Crypto nieuws

  Phishing e-mails over opname assets FTX EU in omloop

  Femke Wassink

  2023-10-21

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Phishing scams richten zich op nietsvermoedende FTX gebruikers. Cybercriminelen doen zich per e-mail voor als FTX Trading, West Realm Shires Services en FTX EU. Gebruikers wordt belooft dat zij hun assets kunnen opnemen en laten uitbetalen in hun wallet.

  Wachttijden en procedures omzeilen

  FTX crediteur-advocaat Sunil heeft gisteren via X laten weten dat er misleidende e-mails in omloop zijn. Deze scams beloven FTX gebruikers een exclusieve en onmiddellijke kans om hun assets op te nemen. Daarbij zouden ze wachttijden en juridische procedures kunnen omzeilen.

  Deze e-mails proberen FTX klanten te lokken met valse beloftes. Zeker voor degenen die staan te popelen om hun assets terug te trekken te midden van lopende juridische geschillen met Sam Bankman-Fried. De voormalige CEO van de exchange.

  "Gewaardeerde prioriteitsklanten"

  In de phishing scam e-mails die naar de gebruikers van FTX wordt gezonden, is het onderstaande te lezen:

  "We zijn verheugd om de gewaardeerde prioriteitsklanten van FTX Trading Ltd., West Realm Shires Services Inc. en FTX EU Ltd. Vanaf vandaag, 20 oktober 2023, kunnen we u een speciale gelegenheid bieden. Als prioriteitsklant kunt u nu het opnameproces voor uw assets op het FTX platform ondergaan. Deze kunt u direct in uw wallet storten, zonder enige wachttijd en gerechtelijke uitspraken."

  90% van de verdeelbare waarde

  De scam dook op nadat crediteuren een mijlpaal hadden bereikt door de oplossing van klanten eigendom geschillen aan te kondigen. Onder voorbehoud van goedkeuring door een faillissementsrechtbank, voorziet het plan aanzienlijke verlichting voor het FTX klantenbestand.

  Volgens het voorstel zullen klanten van de exchange meer dan 90% van de verdeelbare waarde verkrijgen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.