Crypto nieuws

Phishing e-mails over opname assets FTX EU in omloop

Femke Wassink

2023-10-21

Leestijd: 2 minuten

*

Phishing scams richten zich op nietsvermoedende FTX gebruikers. Cybercriminelen doen zich per e-mail voor als FTX Trading, West Realm Shires Services en FTX EU. Gebruikers wordt belooft dat zij hun assets kunnen opnemen en laten uitbetalen in hun wallet.

Wachttijden en procedures omzeilen

FTX crediteur-advocaat Sunil heeft gisteren via X laten weten dat er misleidende e-mails in omloop zijn. Deze scams beloven FTX gebruikers een exclusieve en onmiddellijke kans om hun assets op te nemen. Daarbij zouden ze wachttijden en juridische procedures kunnen omzeilen.

Deze e-mails proberen FTX klanten te lokken met valse beloftes. Zeker voor degenen die staan te popelen om hun assets terug te trekken te midden van lopende juridische geschillen met Sam Bankman-Fried. De voormalige CEO van de exchange.

"Gewaardeerde prioriteitsklanten"

In de phishing scam e-mails die naar de gebruikers van FTX wordt gezonden, is het onderstaande te lezen:

"We zijn verheugd om de gewaardeerde prioriteitsklanten van FTX Trading Ltd., West Realm Shires Services Inc. en FTX EU Ltd. Vanaf vandaag, 20 oktober 2023, kunnen we u een speciale gelegenheid bieden. Als prioriteitsklant kunt u nu het opnameproces voor uw assets op het FTX platform ondergaan. Deze kunt u direct in uw wallet storten, zonder enige wachttijd en gerechtelijke uitspraken."

90% van de verdeelbare waarde

De scam dook op nadat crediteuren een mijlpaal hadden bereikt door de oplossing van klanten eigendom geschillen aan te kondigen. Onder voorbehoud van goedkeuring door een faillissementsrechtbank, voorziet het plan aanzienlijke verlichting voor het FTX klantenbestand.

Volgens het voorstel zullen klanten van de exchange meer dan 90% van de verdeelbare waarde verkrijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.