Crypto nieuws

VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

Femke Wassink

2023-12-01

Leestijd: 2 minuten

*

Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

Potentie in Blockchain technologie

De UNDP ziet potentie in de technologie om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Medewerkers moeten scholing krijgen over hoe blockchain gebruikt kan worden.

In dit geval voor financiële inclusie, transparantie in de toeleveringsketen, tokenisatie van echte activa en digitale identiteitstoepassingen.

Samenwerking met Algorand Foundation

Volgens een verklaring van 30 november heeft de UNDP de handen ineengeslagen met de Algorand Foundation om in 2024 een blockchain academie te lanceren.

Dit initiatief zal een breed scala aan onderwerpen bestrijken door middel van lezingen, workshops en praktische opdrachten.

De rol van Algorand

Algorand is een toonaangevende speler in de blockchain wereld. De Foundation biedt een veilige, efficiënte en schaalbare layer-1 blockchain.

Het native token van Algorand zag een bescheiden stijging van 1,5% tot $0.135 op de dag van de aankondiging. Een subtiele beweging, maar zeker iets om in de gaten te houden.

Blockchain binnen de VN

De VN onderzoekt al enkele jaren de toepassingen van blockchain. In 2018 werkte de UNDP bijvoorbeeld al samen met de Blockchain Charity Foundation voor sociale doelen.

Daarnaast richtte VN secretaris-generaal António Guterres in 2018 een 'Hoge Commissie voor Digitale Samenwerking' op. Deze was gericht op de blockchain technologie.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.