Crypto nieuws

Plannen Commonwealth voor uitbreiding crypto diensten vertraagd

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Financiële regelgevers vertragen de plannen van de Commonwealth Bank in Australie. De bank wil alle 6,5 miljoen gebruikers toegang geven tot zijn crypto diensten in de app.

Vertraging door bureaucratie

Eén van de grootste banken van Australië waadt door een zee van rode vlaggen. Ze worden uitgezet door de lokale financiële regelgevers. 

De CBA moet nog een aantal hindernissen overwinnen. De bank wacht op een goedkeuring voordat het zijn crypto diensten lanceert aan al zijn retail gebruikers.

1 of 2 pilots?

De bank begint vorig jaar met een pilot voor zijn crypto diensten. De CBA wil de diensten in zijn app toegankelijk maken voor al zijn gebruikers. De praktijk verloopt echter anders. 

De Commonwealth bank gaat vermoedelijk richting een tweede pilotfase. Recent wordt bekend dat de ASIC de lancering door toedoen van bureaucratische rompslomp vertraagd.  

ASIC maakt bezwaar

De ASIC maakt bezwaar tegen de lancering. Dat doet de waakhond op grond van de consumentenbescherming. Dit met betrekking tot de doelmarkt en de productinformatie. 

De CBA werkt samen met de ASIC en de Australische regering om de diensten te lanceren. Op 6 april legt Cathie Armour de recente focus van haar commissie op cryptocurrencies uit. 

Bezorgdheid

De commissie geeft een uitleg terwijl dit niet binnen het werkgebied van de ASIC valt. De commissaris  zegt dat crypto activa niet noodzakelijk financiële producten zijn die de commissie kan reguleren. 

Ondanks dat zegt ze bezorgd te zijn:

"Consumenten kunnen investeren in een omgeving waar ze niet dezelfde bescherming krijgen al bij andere financiële producten en diensten."

Australische wet

Andrew Bragg vecht terug tegen de nieuwe richtlijnen van de ASIC. Deze verbieden veel van het werk dat financiële influencers doen.

De regering senator stelt dat de ASIC regels voor financiële producten niet kunnen worden toegepast op crypto activa. Dit omdat crypto volgens de Australische wet geen financieel product is.

Zaak voor het Parlement?

Het vermogen van de ASIC om crypto activa te reguleren hangt af van verschillende factoren. Dat laat Armour weten in een toespraak. 

Ze zegt dat men zich moet afvragen of ze passen binnen het wettelijke kader voor financiële producten en diensten. Armour vindt dit een zaak voor het Parlement.

Voordelen en regels

De commissaris zegt ook dat ze voordelen zien op het gebied van innovaties. Deze vallen binnen het regelgevende regime van de commissie.  Toch moeten er ook veel regels worden gevolgd. 

De Commonwealth bank creëert in november een buzz. Dat gebeurt als de bank de voorgenomen lancering van de crypto diensten aankondigt. 

Buzz

De buzz wordt veroorzaakt omdat de CBA de eerste van de 4 grote banken in Australië is die dit doet. Ook Steve Vallas van Blockchain Australië vindt dat dit buitengewoon belangrijk is. 

Om de producten toch te kunnen lanceren gaat de CBA een samenwerking aan. De bank heeft de hulp van zowel Gemini als Chainalysis ingeroepen. 

Na een volledige lancering omvat het ook Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.