Crypto nieuws

President Bukele haalt uit naar Reuters over Bitcoin obligatie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

President Nayib Bukele van El Salvador scheldt Reuters publiekelijk uit voor het verspreiden van FUD. De scheldpartij gaat over de vertragingen in de Volcano obligatie van $1 miljard.

Flinke scheldpartij

Bukele haalt woensdagavond flink uit via Twitter. De president van El Salvador antwoordt daarmee op een bericht van Reuters. Het magazine stelt dat El Salvador Changpeng Zhao laat invliegen. 

De CEO van Binance moet volgens Reuters de Bitcoin obligatie van het land redden. De tweets van president Bukele naar zijn 3,6 miljoen volgers op Twitter luiden als volgt:

"Ik ben een fan van @BitcoinMagazine. Verspreid alsjeblieft geen @Reuters FUD.”

“De #Bitcoin Volcano obligaties worden uitgegeven met @bitfinex. 

"De korte vertraging in de uitgifte komt omdat we prioriteit geven aan interne pensioenhervorming. Deze moeten we eerder naar het congres sturen.” 

Uitgestelde obligatie

De tweet heeft betrekking op de uitgestelde obligatie uitgifte van $ 1 miljard. Deze staat gepland voor maart maar is uitgesteld naar september. 

De president weerlegt het gerucht dat Changpeng Zhao overkomt. Bitcoin magazine van Reuters heeft de tweet inmiddels verwijderd. 

Andere kwesties bespreken

Bukele verklaart dat het uitstel van de Volcano obligatie komt door de vertraging van de wetgeving in het Congres. Zijn ontmoeting met Zhao heeft daar niets mee te maken.

De president van El Salvador zegt dat ze andere kwesties bespreken tijdens hun ontmoeting. Paolo Ardoino van Bitfinex schiet Nayib Bukele te hulp.

Hij verklaart ook dat de vertragingen te wijten zijn aan de wetten omtrent de obligatie uitgifte. Volgens Ardoino moeten die nog door het Congres worden goedgekeurd. 

Eensgezindheid

Ook Samson Mow sluit zich aan bij de uitspraken van Bukele en Ardoino. De voormalige strategie officier van Blockstream is de partner van El Salvador bij de lancering van de obligatie. 

De minister van Financiën van El Salvador zegt ook dat de obligatie van $ 1 miljard wordt uitgesteld. Alejandro Zelaya laat weten dat deze is verplaatst van maart naar september. 

In zijn verklaring haalt hij de geopolitieke instabiliteit aan als de voornaamste reden voor het uitstel. 

Bukele klaagt door

Kort na de scheldpartij doet Bukele wederom zijn beklag via Twitter. Ditmaal is de regering van de Verenigde Staten het doelwit. Hij klaagt als een reactie op een wetsvoorstel. 

Deze wil de Amerikaanse blootstelling aan het financiële systeem van El Salvador minimaliseren. Dit gebeurt na de invoer van de Bitcoin als wettig betaalmiddel. 

Geen vrijheid is een feit

De wet is woensdag uit de commissie gestemd. Het is klaar om te worden gestemd door de Amerikaanse Senaat. De president van El Salvador laat in een tweet weten:

"Nooit in mijn stoutste dromen had ik gedacht dat de Amerikaanse regering bang zou zijn voor wat we hier doen. De Amerikaanse regering staat NIET voor vrijheid en dat is een bewezen feit."

Bitcoin reserves

De door Bitcoin gedekte obligatie wordt uitgegeven door El Salvador. Het is een manier om grotere Bitcoin reserves te vergaren. Deze zijn nodig voor de realisatie van Bitcoin City.

Het is een ontwikkeling die volledig gewijd is aan Bitcoin en de bijbehorende blockchain technologie. De stad maakt gebruik van geothermische energie van vulkanen.

Dit om de Bitcoin mining en de infrastructuur van de stad van energie te voorzien. De helft van de $1 miljard gaat naar de bouwkosten. De overige $500 miljoen wordt direct in Bitcoin geïnvesteerd.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.