Crypto nieuws

Poetin en het Ministerie van Financiën willen géén crypto verbod

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Russische wetgevers en de regering gaan de strijd aan. Dit keer over het lot van de cryptocurrency sector. Zelfs met de dreiging van een algeheel verbod op hun hielen.

Regulering en géén verbod

Het Russische ministerie van Financiën spreekt zijn steun uit voor de activa klasse. Het ministerie wil een regelgevend kader voor cryptocurrencies voorstellen.

Dit is een reactie op het voornemen van de centrale bank. Deze wil de crypto industrie en al haar aspecten verbieden. Om de volatiliteit, de impact op het milieu en illegale activiteiten te voorkomen.

Officieel voorstel

Het Russische ministerie van Financiën toont onmiddellijk zijn onvrede over het voorstel. Ivan Chebeskov pleit voor een regelgevend kader in plaats van een verbod.

Lokale media melden dat het ministerie een officieel voorstel indient bij de regering. Ook ambtenaar Dmitry Chernyshenko is daarvan op de hoogte gesteld. 

In het voorstel staat dat de industrie onder de traditionele financiële infrastructuur moet vallen. De bepalingen voor het identificeren van de persoonsgegevens moet hierin worden opgenomen. 

Potentiële voordelen

Het ministerie stelt dat reguleren in plaats van verbieden veel potentiële voordelen heeft. Waaronder hogere belastinginkomsten voor de staat.

Ook het verstrekken van gegevens aan wetshandhaving instanties mag als voordeel worden gezien. Mede om criminele activiteiten op te kunnen sporen.

2 biljoen Russische roebel

Bovendien neemt het ministerie in zijn voorstel ook enkele statistieken op. Deze wijzen op de grote investeringen van burgers in de cryptocurrency industrie. Dit is in totaal circa 2 biljoen Russische roebel of 25,6 miljard dollar.

Het ministerie zegt ook dat een algemeen verbod de zwarte markt in cryptocurrencies alleen maar verhoogt. Met een regulering blijft dit kapitaal onder het toezicht van de regering.

Ook Poetin stemt voor regulering

Niet alleen het ministerie van Financiën verzet zich tegen de houding van de Centrale Bank. Ook Vladimir Poetin ziet de voordelen van een regulering in. De Russische president is inmiddels op de hoogte gebracht.

Al eerder merkte hij de concurrentievoordelen in deze kwestie op. Poetin roept de regering en de centrale bank ook op om een consensus over de zaak te bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.