Crypto nieuws

  Polkadot parachain fraudeur doet opmerkelijke onthullingen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op 13 januari viert Composable Finance het winnen van de 7e parachain slotveiling van Polkadot. Het interoperabiliteit protocol van DeFi wint met 9.000 leden die ruim 6 miljoen Polkadot ophalen.

  Feestje met een wrange nasmaak

  Twitteraar @zachxbt staat bekend om het rapporteren over verdachte projecten en protocollen. Hij beweert dat het hoofd van het Composable Finance product een fraudeur is.

  Dit wordt door de parachain gemeenschap ontvangen als een grote schok. De gebruiker in kwestie is @0xbrainjar. De SEC identificeert hem als Omar Zaki. Hij is geregistreerd voor frauderende activiteiten. 

  Omar Zaki misleidt

  De SEC dient in 2019 een beklag in tegen de destijds 21 jarige Zaki. Vervolgens zijn de activiteiten voor het beheer van beleggingsfondsen onderzocht. De SEC verklaart:

  “Zaki misleidt beleggers in het fonds over activa onder beheer, prestaties van het fonds en fondsbeheer. Voor één belegger verzwijgt hij de werkelijke prestaties van zijn fondsbelegging. Dat terwijl Zaki hem probeert te overtuigen om zijn offshore hedgefonds te financieren.”

  Verbod en civielrechtelijke sanctie

  Zaki krijgt een verbod opgelegd voor een periode van 3 jaar. Het verbod richt zich op het uitoefenen van specifieke banen of functies die verband houden met investeringen. 

  Omar Zaki is ook veroordeeld tot het betalen van civielrechtelijke sancties van 25.000 dollar. Zachxbt verklaart ook dat eerdere projecten waaraan Zaki werkt zijn getroffen door ernstige hacks.

  Geen eerlijke kans

  Twitteraar 0xbrainjar reageert op de aantijgingen. Hij geeft toe dat ze in hun studententijd een fout hebben gemaakt. Hij zegt ook dat er geen veroordeling is vermeld in het SEC document. 

  0xbrainjar zegt dat zachxbt hen geen eerlijke kans biedt om op de beschuldigingen te antwoorden. Hij belooft dat er een AMA sessie komt om de twijfels weg te nemen.

  “Ik heb niets anders gedaan dan bouwen. Op twitter praat ik niet over het opdrijven van crypto munten. Ik praat alleen over concepten die ik presenteer op mijn medium. Dat terwijl ik het project niet wil belasten met een slechte connotatie van een afgehandeld incident.”

  Polkadot ophalen

  De Zaki interactie onthult de risico’s van de anonimiteit. In dit geval maakt de 0xbrainjar identiteit het voor investeerders mogelijk om Composable Finance te vertrouwen en er Polkadot voor op te halen. 

  De gemeenschap vraagt zich af of investeerders anders zouden hebben gekozen als ze op de hoogte zouden zijn van de SEC klacht voordat de veiling begon

  Op dit moment zijn de Polkadot parachain slot veilingen aan de gang. Interlay staat aan de leiding met ruim 2 miljoen opgehaalde Polkadot. De meest recente winnaar is HydraDX.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.