Crypto nieuws

President Biden kondigt Michael Barr van Ripple aan Fed kandidaat

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

President Biden kondigt aan dat hij Michael Barr wil voordragen als vicevoorzitter voor toezicht. Barr functioneerde in de Obama regering en is professor in de rechten

Raskin trekt zich terug

De zetel van vicevoorzitter voor toezicht bij de Fed is op dit moment beschikbaar. De termijn van Randal Quarles loopt in oktober van 2021 af. Sarah Bloom Raskin trekt zich terug. 

Het Witte Huis kondigt vandaag aan dat Biden kiest voor Barr. Hij moet toezicht houden op de Fed en de regelgevende agenda voor haar leiderschap opstellen. 

Ripple Labs

Barr is van 2015 tot 2017 werkzaam in de adviesraad van Ripple Labs. Daar dient hij als assistent secretaris voor de financiële instellingen van het ministerie van Financiën.

Dat gebeurt binnen de regering van voormalig president Barack Obama. Ook geeft Barr cursussen over financiële regulering aan de Universiteit van Michigan. 

Dodd Frank Act

Volgens het Witte Huis is hij een belangrijke architect van de Dodd Frank Act. Dit is een wetgeving die nog steeds van invloed is op het financiële beleid in de Verenigde Staten.

In de aankondiging laten Biden en het Witte Huis weten:

"Barr heeft sterke steun uit het hele politieke spectrum. Hij is door de Senaat op basis van twee partijen bevestigd. Michael Barr begrijpt dat dit geen partijdige baan is.”

“Het is een baan die een cruciale rol speelt bij het reguleren van de financiële instellingen van onze natie. Dit om ervoor te zorgen dat Amerikanen eerlijk worden behandeld en om de economie te beschermen."

Volledige Fed raad

President zegt dat hij de benoeming van Barr wil versnellen. Waarschijnlijk omdat de positie beschikbaar is sinds de termijn van Randal Quarles in oktober 2021 afliep. 

Senator Sherrod Brown is voorzitter van de Senaatscommissie voor het bankwezen. Hij zegt dat hij de benoeming steunt omdat er behoefte is aan een volledige Fed raad. Brown zegt:

"De vicevoorzitter speelt een rol in het beschermen van ons financiële systeem. Hij moet prioriteit geven aan een sterke financiële regulering. Ook moet hij de risico's voor onze economie identificeren en voorblijven." 

"Ik zal deze belangrijke kandidaat steunen. Ook adviseur ik mijn Republikeinse collega's om hun oude draaiboek van persoonlijke aanvallen en demagogie te laten varen. We willen de Amerikanen en hun portemonnee op de eerste plaats te zetten.”

Partijpolitiek

Het is onduidelijk of partijpolitiek een rol speelt bij het nomineren van Barr en de stemming in het Senaat. Raskin is de eerste keuze van Biden maar zij trekt zich terug. 

Raskin verwijst daarbij naar meedogenloze aanvallen door speciale belangen. Daarmee wijst ze ook naar Republikeinse wetgevers die haar nominatie gijzelde. 

De Republikeinse leden van de Senaatscommissie boycotten een vergadering. Deze is bedoeld om de voordrachten van Biden door te schuiven voor een stemming in de Senaat.

In afwachting van bevestiging

De Senaat moet de andere kandidaten van Biden nog bevestigen. Dit zijn Jerome Powell, Lael Brainard, Lisa Cook en Philip Jefferson.

Powell fungeert als voorzitter pro tempore. Dit omdat de Senaat nog niet volledig heeft gestemd. Brainard is lid blijft van de raad van gouverneurs van de Fed.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.