is Samuel Bankman-Fried. De mede oprichter van FXT zegt dat de manier van fundraising hem in het begin wel “cool” leek. Hij zegt:

  “Ik denk dat het feitelijk gezien een impact certificaat is. Het laat je ondernemend zijn op het gebied van filantropie”

  Stimulering

  Bankman-Fried stelt ook voor dat een dergelijke aanpak spelers kan stimuleren. Bijvoorbeeld om andere zinvolle ondernemingen te financieren. Mede omdat contribuanten een bewijs krijgen van hun bijdrage.

  Dit bewijs kan worden verhandeld en misschien ook in waarde stijgen. Op dit moment staat de fundraising teller voor Assange DAO op circa 17.422 ETH. Dat komt neer op .500.068,66.

  Buterin doneert ook

  Het is interessant om te vermelden dat één van de gevers Vitalik Buterin is. De Ethereum oprichter doneert 10 ETH met een waarde van ruim .000.

  Buterin betaalde iets meer dan aan transactiekosten. Dit roept vragen op. Hoeveel meer geld had het fonds kunnen innen als er een andere blockchain was gebruikt?

  Just for JUSTICE?

  Op dit moment wordt de Assange DAO token JUSTICE verhandeld op /bin/sh.002368. In de afgelopen 24 uur is deze al met 25,61% gedaald.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.