Crypto nieuws

Plannen Commonwealth voor uitbreiding crypto diensten vertraagd

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Financiële regelgevers vertragen de plannen van de Commonwealth Bank in Australie. De bank wil alle 6,5 miljoen gebruikers toegang geven tot zijn crypto diensten in de app.

Vertraging door bureaucratie

Eén van de grootste banken van Australië waadt door een zee van rode vlaggen. Ze worden uitgezet door de lokale financiële regelgevers. 

De CBA moet nog een aantal hindernissen overwinnen. De bank wacht op een goedkeuring voordat het zijn crypto diensten lanceert aan al zijn retail gebruikers.

1 of 2 pilots?

De bank begint vorig jaar met een pilot voor zijn crypto diensten. De CBA wil de diensten in zijn app toegankelijk maken voor al zijn gebruikers. De praktijk verloopt echter anders. 

De Commonwealth bank gaat vermoedelijk richting een tweede pilotfase. Recent wordt bekend dat de ASIC de lancering door toedoen van bureaucratische rompslomp vertraagd.  

ASIC maakt bezwaar

De ASIC maakt bezwaar tegen de lancering. Dat doet de waakhond op grond van de consumentenbescherming. Dit met betrekking tot de doelmarkt en de productinformatie. 

De CBA werkt samen met de ASIC en de Australische regering om de diensten te lanceren. Op 6 april legt Cathie Armour de recente focus van haar commissie op cryptocurrencies uit. 

Bezorgdheid

De commissie geeft een uitleg terwijl dit niet binnen het werkgebied van de ASIC valt. De commissaris  zegt dat crypto activa niet noodzakelijk financiële producten zijn die de commissie kan reguleren. 

Ondanks dat zegt ze bezorgd te zijn:

"Consumenten kunnen investeren in een omgeving waar ze niet dezelfde bescherming krijgen al bij andere financiële producten en diensten."

Australische wet

Andrew Bragg vecht terug tegen de nieuwe richtlijnen van de ASIC. Deze verbieden veel van het werk dat financiële influencers doen.

De regering senator stelt dat de ASIC regels voor financiële producten niet kunnen worden toegepast op crypto activa. Dit omdat crypto volgens de Australische wet geen financieel product is.

Zaak voor het Parlement?

Het vermogen van de ASIC om crypto activa te reguleren hangt af van verschillende factoren. Dat laat Armour weten in een toespraak. 

Ze zegt dat men zich moet afvragen of ze passen binnen het wettelijke kader voor financiële producten en diensten. Armour vindt dit een zaak voor het Parlement.

Voordelen en regels

De commissaris zegt ook dat ze voordelen zien op het gebied van innovaties. Deze vallen binnen het regelgevende regime van de commissie.  Toch moeten er ook veel regels worden gevolgd. 

De Commonwealth bank creëert in november een buzz. Dat gebeurt als de bank de voorgenomen lancering van de crypto diensten aankondigt. 

Buzz

De buzz wordt veroorzaakt omdat de CBA de eerste van de 4 grote banken in Australië is die dit doet. Ook Steve Vallas van Blockchain Australië vindt dat dit buitengewoon belangrijk is. 

Om de producten toch te kunnen lanceren gaat de CBA een samenwerking aan. De bank heeft de hulp van zowel Gemini als Chainalysis ingeroepen. 

Na een volledige lancering omvat het ook Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.