Crypto nieuws

Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

Redactie

2023-12-10

Leestijd: 2 minuten

*

Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

Personen op de SDN lijst van de OFAC

Het gaat om het bevriezen van activiteiten van personen op de Specially Designated Nationals (SDN) lijst van het Amerikaanse Office of Foreign Assets Control(OFAC).

Het gaat om bedrijven en personen die gecontroleerd of eigendom zijn van gesanctioneerde landen. Deze nieuwe policy is een aanvulling op de bestaande beveiligingsprotocollen.

Nauwer samenwerken met regelgevende instanties

De policy wordt gezien als een proactieve inspanning om nog nauwer samen te werken met wereldwijde regelgevers en wetshandhaving instanties.

Het initiatief komt te midden van toenemende zorgen over het gebruik van crypto voor illegale activiteiten. Zoals het financieren van terrorisme en de distributie van fentanyl.

Tether verandert van standpunt

Interessant is dat Tether eerder een tegenovergestelde positie innam. In augustus 2022 zei Tether dat het geen gesanctioneerde Tornado Cash adressen zou bevriezen.

Tenzij ze daartoe werden opgedragen door instanties. Volgens OFAC zijn Tornado Cash en soortgelijke platforms gebruikt om sinds 2019 $7 miljard in cryptocurrency wit te wassen.

Veiliger ecosysteem voor gebruikers

CEP van Tether Paolo Ardoino benadrukt het belang van deze stap:

"Door het bevriezen van wallet adressen die nieuw toegevoegd worden aan de SDN-lijst en het bevriezen van reeds toegevoegde adressen, kunnen we de toepassingen van stablecoin technologie versterken en een veiliger ecosysteem voor gebruikers bevorderen."

Marktkapitalisatie Tether beslaat 70% van de markt

Het in Hongkong gevestigde Tether is de kracht achter de stablecoin. De marktkapitalisatie bereikte all-time highs tijdens de recente hardhandige aanpak van crypto bedrijven in de VS.

De huidige marktkapitalisatie van $90 miljard is goed voor bijna 70% van de markt. Daarmee blijft de vraag naar deze stablecoin sterk.

Tether's nieuwe beleid is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van cryptocurrency. Het toont aan hoe de industrie zich aanpast in reactie op regelgeving en veiligheidskwesties.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.