Crypto nieuws

    President Bukele haalt uit naar Reuters over Bitcoin obligatie

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    President Nayib Bukele van El Salvador scheldt Reuters publiekelijk uit voor het verspreiden van FUD. De scheldpartij gaat over de vertragingen in de Volcano obligatie van $1 miljard.

    Flinke scheldpartij

    Bukele haalt woensdagavond flink uit via Twitter. De president van El Salvador antwoordt daarmee op een bericht van Reuters. Het magazine stelt dat El Salvador Changpeng Zhao laat invliegen. 

    De CEO van Binance moet volgens Reuters de Bitcoin obligatie van het land redden. De tweets van president Bukele naar zijn 3,6 miljoen volgers op Twitter luiden als volgt:

    "Ik ben een fan van @BitcoinMagazine. Verspreid alsjeblieft geen @Reuters FUD.”

    “De #Bitcoin Volcano obligaties worden uitgegeven met @bitfinex. 

    "De korte vertraging in de uitgifte komt omdat we prioriteit geven aan interne pensioenhervorming. Deze moeten we eerder naar het congres sturen.” 

    Uitgestelde obligatie

    De tweet heeft betrekking op de uitgestelde obligatie uitgifte van $ 1 miljard. Deze staat gepland voor maart maar is uitgesteld naar september. 

    De president weerlegt het gerucht dat Changpeng Zhao overkomt. Bitcoin magazine van Reuters heeft de tweet inmiddels verwijderd. 

    Andere kwesties bespreken

    Bukele verklaart dat het uitstel van de Volcano obligatie komt door de vertraging van de wetgeving in het Congres. Zijn ontmoeting met Zhao heeft daar niets mee te maken.

    De president van El Salvador zegt dat ze andere kwesties bespreken tijdens hun ontmoeting. Paolo Ardoino van Bitfinex schiet Nayib Bukele te hulp.

    Hij verklaart ook dat de vertragingen te wijten zijn aan de wetten omtrent de obligatie uitgifte. Volgens Ardoino moeten die nog door het Congres worden goedgekeurd. 

    Eensgezindheid

    Ook Samson Mow sluit zich aan bij de uitspraken van Bukele en Ardoino. De voormalige strategie officier van Blockstream is de partner van El Salvador bij de lancering van de obligatie. 

    De minister van Financiën van El Salvador zegt ook dat de obligatie van $ 1 miljard wordt uitgesteld. Alejandro Zelaya laat weten dat deze is verplaatst van maart naar september. 

    In zijn verklaring haalt hij de geopolitieke instabiliteit aan als de voornaamste reden voor het uitstel. 

    Bukele klaagt door

    Kort na de scheldpartij doet Bukele wederom zijn beklag via Twitter. Ditmaal is de regering van de Verenigde Staten het doelwit. Hij klaagt als een reactie op een wetsvoorstel. 

    Deze wil de Amerikaanse blootstelling aan het financiële systeem van El Salvador minimaliseren. Dit gebeurt na de invoer van de Bitcoin als wettig betaalmiddel. 

    Geen vrijheid is een feit

    De wet is woensdag uit de commissie gestemd. Het is klaar om te worden gestemd door de Amerikaanse Senaat. De president van El Salvador laat in een tweet weten:

    "Nooit in mijn stoutste dromen had ik gedacht dat de Amerikaanse regering bang zou zijn voor wat we hier doen. De Amerikaanse regering staat NIET voor vrijheid en dat is een bewezen feit."

    Bitcoin reserves

    De door Bitcoin gedekte obligatie wordt uitgegeven door El Salvador. Het is een manier om grotere Bitcoin reserves te vergaren. Deze zijn nodig voor de realisatie van Bitcoin City.

    Het is een ontwikkeling die volledig gewijd is aan Bitcoin en de bijbehorende blockchain technologie. De stad maakt gebruik van geothermische energie van vulkanen.

    Dit om de Bitcoin mining en de infrastructuur van de stad van energie te voorzien. De helft van de $1 miljard gaat naar de bouwkosten. De overige $500 miljoen wordt direct in Bitcoin geïnvesteerd.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.