Crypto nieuws

    Polygon wil CO2 neutraal worden in 2022

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Polygon brengt zijn “Green Manifesto: A Smart Contract With Planet Earth” uit. Dinsdag kondigt het netwerk aan dat het dit jaar koolstof neutraal en klimaat positief wordt. 

    Belofte van $20 miljoen

    Het bedrijf maakt tegelijkertijd een belofte van $ 20 miljoen. Dit om hun CO2 voetafdruk te compenseren en credits te kopen om koolstof negatief te worden.

    De credits zijn nodig voor het bevorderen van een brede beweging in de industrie. 

    Klimaatverandering bestrijden

    Een deel van het plan omvat het verstrekken van middelen. Dat wil Polygon doen aan ecosysteem partners die ook hun CO2 voetafdruk willen compenseren. 

    De Ethereum schaal oplossing wil ook NGO’s faciliteren. Dit om donaties te kunnen doen die bestemd zijn voor het bestrijden van de klimaatverandering. 

    Green Manifesto voor vrijheid

    Volgens Polygon creëert het Green Manifesto vrijheid in het centrum van de Web3 ethos. De klimaatverandering is de grootste bedreiging voor die vrijheid. 

    Koolstof of CO2 neutraal worden betekent dat elke handeling op Polygon wordt verantwoordt. Zoals het slaan van een NFT of het maken van DeFi handel.

    Klimaat positieve blockchain

    Door de verantwoording wordt de impact op het milieu gecompenseerd. De lange termijn visie van Polygon is dat het ecosysteem de eerste klimaat positieve blockchain wordt.

    Polygon werkt ook samen met Klima DAO. Deze organisatie van ontwikkelaars levert koolstofcompensatie technologie op de keten. Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met Offsetra. 

    Deze voorziet Polygon van een analyse instrument. Dit is nodig om de koolstofintensiteit van het netwerk te meten. Door het analyseren van de uitstoot kan een betere strategie worden gevormd.

    Zoals het meten van de uitstoot van de hardware en het energieverbruik van het Ethereum Mainnet.

    Emissie analyse

    Polygon publiceert ook een emissie analyse. Daaruit blijkt dat 99% van de emissies te wijten zijn aan checkpointing en bridging activiteiten.

    Dit brengen de transacties op het Ethereum Mainnet met zich mee. Polygon benoemt een totale netwerk uitstoot van 90.645 ton CO2. Gemeten van februari 2021 tot  februari 2022.

    De netwerk uitstoot is gemeten onder bedrijven zoals Microsoft en Deloitte. 

    Schaal oplossingen uitbreiden

    Polygon haalt recent 450 miljoen dollar. Dat doet het bedrijf in een financieringsronde. Deze ronde wordt geleid door Sequoia en andere grote blockchain fondsen.

    Het bedrijf doet dit om zijn schaal oplossingen uit te breiden. Waaronder Polygon PoS, Polygon Edge en Polygon Avail. Mede oprichter Sandeep Nailwal doet hier een uitspraak over. 

    Hij zegt dat deze schaalbaarheid en duurzaamheid initiatieven deel uitmaken van hun algemene strategie. Dit om de mainstream adoptie van Web3 applicaties te bevorderen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.