Crypto nieuws

  Hester Peirce: "Gesloten deurbeleid SEC remt crypto innovatie"

  Femke Wassink

  2024-04-03

  Leestijd: 2 minuten

  *

  SEC commissaris of "crypto mom" Hester Peirce roept op tot meer positieve interactie met crypto bedrijven. Pierce wil tevens minder handhaving dreigingen.

  Pierce heeft kritiek op agentschap

  Hester Peirce heeft opnieuw kritiek geuit op haar agentschap. Ze bekritiseert de richtlijnen van de toezichthouder voor crypto bewaring en roept op tot interactie met het publiek.

  Tijdens de jaarlijkse SEC Speaks Conference op 2 april zei de "crypto mom" dat er een "bijzonder schadelijk onkruid" is opgeschoten in de "geheime tuin" van de SEC.

  Haar opmerkingen zijn een reactie op de Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121).

  SAB 121

  In maart 2022 bracht de SEC SAB 121 uit. Dit zet de boekhoudkundige richtlijnen van de toezichthouder voor instellingen die crypto activa willen bewaren uiteen.

  Opvallend is dat SAB 121 veel banken verhindert om activa namens klanten te bewaren. De toezichthouder heeft SAB 121 uitgegeven zonder enige input van de banksector.

  Peirce merkte op dat het beleggers niet beschermt maar ervaren banken en broker-dealers juist uitsluit van de crypto bewaarmarkt vanwege de kapitaalimplicaties.

  "Het dwingt broker dealers om kapitaal toe te wijzen aan hun crypto-bewaaractiviteiten of om de business volledig te vermijden. SAB 121 beschermt beleggers naar mijn mening niet."

  Ze voegde toe dat als de bewaarder faalt, deze activa kunnen worden behandeld alsof ze toebehoren aan de gefaalde entiteit en niet aan de klanten van die entiteit.

  HSFC wil SAB 121 nietig verklaren

  House Financial Services Committee (HSFC) stemde vóór een resolutie die SAB 121 nietig verklaart. Republikeins congreslid Tom Emmer omschreef SAB 121 als volgt:

  "Het is een "illegaal" voorbeeld van de "onverbiddelijke vooroordelen" van SEC-voorzitter Gary Gensler tegenover het digitale activa-ecosysteem."

  Daarnaast zei Peirce dat de SEC zich had afgesloten voor productieve interactie met het publiek. Zeker als het gaat om opkomende technologieën zoals cryptocurrencies.

  "De cultuur aan de top van de SEC is veranderd. Dit heeft op zijn beurt ook de manier waarop het agentschap met het publiek omgaat veranderd" laat Peirce weten.

  Angst voor handhaving acties

  Pierce voegde toe dat zowel beleggers als bedrijven terughoudend zijn om met de SEC te overleggen. Dit uit angst voor handhavingsacties, vooral op gebieden zoals crypto.

  Deze heeft de toezichthouder geïdentificeerd als prioriteiten voor intensievere handhaving.

  "Mensen vertellen me dat ze inhoudelijke discussies met het personeel willen voeren, maar ze vrezen dat het resultaat van zo'n ontmoeting een oproep van de handhaving zou zijn,"

  Open communicatie met publiek herstellen

  De commissaris riep de SEC op om open communicatie met het publiek te herstellen. Ook wil ze duidelijke richtlijnen bieden en verantwoorde innovatie faciliteren.

  Dat in plaats van te belemmeren op gebieden zoals crypto bewaring. In een bericht op X deelde Paul Grewal van Coinbase zijn steun voor de opmerkingen van Peirce.

  Hij schaarde zich achter haar suggestie om een adviescommissie te creëren. Dit om beter te begrijpen hoe de regels van de SEC "daadwerkelijk functioneren".

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.