Crypto nieuws

  Polychain haalt $200 miljoen op voor vierde crypto VC fonds

  Femke Wassink

  2023-07-19

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Polychain Capital is één van de meest vooraanstaande venture capital bedrijven in de crypto ruimte. Het heeft $200 miljoen opgehaald in de eerste ronde van haar vierde fonds. Het liet drie leden van het onderzoeksteam gaan vanwege investeringsprioriteiten. Ze plannen om $400 miljoen op te halen voor dit vierde fonds.

  Optimistisch signaal

  Deze financieringsronde is een optimistisch signaal voor de industrie. Het suggereert dat er nog steeds interesse is in de sector ondanks een "Crypto Winter" waarbij de financiering voor startups en VC bedrijven opdroogde.

  Polychain is opgericht in 2016 door Olaf Carlson-Wee, de eerste medewerker van Coinbase. Polychain Capital werd al snel een leider in de crypto venture ruimte. Het bedrijf heeft investeringen geleid in bedrijven zoals de gedecentraliseerde exchange Uniswap en de Afrikaanse crypto exchange Yellow Card.

  $2,6 miljard onder beheer

  Polychain heeft drie fondsen opgehaald met een gerapporteerd $2,6 miljard onder beheer. Hoewel dit getal wel gevoelig is voor fluctuaties vanwege Polychain's liquide token hedgefonds.

  In 2019 daalde de activa onder beheer met 40% of bijna $400 miljoen dankzij een crypto markt neergang. Dat terwijl het beter presteerde dan de totale waarde van cryptocurrencies, die tijdens deze periode met 70% daalden.

  Na het inzamelen van een derde fonds over 2022 en 2023, zette Polychain het grootste deel van het kapitaal in. In maart 2023 streefde Polychain $400 miljoen na voor zijn vierde fonds. Volgens insiders is het doelbedrag "een beetje minder" dan $400 miljoen.

  Kapitaal inzetten en werven

  De succesvolle eerste ronde van $200 miljoen betekent dat Polychain overeenkomsten heeft getekend met investeerders of beperkte partners om kapitaal te gaan inzetten. Dat terwijl het zal blijven werven bij investeerders voor zijn vierde fonds.

  Deze financieringsronde is een positief signaal voor crypto VC's. Volgens gegevens hebben wereldwijde crypto VC bedrijven in de eerste helft van 2023 slechts $1,7 miljard opgehaald over 12 fondsen. Ter vergelijking, in 2022 haalden ze $22,5 miljard op over 91 fondsen.

  Dinsdag werd gemeld dat de crypto VC firma CoinFund $158 miljoen had opgehaald. Polychain's doel van $400 miljoen weerspiegelt nog steeds een lager bedrag dan sommige crypto bedrijven in 2022 ophaalden zoals Haun Ventures dat $1,5 miljard ophaalde.

  Personeelsverloop

  De nieuwe financiering ging gepaard met een herschikking van het kleine team van Polychain van ongeveer 25 mensen, waarvan ongeveer 15 zich richten op onderzoek.

  Drie medewerkers van het onderzoeksteam werden ontslagen, terwijl een andere medewerker werd toegevoegd. Dit omdat het bedrijf zich voorbereidt op zijn vierde fonds. Algemene partner Niraj Pant vertrok ook om zijn eigen project te starten als onderdeel van het verloop.

  Ethereum gebaseerde projecten

  Het nieuwe fonds van Polychain zal een andere focus hebben, omdat het bedrijf probeert de bearish markt te navigeren. De veranderingen weerspiegelen verschuivende prioriteiten, waarbij de nieuwe onderzoeker is aangetrokken vanwege van zijn achtergrond in data science.

  Naar verluid zal Polychain met name kijken naar Ethereum gebaseerde projecten. Vergelijkbaar met zijn investeringen in Arbitrum en Scroll, beide layer-2 netwerken op Ethereum.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.