Crypto nieuws

Ikigai Asset Management verkoopt vordering van $65 miljoen aan FTX faillissement

Redactie

2023-12-23

Leestijd: 2 minuten

*

Het schijnt dat sommige schuldeisers van FTX tot 73 cent op de dollar hebben kunnen krijgen door hun vorderingen te verkopen voordat de rechtbank procedures begonnen.

"Prijs veel en veel hoger dan verwacht"

Vermogensbeheerder Ikigai onthulde dat een groot deel van de activa van zijn hedgefonds op FTX was toen het instortte. De vordering in de faillissementsprocedures van de exchange zou zijn verkocht. Dat heeft Chief Investment Officer Travis Kling via X laten weten.

Op 22 december poste Travis Kling dat het bedrijf een vordering van $65 miljoen op zijn FTX-fondsen had verkocht. Dit omdat de prijs "veel en veel hoger" was dan verwacht.

Tot 73 cent op de dollar

Kling zei niet tegen welke prijs het bedrijf de vordering had verkocht. Er gaan geruchten over 73 cent op de dollar. Dat is de hoogste prijs sinds de ineenstorting van FTX. Kling zegt:

"Aan het einde van de dag was de beslissing om te verkopen vooral een functie van opportunity cost. Hoeveel denk je dat de prijs van de vordering in de toekomst zou stijgen versus nu het geld nemen en het in iets anders investeren dat rendement kan opleveren?"

"Nu we de contante opbrengst hebben ontvangen, kunnen alle investeerders die uit het fonds willen stappen dat doen. Het grootste deel van het kapitaal blijft in het fonds."

Nog steeds interesse in FTX 2.0

"Ik was en ben nog steeds geïnteresseerd in FTX 2.0. Maar de schuldenaren hebben dat proces zo slecht aangepakt. De vooruitgang zo traag geweest dat het voor ons geen zin had om langer in de vordering te blijven hangen in afwachting van wat er zou gebeuren met 2.0."

Meer dan een jaar nadat FTX en veel van zijn dochterondernemingen faillissement hebben aangevraagd, blijven advocaten gebruikers oproepen om hun vorderingen te verkopen.

Het voordeel voor particuliere beleggers betekent dat ze sneller een deel van hun vermiste fondsen terugkrijgen dan maanden of jaren te wachten op mogelijke compensatie van FTX.

Schuldeisers willen geen potentiële bull run missen

Sommige schuldeisers hebben op sociale media gezegd dat ze liever eerder fondsen ontvangen om in crypto te investeren dan een potentiële stierenloop te missen.

Als ze ervoor kiezen om uit te cashen, zullen ze waarschijnlijk een potentieel hogere uitbetaling missen als de faillissement rechtszaak van FTX is afgerond.

Cherokee Acquisition en Open Exchange bieden geld voor de FTX vorderingen. Het platform wordt ondersteund door de oprichters van Three Arrows Capital, Su Zhu en Kyle Davies.

Platform Found meldde in juni ook dat een FTX-schuldeiser een vordering had verpand als onderpand voor een lening in het gedecentraliseerde financieringsprotocol Arcade.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.