Crypto nieuws

  PolkaWorld zet activiteiten stop na mislukte poging tot financiering

  Femke Wassink

  2023-09-16

  Leestijd: 2 minuten

  *

  PolkaWorld is een belangrijke speler in de Polkadot gemeenschap. Onlangs heeft het aangekondigd dat ze hun activiteiten staken. Dit volgt na een mislukte poging om financiering te krijgen uit de schatkist van Polkadot.

  Frustraties bij Polkadot

  PolkaWorld is niet de enige die gefrustreerd is. Oprichter van Brushfam Markian Ivanichok gaf ook aan dat hij Polkadot zal verlaten. Volgens een bericht op het X maakt OpenGov het lastig voor langdurige bijdragers aan het ecosysteem.

  OpenGov is het nieuwe open governance-platform van Polkadot. Het is moeilijker geworden om financiering te krijgen.

  OpenGov ecosysteem

  OpenGov is het nieuwste systeem dat eerder dit jaar door Polkadot werd gelanceerd. Het stelt iedereen die DOT-tokens heeft in staat om deel te nemen aan besluitvorming. Maar niet iedereen is er blij mee.

  PolkaWorld zegt dat onder het oude systeem, een raad van experts de voorstellen evalueerde. Deze experts werden gekozen door de Polkadot tokenhouders. Het huidige OpenGov-systeem mist deze expert beoordeling volgens PolkaWorld.

  Dit leidt tot het afwijzen van waardevolle projecten.

  Brushfam's afscheid

  Markian Ivanichok van platform Brushfam bevestigde deze problemen. Brushfam helpt bedrijven om zich aan te sluiten bij Polkadot. Markian liet in een bericht op X weten dat het "steeds moeilijker wordt om financiering te krijgen".

  Hij was ook heel duidelijk dat het Polkadot ecosysteem "geen zorg draagt voor gebruikers, zakelijke praktijken of marketing".

  Balans terugvinden

  Deze ontwikkelingen zetten vraagtekens bij de effectiviteit van Polkadot's OpenGov-systeem. Het idee is mooi maar als belangrijke spelers als PolkaWorld en Brushfam de gemeenschap verlaten, moet er iets niet kloppen.

  Het lijkt erop dat Polkadot een balans moet vinden tussen democratische besluitvorming en effectief, deskundig management. As het zo doorgaat zou Polkadot wel eens meer kunnen verliezen dan het wint.

  Vertrouwenskwestie

  Het verlaten van de gemeenschap door twee prominente organisaties roept serieuze vragen op. Zowel PolkaWorld als Brushfam leverden waardevolle bijdragen en diensten. Wat betekent dit voor de toekomst van het Polkadot ecosysteem?

  Het is één ding om geen financiering te krijgen, maar het is een ander verhaal wanneer organisaties de governance van een platform in twijfel trekken. Dit kan leiden tot verminderd vertrouwen. Binnen de crypto wereld is vertrouwen zeer belangrijk.

  Talent en innovatie

  De Polkadot gemeenschap heeft veel te bieden op het gebied van talent en innovatie. Maar als een financiering voor nieuwe en bestaande projecten lastiger wordt, kan dit leiden tot een uitstroom van creatief talent naar andere blockchains.

  Een interessant aspect is het spanningsveld tussen open governance en expert oordeel. Hoe meer mensen kunnen stemmen, hoe democratischer het proces. Maar zoals PolkaWorld zegt is expertise onmisbaar voor een gezond ecosysteem.

  Dit dilemma zal Polkadot moeten oplossen om een harmonieuze community te behouden. Het is duidelijk dat Polkadot nog enkele knelpunten moet aanpakken in hun OpenGov-model.

  Een gebrek aan balans tussen democratische input en deskundig advies kan uiteindelijk het hele ecosysteem ontwrichten. Het wordt interessant om te zien hoe Polkadot deze uitdagingen zal aangaan.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.