Crypto nieuws

  Polygon wil CO2 neutraal worden in 2022

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Polygon brengt zijn “Green Manifesto: A Smart Contract With Planet Earth” uit. Dinsdag kondigt het netwerk aan dat het dit jaar koolstof neutraal en klimaat positief wordt. 

  Belofte van $20 miljoen

  Het bedrijf maakt tegelijkertijd een belofte van $ 20 miljoen. Dit om hun CO2 voetafdruk te compenseren en credits te kopen om koolstof negatief te worden.

  De credits zijn nodig voor het bevorderen van een brede beweging in de industrie. 

  Klimaatverandering bestrijden

  Een deel van het plan omvat het verstrekken van middelen. Dat wil Polygon doen aan ecosysteem partners die ook hun CO2 voetafdruk willen compenseren. 

  De Ethereum schaal oplossing wil ook NGO’s faciliteren. Dit om donaties te kunnen doen die bestemd zijn voor het bestrijden van de klimaatverandering. 

  Green Manifesto voor vrijheid

  Volgens Polygon creëert het Green Manifesto vrijheid in het centrum van de Web3 ethos. De klimaatverandering is de grootste bedreiging voor die vrijheid. 

  Koolstof of CO2 neutraal worden betekent dat elke handeling op Polygon wordt verantwoordt. Zoals het slaan van een NFT of het maken van DeFi handel.

  Klimaat positieve blockchain

  Door de verantwoording wordt de impact op het milieu gecompenseerd. De lange termijn visie van Polygon is dat het ecosysteem de eerste klimaat positieve blockchain wordt.

  Polygon werkt ook samen met Klima DAO. Deze organisatie van ontwikkelaars levert koolstofcompensatie technologie op de keten. Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met Offsetra. 

  Deze voorziet Polygon van een analyse instrument. Dit is nodig om de koolstofintensiteit van het netwerk te meten. Door het analyseren van de uitstoot kan een betere strategie worden gevormd.

  Zoals het meten van de uitstoot van de hardware en het energieverbruik van het Ethereum Mainnet.

  Emissie analyse

  Polygon publiceert ook een emissie analyse. Daaruit blijkt dat 99% van de emissies te wijten zijn aan checkpointing en bridging activiteiten.

  Dit brengen de transacties op het Ethereum Mainnet met zich mee. Polygon benoemt een totale netwerk uitstoot van 90.645 ton CO2. Gemeten van februari 2021 tot  februari 2022.

  De netwerk uitstoot is gemeten onder bedrijven zoals Microsoft en Deloitte. 

  Schaal oplossingen uitbreiden

  Polygon haalt recent 450 miljoen dollar. Dat doet het bedrijf in een financieringsronde. Deze ronde wordt geleid door Sequoia en andere grote blockchain fondsen.

  Het bedrijf doet dit om zijn schaal oplossingen uit te breiden. Waaronder Polygon PoS, Polygon Edge en Polygon Avail. Mede oprichter Sandeep Nailwal doet hier een uitspraak over. 

  Hij zegt dat deze schaalbaarheid en duurzaamheid initiatieven deel uitmaken van hun algemene strategie. Dit om de mainstream adoptie van Web3 applicaties te bevorderen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether en Bitfinex trekken bezwaar tegen FOIL verzoek in

  Redactie

  nov. 25, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether en Bitfinex hebben besloten hun bezwaar tegen een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek in New York in te trekken. Dit verzoek was ingediend door enkele vooraanstaande nieuwsorganisaties.

  *
  Nieuws

  Rapport Nic Carter doorbreekt misverstanden: Bitcoin mining als hulpmiddel voor schone energie

  Femke Wassink

  nov. 28, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een nieuw onderzoeksrapport doorbreekt de misverstanden over Bitcoin mining. Het onderzoek werd geleid door Nic Carter van Castle Island Ventures en Dennis Porter van Satoshi Action Fund.

  *
  Nieuws

  Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

  Redactie

  nov. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.