Crypto nieuws

  Poetin en het Ministerie van Financiën willen géén crypto verbod

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Russische wetgevers en de regering gaan de strijd aan. Dit keer over het lot van de cryptocurrency sector. Zelfs met de dreiging van een algeheel verbod op hun hielen.

  Regulering en géén verbod

  Het Russische ministerie van Financiën spreekt zijn steun uit voor de activa klasse. Het ministerie wil een regelgevend kader voor cryptocurrencies voorstellen.

  Dit is een reactie op het voornemen van de centrale bank. Deze wil de crypto industrie en al haar aspecten verbieden. Om de volatiliteit, de impact op het milieu en illegale activiteiten te voorkomen.

  Officieel voorstel

  Het Russische ministerie van Financiën toont onmiddellijk zijn onvrede over het voorstel. Ivan Chebeskov pleit voor een regelgevend kader in plaats van een verbod.

  Lokale media melden dat het ministerie een officieel voorstel indient bij de regering. Ook ambtenaar Dmitry Chernyshenko is daarvan op de hoogte gesteld. 

  In het voorstel staat dat de industrie onder de traditionele financiële infrastructuur moet vallen. De bepalingen voor het identificeren van de persoonsgegevens moet hierin worden opgenomen. 

  Potentiële voordelen

  Het ministerie stelt dat reguleren in plaats van verbieden veel potentiële voordelen heeft. Waaronder hogere belastinginkomsten voor de staat.

  Ook het verstrekken van gegevens aan wetshandhaving instanties mag als voordeel worden gezien. Mede om criminele activiteiten op te kunnen sporen.

  2 biljoen Russische roebel

  Bovendien neemt het ministerie in zijn voorstel ook enkele statistieken op. Deze wijzen op de grote investeringen van burgers in de cryptocurrency industrie. Dit is in totaal circa 2 biljoen Russische roebel of 25,6 miljard dollar.

  Het ministerie zegt ook dat een algemeen verbod de zwarte markt in cryptocurrencies alleen maar verhoogt. Met een regulering blijft dit kapitaal onder het toezicht van de regering.

  Ook Poetin stemt voor regulering

  Niet alleen het ministerie van Financiën verzet zich tegen de houding van de Centrale Bank. Ook Vladimir Poetin ziet de voordelen van een regulering in. De Russische president is inmiddels op de hoogte gebracht.

  Al eerder merkte hij de concurrentievoordelen in deze kwestie op. Poetin roept de regering en de centrale bank ook op om een consensus over de zaak te bereiken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.