Crypto nieuws

Rapper Ice Cube steunt Dogecoin BIG3 met historische transactie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Ice Cube springt in de Dogecoin met een ongelooflijke en historische transactie. De iconische rapper laat weten dat hij nu bij de DogeArmy hoort. 

Transactie van $625.000 aan NFT

Ice Cube alias O'Shea Jackson is helemaal in met Dogecoin. Dat zegt hij nadat Bill Lee voor $625.000 aan NFT koopt. Deze is verbonden aan de rappers BIG3 basketbalcompetitie.

De intrede van Cube binnen de Dogecoin wereld is gerelateerd aan de BIG3 basketbalcompetitie. De rapper is betrokken bij de oprichting daarvan. 

NBA sterren

De organisatie bestaat voornamelijk uit voormalige NBA sterren. Er wordt gespeeld in een drie-tegen-drie formaat. Dat in tegenstelling tot de reguliere vijf-tegen-vijf wedstrijden.

In april lanceert de BIG3 een nieuw eigendom model voor de competitie. Deze bestaat uit de verkoop van tokenized belangen. Dat geldt voor elk van de 12 teams. 

In totaal zijn er 1000 NFT toegewezen aan elk team. Deze bevatten 25 Fire NFT ter waarde van $25,000 per stuk. De 975 Gold NFT hebben een waarde van $5,000 per stuk.

Ook Snoop Dogg koopt Dogecoin

Op 4 mei twittert de medeoprichter van MyDoge Wallet naar Ice Cube. In een tweet die gericht is aan de rapper laat Bill Lee het volgende weten:

 "Hey Ice Cube, als je graaft naar Dogecoin dan graven ik en mijn DogeArmy met je mee.”

De tweet is een verwijzing naar een eerdere post van Ice Cube. Daarin kondigt hij aan dat  Snoop Dogg ook 2 teams koopt. Het antwoord van Ice Cube luidt als volgt:

"Kom maar op Bill, je weet dat ik de DogeArmy wel zie zitten."

Fire NFT

Het is onduidelijk hoe begaan de rapper is met de DogeArmy. De BIG3 komt wel met een persbericht. Direct nadat Lee alle 25 Fire NFT voor het team koopt via Dogecoin. 

De transactie van $625,000 wordt door Ice Cube omschreven als ongelooflijk en historisch. De BIG3 noemt het de grootste commerciële transactie in de geschiedenis van Dogecoin. 

40% van de verkoop

De Fire NFT vertegenwoordigen het hogere uiteinde van eigendom en nuts voordelen. Zoals het spel beheer, de stemrechten en de licentierechten voor de team logo's.

Hieronder vallen ook de namen en de merchandise. Als de eigenaar zijn Fire NFT verkoopt ontvangt hij 40% van de verkoop. Als onderdeel van de aankondiging steekt Bill Lee de draak met NFT projecten. 

Apen en uilen

Lee suggereert dat hij alleen kijkt naar NFT projecten met nut. Dit is logisch en een vrij verheven retoriek voor een man die primair werkt aan het ontwikkelen van wallets. Zeker voor een memecoin die is ontwikkelt als een grap.

In een reactie laat Bill Lee het volgende weten:

"Terwijl anderen NFT kopen met afbeeldingen van apen en uilen, geloof ik dat NFT met nut de volgende grens zijn. Het is een droom om een basketbalteam te bezitten. De BIG3 verschuift het NFT spel door het aanbieden van eigendomsrechten. Zoals licenties, team stemmen, beheer en merchandising."

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.