Crypto nieuws

    Rapper Ice Cube steunt Dogecoin BIG3 met historische transactie

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Ice Cube springt in de Dogecoin met een ongelooflijke en historische transactie. De iconische rapper laat weten dat hij nu bij de DogeArmy hoort. 

    Transactie van $625.000 aan NFT

    Ice Cube alias O'Shea Jackson is helemaal in met Dogecoin. Dat zegt hij nadat Bill Lee voor $625.000 aan NFT koopt. Deze is verbonden aan de rappers BIG3 basketbalcompetitie.

    De intrede van Cube binnen de Dogecoin wereld is gerelateerd aan de BIG3 basketbalcompetitie. De rapper is betrokken bij de oprichting daarvan. 

    NBA sterren

    De organisatie bestaat voornamelijk uit voormalige NBA sterren. Er wordt gespeeld in een drie-tegen-drie formaat. Dat in tegenstelling tot de reguliere vijf-tegen-vijf wedstrijden.

    In april lanceert de BIG3 een nieuw eigendom model voor de competitie. Deze bestaat uit de verkoop van tokenized belangen. Dat geldt voor elk van de 12 teams. 

    In totaal zijn er 1000 NFT toegewezen aan elk team. Deze bevatten 25 Fire NFT ter waarde van $25,000 per stuk. De 975 Gold NFT hebben een waarde van $5,000 per stuk.

    Ook Snoop Dogg koopt Dogecoin

    Op 4 mei twittert de medeoprichter van MyDoge Wallet naar Ice Cube. In een tweet die gericht is aan de rapper laat Bill Lee het volgende weten:

     "Hey Ice Cube, als je graaft naar Dogecoin dan graven ik en mijn DogeArmy met je mee.”

    De tweet is een verwijzing naar een eerdere post van Ice Cube. Daarin kondigt hij aan dat  Snoop Dogg ook 2 teams koopt. Het antwoord van Ice Cube luidt als volgt:

    "Kom maar op Bill, je weet dat ik de DogeArmy wel zie zitten."

    Fire NFT

    Het is onduidelijk hoe begaan de rapper is met de DogeArmy. De BIG3 komt wel met een persbericht. Direct nadat Lee alle 25 Fire NFT voor het team koopt via Dogecoin. 

    De transactie van $625,000 wordt door Ice Cube omschreven als ongelooflijk en historisch. De BIG3 noemt het de grootste commerciële transactie in de geschiedenis van Dogecoin. 

    40% van de verkoop

    De Fire NFT vertegenwoordigen het hogere uiteinde van eigendom en nuts voordelen. Zoals het spel beheer, de stemrechten en de licentierechten voor de team logo's.

    Hieronder vallen ook de namen en de merchandise. Als de eigenaar zijn Fire NFT verkoopt ontvangt hij 40% van de verkoop. Als onderdeel van de aankondiging steekt Bill Lee de draak met NFT projecten. 

    Apen en uilen

    Lee suggereert dat hij alleen kijkt naar NFT projecten met nut. Dit is logisch en een vrij verheven retoriek voor een man die primair werkt aan het ontwikkelen van wallets. Zeker voor een memecoin die is ontwikkelt als een grap.

    In een reactie laat Bill Lee het volgende weten:

    "Terwijl anderen NFT kopen met afbeeldingen van apen en uilen, geloof ik dat NFT met nut de volgende grens zijn. Het is een droom om een basketbalteam te bezitten. De BIG3 verschuift het NFT spel door het aanbieden van eigendomsrechten. Zoals licenties, team stemmen, beheer en merchandising."

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.