Crypto nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  2023-12-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  Potentie in Blockchain technologie

  De UNDP ziet potentie in de technologie om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Medewerkers moeten scholing krijgen over hoe blockchain gebruikt kan worden.

  In dit geval voor financiële inclusie, transparantie in de toeleveringsketen, tokenisatie van echte activa en digitale identiteitstoepassingen.

  Samenwerking met Algorand Foundation

  Volgens een verklaring van 30 november heeft de UNDP de handen ineengeslagen met de Algorand Foundation om in 2024 een blockchain academie te lanceren.

  Dit initiatief zal een breed scala aan onderwerpen bestrijken door middel van lezingen, workshops en praktische opdrachten.

  De rol van Algorand

  Algorand is een toonaangevende speler in de blockchain wereld. De Foundation biedt een veilige, efficiënte en schaalbare layer-1 blockchain.

  Het native token van Algorand zag een bescheiden stijging van 1,5% tot $0.135 op de dag van de aankondiging. Een subtiele beweging, maar zeker iets om in de gaten te houden.

  Blockchain binnen de VN

  De VN onderzoekt al enkele jaren de toepassingen van blockchain. In 2018 werkte de UNDP bijvoorbeeld al samen met de Blockchain Charity Foundation voor sociale doelen.

  Daarnaast richtte VN secretaris-generaal António Guterres in 2018 een 'Hoge Commissie voor Digitale Samenwerking' op. Deze was gericht op de blockchain technologie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.