Crypto nieuws

Polkadot parachain fraudeur doet opmerkelijke onthullingen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Op 13 januari viert Composable Finance het winnen van de 7e parachain slotveiling van Polkadot. Het interoperabiliteit protocol van DeFi wint met 9.000 leden die ruim 6 miljoen Polkadot ophalen.

Feestje met een wrange nasmaak

Twitteraar @zachxbt staat bekend om het rapporteren over verdachte projecten en protocollen. Hij beweert dat het hoofd van het Composable Finance product een fraudeur is.

Dit wordt door de parachain gemeenschap ontvangen als een grote schok. De gebruiker in kwestie is @0xbrainjar. De SEC identificeert hem als Omar Zaki. Hij is geregistreerd voor frauderende activiteiten. 

Omar Zaki misleidt

De SEC dient in 2019 een beklag in tegen de destijds 21 jarige Zaki. Vervolgens zijn de activiteiten voor het beheer van beleggingsfondsen onderzocht. De SEC verklaart:

“Zaki misleidt beleggers in het fonds over activa onder beheer, prestaties van het fonds en fondsbeheer. Voor één belegger verzwijgt hij de werkelijke prestaties van zijn fondsbelegging. Dat terwijl Zaki hem probeert te overtuigen om zijn offshore hedgefonds te financieren.”

Verbod en civielrechtelijke sanctie

Zaki krijgt een verbod opgelegd voor een periode van 3 jaar. Het verbod richt zich op het uitoefenen van specifieke banen of functies die verband houden met investeringen. 

Omar Zaki is ook veroordeeld tot het betalen van civielrechtelijke sancties van 25.000 dollar. Zachxbt verklaart ook dat eerdere projecten waaraan Zaki werkt zijn getroffen door ernstige hacks.

Geen eerlijke kans

Twitteraar 0xbrainjar reageert op de aantijgingen. Hij geeft toe dat ze in hun studententijd een fout hebben gemaakt. Hij zegt ook dat er geen veroordeling is vermeld in het SEC document. 

0xbrainjar zegt dat zachxbt hen geen eerlijke kans biedt om op de beschuldigingen te antwoorden. Hij belooft dat er een AMA sessie komt om de twijfels weg te nemen.

“Ik heb niets anders gedaan dan bouwen. Op twitter praat ik niet over het opdrijven van crypto munten. Ik praat alleen over concepten die ik presenteer op mijn medium. Dat terwijl ik het project niet wil belasten met een slechte connotatie van een afgehandeld incident.”

Polkadot ophalen

De Zaki interactie onthult de risico’s van de anonimiteit. In dit geval maakt de 0xbrainjar identiteit het voor investeerders mogelijk om Composable Finance te vertrouwen en er Polkadot voor op te halen. 

De gemeenschap vraagt zich af of investeerders anders zouden hebben gekozen als ze op de hoogte zouden zijn van de SEC klacht voordat de veiling begon

Op dit moment zijn de Polkadot parachain slot veilingen aan de gang. Interlay staat aan de leiding met ruim 2 miljoen opgehaalde Polkadot. De meest recente winnaar is HydraDX.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.