Crypto nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  2023-12-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  Personen op de SDN lijst van de OFAC

  Het gaat om het bevriezen van activiteiten van personen op de Specially Designated Nationals (SDN) lijst van het Amerikaanse Office of Foreign Assets Control(OFAC).

  Het gaat om bedrijven en personen die gecontroleerd of eigendom zijn van gesanctioneerde landen. Deze nieuwe policy is een aanvulling op de bestaande beveiligingsprotocollen.

  Nauwer samenwerken met regelgevende instanties

  De policy wordt gezien als een proactieve inspanning om nog nauwer samen te werken met wereldwijde regelgevers en wetshandhaving instanties.

  Het initiatief komt te midden van toenemende zorgen over het gebruik van crypto voor illegale activiteiten. Zoals het financieren van terrorisme en de distributie van fentanyl.

  Tether verandert van standpunt

  Interessant is dat Tether eerder een tegenovergestelde positie innam. In augustus 2022 zei Tether dat het geen gesanctioneerde Tornado Cash adressen zou bevriezen.

  Tenzij ze daartoe werden opgedragen door instanties. Volgens OFAC zijn Tornado Cash en soortgelijke platforms gebruikt om sinds 2019 $7 miljard in cryptocurrency wit te wassen.

  Veiliger ecosysteem voor gebruikers

  CEP van Tether Paolo Ardoino benadrukt het belang van deze stap:

  "Door het bevriezen van wallet adressen die nieuw toegevoegd worden aan de SDN-lijst en het bevriezen van reeds toegevoegde adressen, kunnen we de toepassingen van stablecoin technologie versterken en een veiliger ecosysteem voor gebruikers bevorderen."

  Marktkapitalisatie Tether beslaat 70% van de markt

  Het in Hongkong gevestigde Tether is de kracht achter de stablecoin. De marktkapitalisatie bereikte all-time highs tijdens de recente hardhandige aanpak van crypto bedrijven in de VS.

  De huidige marktkapitalisatie van $90 miljard is goed voor bijna 70% van de markt. Daarmee blijft de vraag naar deze stablecoin sterk.

  Tether's nieuwe beleid is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van cryptocurrency. Het toont aan hoe de industrie zich aanpast in reactie op regelgeving en veiligheidskwesties.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.