Crypto nieuws

    Poetin en het Ministerie van Financiën willen géén crypto verbod

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Russische wetgevers en de regering gaan de strijd aan. Dit keer over het lot van de cryptocurrency sector. Zelfs met de dreiging van een algeheel verbod op hun hielen.

    Regulering en géén verbod

    Het Russische ministerie van Financiën spreekt zijn steun uit voor de activa klasse. Het ministerie wil een regelgevend kader voor cryptocurrencies voorstellen.

    Dit is een reactie op het voornemen van de centrale bank. Deze wil de crypto industrie en al haar aspecten verbieden. Om de volatiliteit, de impact op het milieu en illegale activiteiten te voorkomen.

    Officieel voorstel

    Het Russische ministerie van Financiën toont onmiddellijk zijn onvrede over het voorstel. Ivan Chebeskov pleit voor een regelgevend kader in plaats van een verbod.

    Lokale media melden dat het ministerie een officieel voorstel indient bij de regering. Ook ambtenaar Dmitry Chernyshenko is daarvan op de hoogte gesteld. 

    In het voorstel staat dat de industrie onder de traditionele financiële infrastructuur moet vallen. De bepalingen voor het identificeren van de persoonsgegevens moet hierin worden opgenomen. 

    Potentiële voordelen

    Het ministerie stelt dat reguleren in plaats van verbieden veel potentiële voordelen heeft. Waaronder hogere belastinginkomsten voor de staat.

    Ook het verstrekken van gegevens aan wetshandhaving instanties mag als voordeel worden gezien. Mede om criminele activiteiten op te kunnen sporen.

    2 biljoen Russische roebel

    Bovendien neemt het ministerie in zijn voorstel ook enkele statistieken op. Deze wijzen op de grote investeringen van burgers in de cryptocurrency industrie. Dit is in totaal circa 2 biljoen Russische roebel of 25,6 miljard dollar.

    Het ministerie zegt ook dat een algemeen verbod de zwarte markt in cryptocurrencies alleen maar verhoogt. Met een regulering blijft dit kapitaal onder het toezicht van de regering.

    Ook Poetin stemt voor regulering

    Niet alleen het ministerie van Financiën verzet zich tegen de houding van de Centrale Bank. Ook Vladimir Poetin ziet de voordelen van een regulering in. De Russische president is inmiddels op de hoogte gebracht.

    Al eerder merkte hij de concurrentievoordelen in deze kwestie op. Poetin roept de regering en de centrale bank ook op om een consensus over de zaak te bereiken.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.