Aandelen

Poilievre steunt vrijheid voor gebruik Bitcoin als geld in Canada

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Canadese Conservatieve Partij kandidaat voor de Eerste Minister is een voorstander van Bitcoin. Pierre Poilievre wil het Canadezen toestaan om de munt te gebruiken als geld. 

Vrijheid om te kiezen

De kandidaat voor het premierschap vindt dat Canadezen zelf mogen kiezen. Zij moeten de vrijheid hebben om Bitcoin en andere crypto activa als geld te kunnen gebruiken.

In een video op het YouTube kanaal BITCOIN zegt Poilievre dat de inwoners van Canada meer financiële vrijheid nodig hebben. De kandidaat voor het premierschap zegt ook:

"Dat omvat de vrijheid om crypto, tokens, slimme contracten en gedecentraliseerde financiën te bezitten en te mogen gebruiken. Mensen moeten de vrijheid hebben om ander geld te kiezen. Als de overheid ons geld gaat misbruiken moeten we ander hoogwaardig geld kunnen gebruiken."

Freedom Convoy

Eerder dit jaar stelt de Canadese regering van Justin Trudeau zich hard op tegen cryptocurrencies. Dit in reactie op de Freedom Convoy protesten in Ontario.

In januari en februari bevriezen Canadese ambtenaren de bankrekeningen van demonstranten. Ze proberen alle donaties aan de truckers te blokkeren.

Gebrek aan kennis en begrip

Dat geldt ook voor de donaties die zijn uitbetaalt in crypto. Koleya Karringten vertelt dat de omgeving van de regering ten opzichte van crypto vijandig is. 

De uitvoerend directeur van het Canadian Blockchain Consortium zegt dat dit te wijten is aan een gebrek aan kennis. Ook begrip en een duidelijke regelgeving ontbreken.

Industrie voor innovatie

Karringten gelooft dat er op dit moment veel meer crypto houders zijn. Zeker na de complicaties die zijn veroorzaakt door de voormalige premier Trudeau.

Hij stelt in februari de Emergencies Act in. De non-profitorganisatie Catalyst zegt dat die complicaties op een bankrun lijken. De directeur van CBC laat ook weten:

"Het is belangrijk om een sterke pleitbezorger positie te hebben. Dit om de overheid te onderwijzen over blockchain. Zodra ze de hoogte van de belastinginkomsten zien zullen ze weten dat dit geen industrie is voor criminelen. Het is een industrie voor innovatie."

Enorme groei in Canada

Ondanks de vurigheid vindt de crypto steun van Poilievre misschien slechts weerklank bij een kleine groep Canadezen. Een kleine 14% van de Canadese burgers bezit crypto. 

In 2016 is dat slechts 3%. Dit duidt op een enorme groei. De vooruitzichten voor adoptie zien er rooskleurig uit. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de Canadezen overweegt om crypto te kopen. 

Positief over crypto adoptie

Dit sentiment komt overeen met het onderzoek van januari 2022. Daarin wordt geconcludeerd dat 62% van de 1000 ondervraagden in de toekomst betaald wil worden in cryptocurrencies. 

Kerrington deelt de optimistische vooruitzichten voor crypto adoptie in Canada. Ze zegt dat er een enorme toename is in de hoeveelheid interesse in Alberta.

Negeren kan niet meer

Het enthousiasme wordt gedeeld door de inwoners van de provincie waar CBD actief is. Daar voegt Kerrington het volgende aan toe:

"Banken kunnen het niet meer negeren. Politici kunnen het niet meer negeren. Ze beginnen zich allemaal af te vragen hoe ze het kunnen overnemen?"

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.